19.11.10, 01:30
Witam
Chciałbym zasmakować biznesu związanego z SH i na początek ze względu na niewielki kapitał i brak doświadczenia ściągnąć z UK 500kg ubrań posortować go i sprzedać. Moje pytanie brzmi: czy w ogóle uda mi się sprzedać taką ilość towaru bez dotychczasowej obecności na rynku, żadnej renomy i pierwotnych klientów i jak długo mi ten proceder zajmie czasu?
Pozdrawiam, Tomek.
Obserwuj wątek
    • gonczy_polski Re: Start 19.11.10, 09:51
      Ciekawe kto ci sprzeda w UK 500kg niesortu.... 5 ton, to moze i tak... Poza tym ile wyniesie transport? Przecież polskie hurtownie maja zaledwie 1zł na kilogramie, kup w Polsce
      Żeby zarabiać na sorcie, to trzeba mieć zbyt na to co zostaje, bawełnę, czysciwo i takie tam. Z takiej ilości to możesz liczyć na 50kg cremu i to wątpie. A tylko crem się sprzedaje (i to dobry).
      Ale jak masz kasę na 500kg to otwórz sklep.
      • stommy Re: Start 19.11.10, 19:56
        Niestety nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie, ale pomińmy to. Mam dostawce w UK który sprzeda mi 500kg D2D za niecałego funta za kg. Ale jaki będzie towar nie mam pojęcia. Moje następne pytanie brzmi: jakie skrajnie mogę uzyskać proporcje procentowe z takiego towaru? Tj ile w najlepszym i ile w najgorszym przypadku mogę uzyskać creamu, normalnych ubrań na mix, przeróżnych szmat i odpadów? Z góry dziękuję za rzetelną odpowiedź.
        Pozdrawiam Tomek
        • rafcio-12345 Re: Start 20.11.10, 08:59
          jak towar bedzie cie kosztowal niecalego funta i nie wiesz co tam bedzie to odrazu ci mowie zebys sie w to nie pchal ... .
    • cortox Re: Start 19.11.10, 14:14
      weź te pieniadze kobiete i jedz na wakacje......daj sobie spokój.
      • secondhand222 Re: Start 19.11.10, 17:10
        cortox dobrze ci radzi,chociaż za ta kase to i wakacje nie za bogato bedą ,ale jak będziecie oszczednie bawic to przynajmniej odpoczniecie i zaoszczedzicie stresów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka