Dodaj do ulubionych

I&R, UWAGA NA OSZUSTÓW!!!!!

26.02.11, 21:06
Błagam uważajcie na firmę I&Rz Kalisza. Gość nie chce wystawiać FV, kręci, mataczy, jest mistrzem manipulacji, a na dodatek przy chęci zwrotu niepełnowartościowego towaru, twierdzą, że to nie ich towar....
Obserwuj wątek
    • iendr Re: I&R, UWAGA NA OSZUSTÓW!!!!! 06.03.11, 16:41
      Dlaczego Droga pani Jolu kłamie Pani na Forum??
      Faktura vat została pani wystawiona bez problemu tylko Pani była zdziwiona że do cen netto dolicza się VAT i chciała Pani byśmy my go zapłacili za Panią!
      Towar który uznała Pani za niepełnowartościowy został odliczony od ceny FV mimo że nawet go nie odebraliśmy i uwierzyliśmy Pani na słowo że nie nadaje się do sprzedaży!!
      Poza tym o tym że Towar jest niepełnowartościowy poinformowała nas pani po 2 tygodniach od odebrania Towaru!! Mimo tego uznaliśmy pani reklamacje od ręki!!
      Więc dlaczego kłamie Pani na Forum i wpisuje oszczerstwa??
      Na dowód Pani kłamstw mogę podać Pani maile gdzie wszystko w ciągu jednego dnia zostało pozytywnie przez nas załatwione mimo kręcenia z Pani strony.
      Pozdrawiam
      • jolandia77 Re: I&R, UWAGA NA OSZUSTÓW!!!!! 07.03.11, 11:38
        Droga Pani Iwono, sprawa została załatwiona pozytywnie tylko i wyłącznie dlatego, że wykonałam kilkanaście telefonów w tej sprawie... A tak na przyszłość proszę kontrahentów informować czarno na białym - że cena którą Pani oferuje jest ceną NETTO!!! Wracając do FV, to jest Pani zobowiązana do wystawienia jej w momencie uregulowania należności, tak się jednak nie stało, pytanie dlaczego... Pierwszy towar dostałam od Pani 4 lutego, kolejny 14 lutego pomimo zapłaty bez FV, bez komentarza pozostawiam.... Życzę powodzenia w interesach, każdy wcześniej czy później zweryfikuje swoje zdanie na temat firmy IENDR...
        • mariandob Re: I&R, UWAGA NA OSZUSTÓW!!!!! 08.03.11, 09:48
          dodam, ze sprzedawca ma 7 dni na wystawienie faktury
          I skoro Pani sprawa zostala rozpatrzona z korzyscia dla Pani to dlaczego dalej obraza Pani tych ludzi?
          • iendr Re: I&R, UWAGA NA OSZUSTÓW!!!!! 08.03.11, 17:01
            Pani Jolu proponuje zapoznać się dokładnie z przepisami i zasadami prowadzenia działalności.
            Fakturę wystawia się na życzenie klienta w innym wypadku jest księgowana jako sprzedaż detaliczna. Nie mam obowiązku wystawiania każdemu faktury chyba że klient życzy sobie wtedy jest wystawiana.
            Towar dostała Pani na czas musiała być pani zadowolona skoro zamawiała Pani następne dostawy. Cały Towar który uznała Pani za niezdatny został odliczony przy następnej dostawie. Przy ostatniej dostawie kwota została pomniejszona o niezdatny w/g Pani towar.
            Reklamacje składa się po obejrzeniu towaru nie po dwóch tygodniach. Wtedy nie mamy pewności czy nie jesteśmy my oszukiwani. Mimo wątpliwości z naszej strony pani reklamacja została rozpatrzona od ręki pozytywnie.
            Wykonała Pani tyle telefonów krzycząc ponieważ nie potrafiła Pani zrozumieć że podatek Vat płaci kupujący a nie sprzedający i żądała Pani byśmy my pokryli Vat od faktury oraz nie potrafiła zrozumieć na czym polega faktura korygująca.

Proponuje zapisać się na kurs prowadzenia działalności wtedy dowie się Pani w jakim czasie wystawia się Faktury oraz w jakim czasie należy składać reklamacje i jaki czas jest na rozpatrzenie reklamacji.
        • jolandia77 Re: I&R, UWAGA NA OSZUSTÓW!!!!! 09.03.11, 16:03
          Tak, jak napisałam wcześniej - życzę powodzenia :) a propos - oryginału FV - nie otrzymałam go do dziś, pomimo zapewnień, że został wysłany. A te posty są równie żenujące jak Pani zachowanie - Pani Iwono. Widać, że sami się pod nie podszywacie. ;)
    • fajnykarpiu Re: I&R, UWAGA NA OSZUSTÓW!!!!! 08.03.11, 17:46
      Biorę z tej firmy towar od jakiegoś czasu i nie mam żadnych zastrzeżen.Zawsze odbierają towar,a przecież przy takiej odzieży wiadomo,że są odpady.Chyba ktoś się myli,albo chce tych ludzi oszkalować.Chyba nie na nich trzeba uważać!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka