xpk Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 01.10.05, 13:53 a dzisiaj kto był na otwarciu na Kaprysowej? skąd ci ludzie się biorą? tyle chamstwa to w zyciu nie widziałam, wyrywanie sobie szmat, bluzganie, no makabra??? i to wcale nie handlary, bo znam sporo takich, latam regularnie po ciuchlandach i z wieloma się przyjaźnie, one łapią co mają złapać i idą, z nikim się nie kłócą, pełna kultura a najwięcej kłoca się strasze panie, które powinny dawać przykład młodzieży, one również najgłośniej krzyczą o braku kultury wstyd mi za to co dzisiaj tam się działo aż strach pomyśleć co by się działo jakby jakaś zagłada na nas spadła... Odpowiedz Link
xpk Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 01.10.05, 13:59 aha a ta co mi dzisiaj tam ukradła bluzę dziecięcą firmy next w rozmiarze 104, welurowa, różowa z serduszkiem, na zameczek, z kapturkiem, za którą już zdąrzyłam zapłacić całe bodajże 5,50zł niech się nią wypcha!!! mam nadzieje że to przeczytasz złodziejko no! Odpowiedz Link
emilama Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 02.10.05, 10:45 Nie żartujesz???!!!!! Ktoś ci ukradł bluzę za którą zdążyłaś zapłacić? O takim numerze to jeszcze nie słyszałam.....Ale mojej koleżance babka wyrwała z rąk kurtkę razem z wieszakiem. Koleżankę aż zatkało- była z mężem a to postawny mężczyzna więc zainterweniował i dobrze się to skończyło dla koleżanki.... A nawiasem mówiąc gdzie jest ten ciuchland na Kaprysowej?E. Odpowiedz Link
xpk Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 02.10.05, 14:30 obok banku WBC i małego Aldika a straty bluzy dla mojej córci jeszcze nie przebolałam, byłaby idealna na nią :- (, zastanawiam się czy nie pójść w poniedziałek tam i nie poprosić o przejrzenie zapisu z kamer, bo maja po coś ten monitoring, ale co mi to da? i to tylko 5,50 pozdrawiam Odpowiedz Link
emilama Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 02.10.05, 22:25 Ale może złodziece wstydu narobisz? Będzie się miała z pyszna za głupie 5,50! ... Ja bym chyba tak zrobiła- może wredna jestem, ale jak ukradła bluzę to następnym razem zwinie coś większego, strata będzie dla kogoś większa. A może to kleptomania? Chociaż wątpię.... A nikt się nie pytał czy bierzesz tę bluzę?- miałabyś jakiś trop...Albo może ktoś kręcił się koło ciebie? Sama nie wiem co ci radzić...Pozdrawiam. Edyta Ps. Dzięki za namiary!:) Odpowiedz Link
emilama Re: Jutro dostawa....:) 02.10.05, 10:50 W poniedziałęk znaczy się, na ul. Zamojskiej będzie nowy towar- pani w czwartek pojechała, przywiozła- w piątek było zamknięte cały dzień- pewnie wywieszała ubrania. Aż jestem ciekawa co tam będzie:))))Pozdrawiam wszystkie szperaczki z Lublina. E. Odpowiedz Link
basiek13 Re: Jutro dostawa....:) 03.10.05, 18:34 Tam na Zamojskiej nic nie ma! Byłam tam kilka razy w dniu dostawy i nic. Dziewczyny najpierw ubieraja swoje wszystkie koleżanki, a co zostanie to na sklep. Jakos tak widze ten ciuchland. Odpowiedz Link
grote Re: Jutro dostawa....:) 04.10.05, 10:33 Masz rację w sprawie tego ciuchlandu na Zamojskiej - nic tam nie ma - jednak właścicielki tłumaczą się, ze w dniu dostawy co najlepsze ciuchy /podobno nowe z metkami/wykupują handlary. I nie można nic na to poradzić? jak wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link
prucha Re: Jutro dostawa....:) 04.10.05, 23:01 Nie wiem, o którym ciucholandzie na Zamojskiej piszecie?Ja spędziłam w Lublinie ostatni tydzień i też sobie troszkę pobuszowałam.Generalnie lubelskie ciucharnie mnie rozczarowały, bo albo nic nie ma(no chyba ,że źle trafiałam), albo kosmiczne ceny(bluzeczka 28 zl np...)Trafiłam do sklepu na Zamojskiej właśnie, nr ulicy 27, w bramie, interes rodzinny, bardzo miła obsługa, i choć wygląda to to jak melina to miały tam duży wybór kurtek skórzanych i spodni, niedrogo-spodnie bardzo dobrej jakości po 7 zł, a kurtki od 30. Potem trafiłam też do sklepu z odzieżą Skandynawską na Wieniawskiej koło Biedronki, ale parę dni po dostawie, więc kupiłam tylko koszyczek malowany w słoneczniki za 2,70;)Widziałam tam ładną pościel w dobrym stanie.Tuż obok, jakby od tyłu jest ciuchland Gwoździej( ten sam budynek, ale wejście od ul Jasnej), i tam było bardzo dużo spodni.Dostawa tam jest we czwartek, więc może warto zaglądać.Ja akurat nic nie kupiłam, ale jestem wybredna;)))Pozdrawiam lubelskie szperaczki! Odpowiedz Link
msokoluk Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 09.11.05, 19:52 niezły jest vis a vis kościoła Pallotynów na Al. Warszawskiej- u Pana Stasia. B.duży, część na powietrzu. Z asortymentu: wszystko. Odpowiedz Link
emilama Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 10.11.05, 11:33 A jak cenowo się przedstawia?E. Odpowiedz Link
gosiat Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 10.11.05, 19:36 Byłam w tym ciuchlandzie raz i więcej nie pójdę. Według mnie jest tam bardzo dużo towaru bardzo złej jakości. Być może da się wygrzebać coś wartościowego - ale mnie się nie udało. Ceny myślę raczej wysokie. Odpowiedz Link
dolores12 ul.Skromna 18.11.05, 20:58 Byłam dziś w nowym lumpeksie na Skromnej (boczna Nałęczowskiej), reklamowanym intensywnie na ulotkach. Strata czasu - sklep mały, odzież nie-angielska, co prawda niezniszczona, ładnie wyprasowana i posegregowana kolorami, ale nic nadzwyczajnego. Same duże rozmiary no i ceny z kosmosu. Absolutnie nie polecam, chyba że ktoś się bardzo nudzi. Odpowiedz Link
gosiat Re: ul.Skromna 18.11.05, 21:31 O tak, ja również zachęcona ulotkami pojechałam tam i bardzo żałuję. Ubrania głównie włoskie - ja tego stylu nie lubię. Ceny na prawdę z księżyca. Strata czasu. Odpowiedz Link
artistry1 Re: ul.Skromna 02.12.05, 08:14 Z tego co ostatnio zaobserwowałam jest nowy na Nadbystrzyckiej w wieżowcu przy Glinianej (róg), niestety nie byłam w środku bo tylko autobusikiem przejeźdzałam i widziałam, ale jak się wybiorę to napiszę.Oprócz tego na Rucie(czuby) w starym sklepie gdzie były delikatesy(koło przystanku 9)podobno niezłe ale też nie byłam:)Może ktoś coś wie na temat tych sklepów czy warto iść? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
emilama Re: ul.Skromna 02.12.05, 13:49 Ciuszki w dniu dostawy fajne ale droższe niż gdzie indziej, w tym przy Glinianej oczywiście. Tego na Rucie nie znam, ale otworzyli nowy też na Rucie tylko że w przedszkolu. Ceny i towar ujdą:)E. Odpowiedz Link
doroy1 ciuchlandy 04.12.05, 09:30 witam, przedstawiam liste ciuhclandow w ktorych jestem stala bywalczynia... 1) końcowy 26, petla paderewskiego,swietne ciuchy, rowniez dla dzieci, cenowo- srednio drogo, sa kosze z dzieciecymi ubrankami za 1zl, reszta w kwocieod 3 zl wzwyz, ubrania damskie super,firmowe rzeczy w przystepnej cenie 2)Ciuchland przy Hranasie 11,nowy towar we w torek, w sobote przecena 50%, w poniedzialek wiekszosc za 1zl, z towarem roznie bywa, czasammi mozna wybrac super ciuszki, ceny bardziej niz przystepne, nie ma drogich rzeczy 3) nowy ciuchland,przy ulicy Mieszka I, pod Apteka, towar na wage 15zl/kg, oraz jeden duzy wieszak z rzeczami po wycenie, ciuszki w super stanie, niektore z metkami, bardzo duzy wybor maskotek, ciuszkow dla dzieci, ceny przystepne...codziennie cos nowego, ten jest naprawde super.... 4) Grazyny 17, juz ktoras opisywala, w bloku, schodkami w dol, super ciuszek, mozna wybrac super rzeczy, rowniez dzieciece... 5)Leszka Czarnego,blok 4 pietrowy, miejsce po bylym PTTK, towar łądny, ceny bardzo nizutkie, w czwartek przecena 50%,duzy wybor ciuszkoe dla dzieci, i damskich.. Odpowiedz Link
wikaa2 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 14.12.05, 19:18 Troche zadziwia i szokuje mnie widok ludzi stojących mniej wiecej 1,5 godz przed otwarcie lumpeksu...przeskakujących z nogi na noge,nerwowo palących papierosy...i wygladajacych kiedy wreszcie nastapi godz.10 i bedą mogli wbiec do sklepu.Zastanwiam sie wtedy czy ludzie naprawde nie mają sią w co ubrać?!Bo ile można kupowac...? Odpowiedz Link
gosiat Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 14.12.05, 20:12 To przed którym ciuchlandem trzeba się ustawić 1.5 godz wcześniej? :0 Odpowiedz Link
wikaa2 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 15.12.05, 18:38 m.in na ul.Nadbystrzyckiej. Odpowiedz Link
basiek13 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 15.12.05, 20:22 Byłam tam ostatnio,stałam wytrwale w kolejce od 9;45 i co - tam nie ma nic ciekawego! Może powinnam byc wcześniej hehehehe Odpowiedz Link
emilama Zamkneli ten za Lidlem:( 17.01.06, 13:31 Kilka dni temu podobno...a takie fajne rzeczy tam kupowałam:(Buuuu. E. Odpowiedz Link
artistry1 Re: Zamkneli ten za Lidlem:( 18.01.06, 09:00 Nowy ciucholand na ulicy bodajze Ametystowej(Czuby- Widok) na przeciwko Stokrotki.Ciuchy fajne da się coś wybrać, ale trzeba być raniutko, bo o 10:10 tłum ludzi,aż się zdziwiłam:)Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
dolores12 Nowy ciuchland - Ubieralnia? 21.02.06, 11:26 Słyszałam że otworzyli nowy lumpeks na LSM-ie. Ktoś był? Jestem z Węglina i nie wiem, czy warto się fatygować na Wallenroda... Odpowiedz Link
basiek13 Re: Nowy ciuchland - Ubieralnia? 21.02.06, 12:50 Trochę przereklamowany. Byłam na wielkim otwarciu i nie znalazłam dla siebie nic. Odpowiedz Link
mongal Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 15.03.06, 10:26 a ja wam powiem ze chodze po Czubach bo tam mieszkam, i super ciuszki sa na Różanej ale jeszcze fajniejsze sa na Jutrzenki - otworzyli tam nowy super duzy ciuchland, elegancki sklepik z mila obsluga, siaga klientowa wystawa, wywieaszaja ubrania przed samym wyjsciem wieczorem a rano tlumy sie ustawiaja po to co wisi na wystawie :) sama tak kupilam super spodnice cherokee za 10 zl, zreszta wogole duzo ludzi zaczelo tam chodzic a ciuchland otwarty chyba z 3 tygodnie :) [polecam Odpowiedz Link
basiek13 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 17.03.06, 19:00 Możesz napisac gdzie dokładnie jest ten sklep i kiedy są wymiany towaru? Pozdrawiam Odpowiedz Link
artistry1 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 18.03.06, 09:18 Właśnie ja tez z Czubów i chciałabym wiedzieć gdzie ten z Jutrzenki jest:( bo chyba przeoczyłam:)) Odpowiedz Link
dolores12 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 21.03.06, 10:31 Przyłączam się do pytania: gdzie na Jutrzenki? Odpowiedz Link
dolores12 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 22.03.06, 21:56 Ja już wiem, gdzie - na początku Jutrzenki, na wysokości mniej więcej parkingu strzeżonego. Towar faktycznie niezły, choć nie miałam czasu zbytnio pogrzebać, bo mój dwulatek się nudził;-) Odpowiedz Link
misia9957 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 24.03.06, 15:53 NA Jutrzenki sa fajne ciuszki, ale to co się dzieje w piątek w Biedronce na Wolskiej to ludzkie pojecie przechodzi!!!Ludzie przychodza o 6 rano!! FAjne ciuchy- tylko trzeba być sprytnym i lubić te przepychanki. Pierwsza 50 osób to same handlary - ale sklep jest duży - zresztą cały czas cos wynoszą. Odpowiedz Link
niutka_78 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 27.03.06, 12:05 W takich kolejkach jeszcze przed otwarciem stoją zazwyczaj handlary. Są to stałe bywalczynie, które często są nawet umówione ze sprzedawcami i na dzień dobry dostają do rąk przebrane ciuchy. A byłyście w takim duzym szmatszopie w Świdniku? Galant sie chyba nazywa. Jest OGROMNY, dwupoziomowy, ma pełno kamer i każda rzecz jest zabezpieczona pinezką alarmową :-) Co jakiś czas nowa dostawa wyjeżdża na sklep na wieszakach na kółkach, po którą już jest ustawiona kolejka i każda handlara dostaje po kilka sztuk do ręki. Inaczej by powyrywały sobie włosy przy dzieleniu łupów ;-) Ona są tak cwane, że przychodzą z całymi rodzinami i jak tak każdy dostanie po 5 wieszaków to mają z czego wybierać. Cóż.. ja mieszkam daleko, ale zawsze jak jestem u babci to zaglądam do tego lumpa. Czasem można tam dostać na prawdę fajne rzeczy, a sam budynek wygląda jak nowoczesny hangar handlowy. Oszklony, trawniki przestrzyżone, brama na pilota :-) Nieźle wygląda. Odpowiedz Link
ladyinred00 LOGO 06.04.06, 23:39 Witam:) wlasnie dzis wyjelam ze skrzynki ulotke sklepu LOGO, otwarcie w sobote na Krasnickich kolo tesco. reklamuja sie dosyc ciekawie:) "markowa odziez nowa i uzywana, ponad 27000 sztuk na 1000m, co 2 tyg calkowita wymiana towaru itd" jesli ktos odwiedzi to prosze o opinie:) Odpowiedz Link
macius_lub Re: LOGO 07.04.06, 20:21 hej! a moze podasz jakies blizsze szczegoly co do lokalizacji?? Odpowiedz Link
dolores12 Re: LOGO 08.04.06, 18:41 Logo jest w miejscu, gdzie kiedyś był market 'Eden', obok pętli trolejbusowej na Kraśnickich. Byłam tam dziś, ale jestem rozczarowana. Przede wszystkim cenami - od 9,99 w górę. Odzież jest czysta i zadbana, nawet bez charakterystycznego zapachu lumpeksowego, ale nie spotkałam żadnej marki brytyjskiej, wszystko chyba z Niemiec albo innej Holandii. Na moje oko niestety niemodne, z wyjątkiem może męskich koszul, które były całkiem ładne(ale i tak za drogie). Jak ktoś lubi ubrania sprzed 2 sezonów, to może zajrzeć; zresztą moze da się i trafić coś ponadczasowego - mnie się nie udało. Odpowiedz Link
misia9957 Re: LOGO 10.04.06, 17:40 Czy ktoś może mi napisać w jakich godzinach jest czynne to LOGO? Odpowiedz Link
rys40 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 21.05.06, 22:32 Ja także znam świetny ciuchland w Lublinie. Znajduje się na ul.Bukowej 17 - Łatwy dojazd linią nr 3. Można trafić, na ciuchy angielskie oraz niemieckie. Często zdarzają się markowe rzeczy. Ceny nie są wygórowane. Jest także miły personel, potrafiący każdemu doradzić. Znam to po sobie. Polecam. Odpowiedz Link
36stka Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 25.07.08, 15:07 Nie wiem, czy było już wspomniane ale fajny ciuch jest na czechowie. Na Żelazowej Woli, koło sklepu stokrotka. Ceny ok, dostawy w czwartek. Otwarty od 9tej, ale o 12stej jest dokladka. Dla zwyklych ludzi. Bo rano jest mnóstwo handlar Odpowiedz Link
kunaszta Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 17.10.07, 12:15 ja znalazłam sklep Zebra na wodopojnej, bardzo fajne rzeczy, jak nowe. kupiłam na przecenie spodnie h&m za 8 zl. Odpowiedz Link
kameleonek1 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 10.04.06, 22:45 Odkryłam świetny ciuchland na ul. Kościuszki 10; boczna Peowiaków, w tym samym lokalu co usługi krawieckie. Został otwarty w tym tygodniu. Mają fajne ciuchy angielskich firm. Wszystkie ubrania poukładane kolorystycznie. Bardzo przystępne ceny np. bluzki 5-6zł., z metkami 8-10zł., spodnie 6-8zł., śliczne ubranka dla maluchów. Cały czas nowy towar! Godziny otwarcia- pon- piątek 10- 18, sobota 10-14. Bardzo miła obsługa. Odpowiedz Link
kameleonek1 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 10.04.06, 22:51 Aha nazywa się Stylowania!!! Odpowiedz Link
kameleonek1 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 10.04.06, 22:52 Przepraszam! Stylownia!!! Odpowiedz Link
grote Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 13.04.06, 09:27 Bez przesady z tą Stylownią. Chyba właścicielka sama się tu reklamuje. Byłam i żadna to rewelacja. Ciuchy niedrogie rzeczywiście ale wybór mniej niż przeciętny. Odpowiedz Link
fliper4 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 12.04.06, 19:13 Witam. Dzisiaj przez przypadek trafiłam do nowego ciuchlandu, nazywa się Tania Szafa, jest na Al.Kraśnickich, chyba 34, wchodzi się też od Namysłowskiego. Towar z Angli wogóle fajne ciuchy, dużo markowych i dużo bardzo fajnych ciuszków dla dzieci. Miła obsługa i pani wynosi co chwila nowe rzeczy. Całkiem tanio. Polecam, myślę że warto tam zajrzeć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
misia9957 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 20.04.06, 15:53 Byłam w tej taniej szafie - towar jest nawet nawet - trzeba poszukac, jeśli ktos potrzebuje czegoś nietypowego to sprzedajaca tam pani chętie cos wynosi z zaplecza. Sama osobiście kupiłam kilka fajnych rzeczy dzieciecych - nawet z metkami, a ceny są spoko. Odpowiedz Link
zabka121 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 23.04.06, 11:06 Ta Tania Szafa na Kraśnickich jest fajna. MAły sklepik, sympatyczna atmosfera, nie ma tych wszystkich handlar. Jest oczywiście podział na dzień nowej dostawy i przecenę. I prawdą jest, że trzeba pytać się pani czego tak właściwie szukamy, bo prostu wynosi z magazynu interesujace nas rzeczy. Odpowiedz Link
setia Re: ciuchy ciążowe 25.05.06, 13:18 zdaję sobie sprawe, ze nie ma w ciuchlandach oddzielych dzialow z odziezą ciążową, ale moze ktoras z Was widziala w ktoryms lumpeksie letnie spodnie ciążowe r. 38, lub wie gdzie jest szansa znalezc takowe? plis, pomozcie, zostal mi miesiac do porodu i nie oplaca mi sie kupowac spodni za 130 zł... Odpowiedz Link
basiek13 Re: ciuchy ciążowe 01.06.06, 15:34 Ja kupiłam sobie fajne spodnie na Wolskiej w Galeri Wolskiej, jest tam fajny,duży ciuchland. W piątek dostawy,ciązowe rzeczy są w rzedzie ubrań uniformowych(pielęgniaskie fartuchy, ciuchy robocze itp).W zamian powiedz mi gdzie rodzisz,w jakim szpitalu. Ja (31tc) zamierzam na Staszica. Odpowiedz Link
setia Re: ciuchy ciążowe 01.06.06, 21:45 basiek, dzięki serdeczne! ja rodzę na Jaczewskiego, obecnie 34 tc:) Odpowiedz Link
elgoog Re: ciuchy ciążowe 25.06.06, 15:41 "...w rzedzie ubrań uniformowych(pielęgniaskie fartuchy, ciuchy robocze itp)" ? A ja właśnie chodzę po ciuchlandach i szukam jakiegoś fajnego fartucha lekarskiego na praktyki, bo nowe są potwornie drogie! Kochana...z nieba mi spadła Twoja odpowiedź ;-) Dzięki, pozdrowionka dla Ciebie i bobo :) -------------------------------------------------------------------------------- To jest moje ale niedługo może być Twoje: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2805727 :) Odpowiedz Link
dolores12 Tania Szafa 31.07.06, 16:48 Może wie któraś z was, gdzie przeniesiono sklep Tania Szafa z Kraśnickiej, podobno gdzieś na MIckiewicza, ale dokładniej? Odpowiedz Link
klara154 Re: Tania Szafa 10.08.06, 14:33 na Mickiewicza w stronę Wyzwolenia, tuż za skrzyżowaniem z Kunickiego, stojąc plecami do Kunickiego, to po lewej stronie Odpowiedz Link
basiek13 Re: Tania Szafa 25.08.06, 13:45 Jak wygąda ten sklep czy jest coś ciekawego? Jaka odzież i kiedy dostawy? Wypowiedzcie się dziewczyny. Odpowiedz Link
kobietka00 Ciuchland na dworcu 07.09.06, 21:11 czy ktos z was juz tam byl?dzis bylo otwarcie. natknelam sie przyopadkiem. Calkiem niezle ciuszki, choc jak zaszlam to byly juz niezle przebrane, ale mimo to cos tam znalazlam dla siebie. Odpowiedz Link
miss-ann Re: Ciuchland na dworcu 15.09.06, 22:44 gdzie moge znaleźć ubrania w stylu punk, gothic, rock, emo...? wie ktoś? nie mam zbytnio czasu łazić po mieście i wrócić bez niczego więc chciałabym sie zapytać. Odpowiedz Link
setia Re: kobietka:) 18.09.06, 13:35 na jakim dworcu ten ciuchland; PKS czy PKP? mozesz napisac cos wiecej: jak ceny kiedy dostawy? Odpowiedz Link
kobietka00 Re: kobietka:) 24.09.06, 10:52 ciuchland jest na dworcu PKS. Tam jest taki budynek i tam juz byl kiedys inny ciuchlad. Dostawy sa w piatki. Ceny ok. Na tyg w srody i czwartki po pol ceny. Super. Odpowiedz Link
normalna_ja Re: kobietka:) 28.12.06, 19:11 trafiłam na Was :).świetny wątek... jestem ciekawa, gdzie jest w Świdniku ten słynny lumpeks. chyba 'galant'... poszukuję spodni rurek i nie wiem, w którym z wymienionych przez Was będę mogła je znaleźć :)). muszę jakiś plan maszerowania i zwiedzania ciuchlandów opracować :D. pozdrawiam Was wszystkie :) Odpowiedz Link
ajna Re:Nowy ciuchland w Lublinie 26.10.09, 22:54 ja ostatnio w sumie przez przypadek trafiłam do nowego ciuchlandu w lublinie jest on na kunickiego 46 naprzeciwko Domu Kultury kolejarza nazywa się Negri bardzo tanio, same nówki damskie i pełno ślicznych dziecięcych obłowiłam się jak nigdy dotąd dla mojego maluszka-nóweczki prawie za darmo !!!!!, można tam czasami negocjować ceny z takich chłopakiem co tam stoi polecam Odpowiedz Link
jennie Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 20.01.07, 15:21 Gdzie najlepiej wybrac sie na poszukiwanie ciekawych, markowych rzeczy w CENTRUM??? Odpowiedz Link
setia Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 22.01.07, 21:55 widzialam ostatnio przez mgnienie oka cos nowego na krolewskiej : ciuchy swiata?, czy któras z Was byla tam moze ? warto? Odpowiedz Link
grote Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 23.01.07, 07:49 Niewarto wspinac się po schodach do tego ciuchlandu. Wielki sklep kupa ludzi i nic szczególnego. Byłam raz w lecie i koniec więcej nie pójdę. Odpowiedz Link
klara154 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 26.01.07, 11:22 Peowiaków, w bramie obok kina Wyzwolenie. Kupiłam kurtkę za 10 zł i piękną wizytową bluzkę Next również za 10. Ciuchland jest mały, jest schludnie, a ubrania są powieszone bardzo "przejrzyście" Odpowiedz Link
ewi.w Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 29.01.07, 17:41 Po markowe ciuszki dla nas warto zajrzec na Narutowicza sklep "Moda Angielska" tanio tam nie jest jak na ciuchland ale za to nie ma szmat. Odpowiedz Link
taniosklepikowa Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 30.01.07, 17:34 1) ul. Lwowska dzielnica KALINA.Dwa przystanki od targu. Nad dawną restauracją "Kalinką", na przeciwko szkoły. We wtorek rano to tu się biją. Sobota i poniedziałek obniżka lecz nie na wszystko. Towar dobry lecz sprzedawczynie wynoszą torbami w przeddzień dostawy towaru co lepsze przebrane rzeczy. 2)ul. Lubartowska, w bramie i tak z tyłu bijatyka natomiast tutaj to jest w środy rano bo jest dostawa towaru. Powierzchnia mała i też są tu kamery, ale dobre rzecy są dla dzieci po około 1 zł. oraz taniutkie buty. 3) ul. Królewska w bramie , po schodach na pierwszym piętrze ale nie ma tu dobrych rzeczy, no może torebki, czapki, buty. 4) na przeciwko dawnego "Lotosu" na Tatarach. Jest tu bardzo tanio i miła pani ale rzeczy są i dobre i nędzne , trzeba poszperać. Kupiłam przepiękny plecak dla mnie za 2,50. Odpowiedz Link
jennie Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 30.01.07, 20:19 Hmmm .. jak sie stoi na wprost Wyzwolenia, to pierwsza brama po prawej? Bo tam krawiec jakis i lombard bodajze jest.. chyba nie przyjrzalam sie uwaznie >_< Odpowiedz Link
klara154 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 31.01.07, 14:28 TAk to w tej bramie, ale szyld jest widoczny jak się idzie od strony Hempla :) Odpowiedz Link
jennie Świdnik 13.02.07, 17:27 Najciemniej zawsze pod latarnia - okazalo sie ze prawie pod nosem mam calkiem fajny lumpeks :] Znajduje sie przy Al Lotnikow Polskich pod hurtownia odziezy Forum, kolo Kina Lot. Prawie wszystko,co wezme do reki, to markowe;p np Atmosphere, Next, New Look, George, Dorothy Perkins....... Wszystko z wyceny (chyba troche drogiej ale ja sie nie znam .. sa bluzki za 3 PLN, ale mozna spokojnie tez i za 8 dostac, za spodnice z plotna Atmosphere bodajze 9 PLN zaplacilam), wiekszosc na wieszakach, tylko pare "pudel" w tym jedno "wszystko za 1 i 3 PLN" Dostawa Pn, wt, pt i chyba sobota, w srode jesli dobrze uslyszalam jakas obnizka :> Odpowiedz Link
jennie Lubartowska 16.02.07, 00:30 To znow ja ;p Bylam dzis w "mixie" ("tania odziez z anglii") na Lubartowskiej, na pewno kojarzycie, pastelowe logo ;) Troche tam tego maja, wszystko na wieszakach (strasznie stloczone), sa bodajze dwie przymierzalnie, są rozne marki, ale mnie sie jakos nic tam nie podobalo (w preciwienstwie do opisywanego przeze mnie post wyzej..) No ale to kwestia gustu ^^ Kwestia gustu jest rowniez to ze palą tam kadzidlo chyba zeby wytepic zwykle szmateksowe opary ;) No nie wiem,chyba bym juz wolala te opary :P Otwarte 10-18, sobota 10-14, dzisiaj (czw.) byla dostawa, nie wiem jak inne dni. Odpowiedz Link
jennie "wzorcownia" staszica 19.02.07, 18:33 Cos ostatnio pisze sama ze soba...ale moze komus sie to kiedys przyda.... :))) Odwiedzilam dzis Wzorcownie na Staszica (w podworzu, obok Dziennika Wschodniego) - wyglada na to ze jeszcze nikt o niej nie pisal. Ilosci ubran raczej przecietne - sa trzy srednie pomieszczenia. Wszystko sobie wisi na wieszakach. Jest tez oddzielne pomieszczenie z samymi rzeczami dla dzieci. Dzisiaj akurat bylo juz malo rzeczy (50% taniej) ale i tak znalazlam pare fajnych (min. ciekawa kurtke skorzana - fioletowa z Next jezcze z papierowa metka za 18 PLN! Nie kupilam bo nie jestem przekonana do niej ale byla interesujaca :]) Odpowiedz Link
aga0405 Tania szafa na Mickiewicza 07.03.07, 14:32 Byłam dzis w tym ciuchlandzie,jestem rozczarowana.Tam nic nie ma, chodz dzis dzien dostawy,niby,ceny z kosmosu i poprostu byle co.Byłam jedyną osobą w tym sklepie to chyba tez o czymś świadczy. Odpowiedz Link
senmojprzyjaciel Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 08.03.07, 16:37 Hejka. Nowa jestem, wciągnięta juz przez obsesje biegania po tanich odziezach! Sprawdzilam pare miejsc, które tutaj opisałyście.. i mam pytanko czy np ten tani ciuszek na różanej mieszczacy sie w przedszkolu to on otwarty jest w jakies okreslone dni? Bylam ostatnio i zamkniete bylo, tak samo na Zielonej bylam dwa razy. Tam trzeba szarpac za drzwi? Malo staralam sie naduszając klamke? Aha, gdzie moge znalezc jakies fajne torebki? wiem niektore z was pytaly juz o to ale bylam w kilku z tych miejsc ale nic. A moze jakis inny sklep znacie gdzie mozna kupic torebki takie ciut wieksze ze skory ekologicznej np do 30 zl? Pozdrawiam i obiecuje informowac jesli jakis nowy teren wyniucham:o) Odpowiedz Link
aga0405 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 18.03.07, 20:52 CZeśc.Mam pytanko,czy byłyscie w tym ciucholandzie na Wieniawskiej,koło Biedronki.Jakoś mi zawsze tam nie podrodze, dawno temu przylukałam,ze tam jest taki sklep,czy warto sie wybrać? Odpowiedz Link
mamamilego Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 25.03.07, 22:19 Bylam na Wieniawskiej mozna cos znalezc, duzy wybor kurtek. Polecam tez ciuszek na ul. Leszka Czarnego 5 i na Głebokiej 10 na górze obok fryzjera. Odpowiedz Link
inez_22 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 05.09.07, 08:09 Fajne torebki są na Glinianej, bardzo blisko Nadbystrzyckiej. Odpowiedz Link
basyap czy jest w Lublinie targ podobny do krakowskiego 26.03.07, 10:43 czy jest w Lublinie targ podobny do krakowskiego z Pl.Żydowskiego,gdzie można pochandlować ciuchami ,mam masę fajnych rzeczy ...... Odpowiedz Link
morela_tu_i_tam Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 16.09.08, 21:39 Wczoraj odkryłam fajny ciucholand na Orlej. Nowi właściciele urzędują od soboty chyba. Ciuszki, sprzęty(masażer do stóp np.), buty(duuuużo i bardzo fajne), torebki, paski, pościel. Nazywa się chyba "U Armaniego". W poniedziałek najdrożej, bo 30 zł. za kg, najtaniej w sobotę. W poniedziałek kupiłam sobie buty za 14 zł, skórzane, jak nowe. A dzisiaj torebkę, pasek, sweterek i bluzkę, całość za 18 zł, więc moim zdaniem całkiem niedrogo. Niewielki, ale można znaleźć świetne buty, co do ubrań to bez rewelacji, trzeba poszukać, za to bardzo mili właściciele. Po za tym oczywiście Galeria Wolska, jestem tam w każdy piątek, wpadam po pracy i jeszcze nigdy nie wróciłam z pustymi rękami. Byłam tam kiedyś rano, istne szaleństwo, więc wole po południu, przynajmniej nikt mi niczego z rąk nie wyrywa;) No i jeszcze Zana, w pawilonach. Był czas, że odwiedzałam go w każdy czwartek, po 15(dostawa), ale robi się tam coraz drożej i tłoczniej. Znalazłam tam kilka świetnych torebek i... koleżankę o podobnym guście(wymieniamy się upolowanymi rzeczami jeśli na nas nie pasują, ona jest szczuplejsza. Hehe jeśli to czyta, to pozdrawiam swoją ciucholandową znajomą;)). Koleżanka poleca ciucholand na Wrońskiej, ale jeszcze tam nie trafiłam. Podobno można tam kupić biżuterię i kosmetyki, jak tam w końcu trafię to zrelacjonuję. Polecam cała ulicę Narutowicza, moim zdaniem zagłębie ciucholandów. Wyrastają jak grzyby po deszczu, łaziłam po tej ulicy w poniedziałek i naliczyłam co najmniej cztery nowe, o których wcześniej nie wiedziałam, w tym jeden, baaardzo ciekawy. Nazwałam go "dziupla chomika", bo moim zdaniem tak właśnie wygląda, wszystko rzucone na podłogę, trzeba grzebać, albo nurkować, nie wiem, nie miałam śmiałości zapytać właścicielkę o technikę przeglądania tych stert, ale za to kupiłam sobie trzy śliczne apaszki:) I jeszcze Orfeusz na Czechowie. Pozdrawiam lubelskie grzebuły;) Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 07.11.09, 21:38 bardzo ciekawie piszesz:) Jak będę w Lublinie wpadnę na Orlą bo jeśli chodzi o tego chomika to nie mogę grzebać bo mnie później ręce bolą:) Odpowiedz Link
biber2003 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 08.11.09, 13:40 a ktos moze byl w robanie na wodopojnej, warto tam pojechac?? Odpowiedz Link
3xniewiem Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 19.11.09, 21:59 a spróbuj w internecie. www.a-dziecko-rosnie.pl Wszystko tam jest. Mozesz tez umiescic ogłoszenie za darmo. Odpowiedz Link
akempa1 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 28.09.16, 10:13 Zaje...fajny :) sklep na Wigilijnej z idealnym dojazdem Nadbystrzycką. Super ciuszki i bardzo dobra obsługa. Widać że się znają i do tego jeszcze lubią sobie pogadać :) a ja jestem gaduła spędziłam tam dobre pół godziny. Pani doradzała bez narzucania się "no kup no kup no kup!!!" Mogłam przebierać do woli. Za kilka sztuk ubrań wyglądających jak nowe zapłaciłam naprawdę niedużo z uwagi na jakość rzeczy. tzn stan idealny Polecam! Odpowiedz Link
aagnes99 Re: Gdzie w LUBLINIE??????????????????????? 11.08.17, 19:33 Fuks? Wybrałam się tam niedawno i potwierdzam twoją opinię 😀 świetna jakość porządnie prowadzony sklep uprzejme słowo ekspedientki polecam tym bardziej że mają też męskie rzeczy bo koszule oprócz tego buty torebki paski apaszki Odpowiedz Link