andap 03.10.06, 22:52 Moje teściowa zasypuje mnie ciuchami używanym, większość z nich śmierdzi pleśnią.nie chce jej robić przykrości, ale nie mam pojęcia jak się tego zapachu pozbyć. Macie może jakieś sprawdzone meody? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andap Re: Pleśń i specyficzny zapach 03.10.06, 22:59 teraz widze że podobny wątek już jest. Zastanawia mnie jednak czy da sie jakoś wywabic pleśń i zapach stechlizny z ciuszka dziecka, jeśli dziecko jest uczulone na proszek? Czy moze darowac sobie i ciuch po prostu wyrzucic? Odpowiedz Link
graymalkin Re: Pleśń i specyficzny zapach 04.10.06, 01:46 Ciuchy z sh, faktycznie mają charakterystyczny "zapach"ale na pewno nie jest to pleśń. Jeżeli ciuchy, które dostałaś są spleśniałe,(nie piszesz czy pleśń jest widoczna?) a nie tylko z tym właśnie zapachem stęchlizny, to radzę je niestety wyrzucić. Tzn dziecko, tym bardziej, jeżeli w ogóle jest alergikiem, nie powinno mieć styczności z takimi ubraniami, gdyż alergia może się tylko wzmocnić. Odpowiedz Link
nie-niebieska Re: Pleśń i specyficzny zapach 05.10.06, 12:30 plesn to nic innego niz grzyb, uczulenie zwykle jest na jego zarodniki, nie narazaj dziecka z alergia na stycznosc ze splesnialymi rzeczami!!! siebie zreszta tez!!! Odpowiedz Link