Dodaj do ulubionych

Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1

IP: *.zywiec.plusnet.pl 07.01.04, 11:05
Jak ma się jakość obydwu tych programów do ich ceny, czy dużo tańszy Pain
Shop Pro jest również dużo gorszy? Czy warto go kupić? Zastosowanie: głównie
obróbka zdjęć, grafika na www, od czasu do czasu tworzenie bardziej ambitnych
grafik z użyciem warstw, etc.
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 07.01.04, 11:59
      To zależy czego ktoś oczekuje od programu graficznego. Photoshop to bardzo zaawansowany program dla profesjonalistów, to że często gości na domowych komputerach to już zupełnie inna sprawa. Jeżeli nie używasz programu graficznego do np. CAD to nie jesteś w stanie wykorzystać nawet możliwości jakie oferuje mniej zaawansowany PaitShopPro, który też ma masę funkcji i (biorąc pod uwagę ceny zaawansowanych programów graficznych) napewno jest wart tych pieniędzy.
      • Gość: ja Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 IP: *.milc.com.pl / *.milc.com.pl 25.04.04, 16:09
        wynalazłam ten temat bo w sumie to chciałam sie dowiedzieć czy jest jakiś w
        miarę prosty,bez oplat program w którym mogłabym oglądać i przerabiać (czyt.
        ulepszać) zdjecia,,, nie jestem profesjonalistą ani nie tworzę stron
        www.chciałam tak dla siebie...kiedyś jakis taki program miałam ale po
        przeinstalowaniu systemu diabli go wzieli...moze macie jakiś link?
        • Gość: (s)nail Gimp IP: 62.29.134.* 25.04.04, 16:44
          www.gimp.org/
          Osobiście nie używam, ale Gimp jest w 100% darmowy i podobno dobry. Na potrzeby grafy do www powinien wystarczyć.
        • Gość: (s)nail IrfanView IP: 62.29.134.* 25.04.04, 16:46
          www.irfanview.com/
          Program do przeglądania zdjęć, 100% darmowy dla niekomercyjnych użytkowników. Ponadto ograniczona obróbka: kadrowanie, proste efekty.
        • Gość: Janek Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.04.04, 21:49
          Również interesuje mnie ten problem,prosta obróbka, ulepszanie zdjęć, ale ma
          to być program w języku polskim. Gimp odpada jest nie zrozumiały. pozdr.
    • Gość: ktos Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 IP: 195.205.63.* 25.04.04, 20:52
      dla mnie leprzy w niebo jest photoshop 7 ce PL
    • namonik Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 26.04.04, 16:19
      Uzywam obu i bardziej lubie PSP.
      napisz do mnie na: namonik@gazeta.pl to ci podrzuce link do miejsca, gdzie PSP
      kosztuje grosze.
    • kwieto Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 26.04.04, 21:47
      Jest jeszcze Photoshop Elements - cos w rodzaju okrojonej wersji Photoshopa Kosztuje stosunkowo
      malo (100USD), a zaleta jest pono (pono, bo sam tego nie uzywalem, przytaczam cudze opinie) to, ze
      da sie zrobic praktycznie to co w photoshopie - tyle ze czesc rzeczy trzeba robic "dookola" w stosunku
      do photoshopa.
      • Gość: ja Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 IP: *.milc.com.pl / *.milc.com.pl 26.04.04, 23:01
        a ja jeszcze jestem ciekawa jakiego programu używają fotografowie robiąc przy
        nas obróbkę naszego zdjęcia tzn.korygujac zmarszczki,przebarwienia...pewnie to
        jakis drogi programik ale ja własnie szukam czegoś w tym stylu,prostszego
        oczywiście i najlepiej za friko:D
        • kwieto Re: Photoshop 7.0 vs Paint Shop Pro 8.1 27.04.04, 08:41
          Jesli ich stac, to photoshopa :")
          Nie dlatego ze jest niezbedny akurat do tego, a bardziej przez to ze jak sie juz go kupilo to po co
          zmieniac narzedzie? :"P

W wyborze programow nie pomoge, nie wiem co darmowego nadaje sie do taich korekt na PC :(
        • Gość: ale-jaja www.gimp.org IP: 5.1.* / 204.101.196.* 27.04.04, 20:43
          • Gość: furry http://gimp.signs.pl/ IP: *.ds2.uw.edu.pl 27.04.04, 23:40

a jak ktos moze po angielsku, to:
            www.gimp.org/tutorials/
            manual.gimp.org/
            gimp-savvy.com/BOOK/
            fr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka