Dodaj do ulubionych

Canon PowerShot A60

IP: *.pb.bialystok.pl 07.02.04, 09:50
Może ktoś ma i mógłby coś napisać... Sample wysłać. :-)
Obserwuj wątek
    • gray Re: Canon PowerShot A60 07.02.04, 10:13

dwóch moich znajomych ma powershoty A70 i bardzo sobie chwalą i ci którzy nie
      mają też chwalą. nie jest to minolta Z1 ale i tak fajny aparacik :)
    • Gość: blabla Re: Canon PowerShot A60 IP: *.spox.org / *.org 07.02.04, 12:44
      Ja mam, zdjęcia pierwsza klasa i jeszcze ile funkcji!!!! W tej cenie to chyba lepszego nie dostaniesz, POLECAM!!
      • Gość: piecyk gazowy Re: Canon PowerShot A60 IP: *.pb.bialystok.pl 07.02.04, 12:53
        Się zastanawiam właśnie - 1400 zł, akumulatory, karta 128 MB, ładowarka,
        futerał... Co prawda tylko 2,1 MPx, ale mi to akurat bardzo nie przeszkadza.

• maciejowy Re: Canon PowerShot A60 07.02.04, 17:17
          na allegro tanio kupisz ten aparat!!! za 1400zl to kupisz a70 z akum. tez na
          allegro.pl ps a60 warto kupic w pewnej sieci sklepow-nawzy nie pamietam tam
          cena jest kolo 1100zl .ps piecyk powiedz jak zmiejszyc objestosc pliku video-
          avi ?
          • piecyk.gazowy Re: Canon PowerShot A60 07.02.04, 21:33
            maciejowy napisał:

> na allegro tanio kupisz ten aparat!!! za 1400zl to kupisz a70 z akum. tez na
            > allegro.pl ps a60 warto kupic w pewnej sieci sklepow-nawzy nie pamietam tam
            > cena jest kolo 1100zl .

OK, dzięki wszystkim, którzy się wypowiedzieli. Szczególnie Mayowi za linki.

> ps piecyk powiedz jak zmiejszyc objestosc pliku video-
            > avi ?

Nie mam pojęcia. Podejrzewam, że najprościej będzie skompresować DivX-em.
            Stosunkowo proste, ale ja się tym nie bawiłem i więcej Ci nie pomogę. Więcej
            informacji oczywiście zapewne znajdziesz w Google.com. ;-)
    • maciejowy Re: Canon PowerShot A60 07.02.04, 12:53
      ja mam a70 i jest ok, lacze sie przez modem wiec Ci zadnych zdjec nie moge
      wyslac:( ps. nie lubie sie chwalic lecz kupilem ten aprat przez kuzyna ktory
      byl w USA za 300$ dalem mu 1200zl w Polsce ten aparat kosztuje 1650zl to sie
      na zywa zdzierstwo!
      • Gość: piecyk gazowy Re: Canon PowerShot A60 IP: *.pb.bialystok.pl 07.02.04, 12:57
        Dzięki. Trochę kusi... :-) tinyurl.com/3585v
        • Gość: May79 Re: Canon PowerShot A60 IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 15:07
          Coprawda sam go nie posiadam, ale tu masz jego calkiem dokladny test:
          www.steves-digicams.com/2003_reviews/a60.html
          A na tej stronie znajdziesz troche zdjec testowych:
          www.digicamfotos.de
          Pozdrawiam
          • Gość: piecyk gazowy Re: Canon PowerShot A60 IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 08:19
            Kolega ma Canona (jakiś starszy model, nie pamiętam symboul), ale te foty
            wyglądają nadspodziewanie dobrze, nawet bardzo dobrze.
            www.digicamfotos.de/4images/categories.php?cat_id=243

Ten aparat naprawdę robi aż tak dobre zdjęcia?
            • Gość: May79 Re: Canon PowerShot A60 IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 11:41
              Tak. To wszystko zalezy od umiejetnosci fotografa. Nie trzeba wydawac 6000PLN,
              zeby cykac naprawde dobre zdjecia. Tu masz pare fotek zrobionych A40, czyli
              teoretycznie gorszym. Jak dla mnie dziweczyna wycisnela z tego aparaciku wiecej,
              niz ktokolwiek by przypuszczal:

plfoto.com/zdjecie.php?picture=228360
              plfoto.com/zdjecie.php?picture=226753
              plfoto.com/zdjecie.php?picture=225207
              plfoto.com/zdjecie.php?picture=217932
              plfoto.com/zdjecie.php?picture=219001
              plfoto.com/zdjecie.php?picture=222693
              Takie foty mozna bez problemu robic, tyle ze potrzeba troche czasu na obycie sie
              ze sprzetem, "wyczucie go". Tryb reczny bez problemu pozwoli robic takie
              zdjecia. Oczywiscie, ze pozniej czasem trzeba w edytorze graficznym wyrownac
              poziomy, moze zmniejszyc ziarno i pare innych rzeczy poprawic, ale ogolnie taki
              aparacik jest bardzo porzadny.

Pozdrawiam i udanych zdjec
              • Gość: piecyk gazowy Re: Canon PowerShot A60 IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 13:04
                Dzięki za rady. Obejrzałej jeszcze foty kumpla na A10 (stary model Canona,
                matrycja 1,3 chyba) i się zdecydowałem - tj. zamówiłem. :-)

Jeszcze raz dzięki i pozdrawam. :-)))

PS: Wcześniej z lekka się napaliłem na pentagrama photona. Całe szczęście, że
                nie kupiłem! :-)
    • Gość: id Re: Canon PowerShot A60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 16:50
      bardzo fajna zabawka. wiekszosc parametrow mozna ustawic recznie, fajnie lezy w
      dloni, intuicyjna obsluga, ladne zdjecia

a70 kosztowal mnie w us 300$, jedyny zgrzyt ze w zestawie nie ma futeralu ani
      akumulatorkow... kurcze, zyskuja pare dolaraow (zlotych) a mogliby zyskac
      duuuzego plusa jako firma...

ale aparacik swietny.
    • kubajek Re: Canon PowerShot A60 08.02.04, 10:43
      mam A70 z Allegro za 1350 zł, to maleństwo ale z klasą.
      jedna uwaga do takich maluchów: mają lampę błyskową
      bardzo blisko obiektywu co powoduje że swiatło
      lampy odbija się od różnych pyłków w powietrzu,
      wpada prosto do obiektywu i na zdjęciach nocnych
      często widać plamki,
      trzeba uważać
      poza tym wielkie OK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka