Gość: ort Re: tani laptop do gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 21:30 Określenia "tani" oraz "laptop do gier" wzajemnie się wykluczają. Chyba, że grasz tylko w pasjansa. Pozdrawiam. Link Zgłoś
0ffka Re: tani laptop do gier 23.01.10, 21:40 Pasjansa nie znam i nie zamierzam poznać :] Szukam pod coś takiego: secondlife.com/support/system-requirements/ Link Zgłoś
krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:48 0ffka napisała: > Pasjansa nie znam i nie zamierzam poznać :] > Szukam pod coś takiego: > secondlife.com/support/system-requirements/ Zobacz spod tego filtra - dalem wiecej RAm niz wymagane. www.skapiec.pl/site/cat/17/filtr/_0_0_5163_0_22473_0_537,7895_12901,12897_0_0 Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: tani laptop do gier IP: *.multimo.pl 23.01.10, 21:53 Gość portalu: ort napisał(a): > Określenia "tani" oraz "laptop do gier" wzajemnie się wykluczają. Samo "laptop do gier" to już oksymoron. Link Zgłoś
norwich_city Re: tani laptop do gier 23.01.10, 22:03 lenovo, karta niezintegrowana, osobiście mam toshibe karta GF 7600, większość gier chodzi, choć brakuje troche lepszego procesora Link Zgłoś
teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 18:35 śmieszą mnie takie posty. Co lepsze nie są one wynikiem braku kasy a beznadziejnie palącej się chęci posiadania laptopa. Poczekaj chłopczyku i nie pal się tak. Uzbieraj kasy przez następne 2 do 3 miesięcy i kup coś porządnego co się nada. Toshiba ogólnie nie jest dobra marka, chyba ze ma w sobie wszystko toshiby to tak :-] Link Zgłoś
0ffka Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:21 Nie jestem kolesiem to po pierwsze. Po drugie nie chcę wydawać na laptopa 5 tys. czy 6 tys zł. Myślę o 2500 PLN... góra. Link Zgłoś
Gość: login name Re: tani laptop do gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 20:02 > Po drugie nie chcę wydawać na laptopa 5 tys. czy 6 tys zł. > Myślę o 2500 PLN... góra. szukaj wiec Toshiba Satellite X205-Sli1, X205-Sli2, X205-Sli3 albo X205-S7483 Link Zgłoś
0ffka Re: tani laptop do gier 24.01.10, 22:00 Gość portalu: login name napisał(a): > szukaj wiec Toshiba Satellite X205-Sli1, X205-Sli2, X205-Sli3 albo X205-S7483 o dzięki :) Link Zgłoś
krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:31 teerly napisał: > śmieszą mnie takie posty. > > Co lepsze nie są one wynikiem braku kasy a beznadziejnie palącej się chęci > posiadania laptopa. Poczekaj chłopczyku i nie pal się tak. Uzbieraj kasy przez > następne 2 do 3 miesięcy i kup coś porządnego co się nada. Spokojnie juz cos kupi w tej cenie. > Toshiba ogólnie nie jest dobra marka, chyba ze ma w sobie wszystko toshiby to > tak :-] > A co ci sie w Toshibie nie podoba? Jakies statystyki zawodnosci sprawiajace, ze jest gorsza od marki x mozna prosic? Link Zgłoś
teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:40 Tak mam coś do toshiby. Mój przyjaciel ma serwis komputerowy i czasem mu pomagam. Statystycznie to więcej jest toshiby na warsztacie niż np Fujitsu siemens. Nie pisałeś nic o cenie poprzednio a teraz wyskakujesz z 2,5 tys. Ok teraz to inna rozmowa. Za nie drogo to ja pomyślałem ze masz na myśli 600 zł ;-} Link Zgłoś
krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:53 > Mój przyjaciel ma serwis komputerowy i czasem mu pomagam. Statystycznie to > więcej jest toshiby na warsztacie niż np Fujitsu siemens. A jak to sie ma do statystyk sprzedazy? Bo jesli 70% sprzedazy ( hipotetycznie) to Toshiba i 70% naprawianego sprzetu rowniez, to specjalnie o niczym by to nie swiadczylo. Natomiast jesli Toshiba stanowilaby 25% sprzedazy i 50% serwisowanych - to juz mogloby o czyms swiadczyc. Link Zgłoś
teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 20:03 heheh co ty piszesz człowieku ?? Weż najpierw pomysł, zastanów się i przełknij ślinę i potem się poć. Co ma do tego sprzedaż ?? Juz Ci mowie. To jest wynik nie wiedzy kupujących i niska i atrakcyjna cena !! Jak sam wiesz to "TANIE MIĘSO PSY JEDZA" Link Zgłoś
krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 20:11 teerly napisał: > heheh co ty piszesz człowieku ?? Weż najpierw pomysł, zastanów się i przełknij > ślinę i potem się poć. > > Co ma do tego sprzedaż ?? Juz Ci mowie. To jest wynik nie wiedzy kupujących i > niska i atrakcyjna cena !! > > Jak sam wiesz to "TANIE MIĘSO PSY JEDZA" Sprzedaz tak sie ma do tego, ze przy takiej samej wadliwosci co inne marki, wiecej egzemplarzy trafi do serwisu. 5% z 10 tysiecy to wiecej niz 5% z jednego tysiaca - przykladowo. Link Zgłoś
teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 20:55 toshiba ogólnie jest wadliwa sama w sobie ponieważ jest za wiele elementów wyprodukowanych poprzez inne firmy. One "gryzą" się ze soba i po około kilku miesiącach się zaczyna. Wiem ze masz toshibę i ze będziesz chwalił bo wstyd ci się przyznać ze wyrzuciłeś 4 tys zł w błoto i zostałeś wkręcony jak dziecko. Ja to rozumiem ;-] Link Zgłoś
m.gregor Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:02 A ktory producent wg. Ciebie robi notebooki skladane z czesci produkowanych w swoich fabrykach? Hmmm? Asus? Lenovo? Acer? Fujitsu? Link Zgłoś
krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:08 teerly napisał: > toshiba ogólnie jest wadliwa sama w sobie ponieważ jest za wiele elementów > wyprodukowanych poprzez inne firmy. One "gryzą" się ze soba i po około kilku > miesiącach się zaczyna. > > Wiem ze masz toshibę i ze będziesz chwalił bo wstyd ci się przyznać ze > wyrzuciłeś 4 tys zł w błoto i zostałeś wkręcony jak dziecko. Ja to rozumiem ;-] Jakies konkrety, poza doznaniami z garazu w ktorym naprawiasz sprzet z kolega? Nie zachwycam sie Toschiba, po prostu uwazam, ze jest ona przecietnym produktem, a w swojej klasie cenowej oferuje zupelnie przyzwoity parametrowo sprzet. Zdradz tajemnice, ktore laptopy nie maja czesci produkowanych przez "inne firmy" ? I co to sa "inne firmy"? Nie z Chin? Link Zgłoś
teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:15 Po co pytacie kogoś kto naprawia sprzęt w garażu?? Pogięło was ?? hahaha Ubawiłem po pachy. Kupujcie, kupujcie z mojego portfela to nie leci :-] Link Zgłoś
krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:15 Z raportu można wywnioskować, że: -ponad 31 procent komputerów ulega awarii już w czasie pierwszych 3 lat użytkowania; -dwie trzecie z tych awarii to problemy sprzętowe; -ASUS i TOSHIBA okazały się najbardziej niezawodnymi markami, wyprzedzając o oczko firmy takie jak SONY, Apple i DELL; -najbardziej awaryjne marki według raportu SquareTrade to HP, Gateway i Acer; -netbook`i mają o jedną piątą większy współczynnik awaryjności niż tradycyjne laptopy. teerly napisał: > Po co pytacie kogoś kto naprawia sprzęt w garażu?? Pogięło was ?? hahaha > > Ubawiłem po pachy. Kupujcie, kupujcie z mojego portfela to nie leci :-] Link Zgłoś
krzysztofsf Zeby zamknac temat 24.01.10, 21:14 obrazki.elektroda.net/23_1258664990.jpg www.elektroda.pl/rtvforum/topic1487633.html Z raportu można wywnioskować, że: -ponad 31 procent komputerów ulega awarii już w czasie pierwszych 3 lat użytkowania; -dwie trzecie z tych awarii to problemy sprzętowe; -ASUS i TOSHIBA okazały się najbardziej niezawodnymi markami, wyprzedzając o oczko firmy takie jak SONY, Apple i DELL; -najbardziej awaryjne marki według raportu SquareTrade to HP, Gateway i Acer; -netbook`i mają o jedną piątą większy współczynnik awaryjności niż tradycyjne laptopy. Zycze "milego dnia" Link Zgłoś
teerly Re: Zeby zamknac temat 24.01.10, 21:24 Pokaż mi tą samą informacje i 3 rożnych stron a nie z własnej głowy. Link Zgłoś
0ffka Re: Zeby zamknac temat 24.01.10, 22:00 Panowie nie kłóćcie się, tylko wybierzcie lepiej coś dla mnie... Link Zgłoś
Gość: login name Re: Zeby zamknac temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 22:12 jeszcze jedno, tani i laptop do gier, to tak jakby szukac taniej sukienki od Diora. Nie da rady, to musi kosztowac. Link Zgłoś
0ffka Re: Zeby zamknac temat 24.01.10, 22:33 ale wydawanie 6 tys zł na laptopa, jak dla mnie to szaleństwo ;/ Link Zgłoś
r0ger Re: Zeby zamknac temat 25.01.10, 15:42 0ffka napisała: > ale wydawanie 6 tys zł na laptopa, jak dla mnie to szaleństwo ;/ W takim razie kup komputer stacjonarny za 2,5tyś i nie zawracaj sobie głowy laptopem. Oczywiście, jeżeli możliwość zagrania w gry jest priorytetem. Link Zgłoś
0ffka PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do kitu 25.01.10, 16:28 r0ger napisał: > 0ffka napisała: > > > ale wydawanie 6 tys zł na laptopa, jak dla mnie to szaleństwo ;/ > > W takim razie kup komputer stacjonarny za 2,5tyś i nie zawracaj sobie głowy lap > topem. Oczywiście, jeżeli możliwość zagrania w gry jest priorytetem. Link Zgłoś
r0ger Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 17:53 To po cholerę tytułujesz wątek "laptop do gier"? Zastanów się czego chcesz a potem pytaj. Link Zgłoś
0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 19:41 r0ger napisał: > To po cholerę tytułujesz wątek "laptop do gier"? Zastanów się czego chcesz a po > tem pytaj. Chcę laptopa do gier, aby móc z nim wędrować np po mieście :) i grać sobie... heh! takie dziwne? Link Zgłoś
m.gregor Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 19:50 Za 2 czy 3 tys nie kupisz taniego taptopa dobrego do gier. Tyle :-) Albo tani albo do gier. Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 23:40 m.gregor napisał: > Za 2 czy 3 tys nie kupisz taniego taptopa dobrego do gier. Tyle :-) Albo tani > albo do gier. czy ktokolwiek przeczytal parametry jakie potrzebuje sprzet do gry w ktora gra Offka? Link Zgłoś
0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 23:56 krzysztofsf napisał: > czy ktokolwiek przeczytal parametry jakie potrzebuje sprzet do gry w ktora gra > Offka? Hm... Co sądzisz o nich Krzysztof, tj o tych parametrach? Wiem że ludzie grają w sl na laptopach, ale jedni jęczą, że maja lagi na super lapach za 6 tys a inni zaś znowu śmigają za 2500, więc nie wiem już, jak to jest? Myślę że ściemniają i tyle. Rzecz jasna wszystko jest owiane tajemnicą, co i jak... Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 01:38 0ffka napisała: > krzysztofsf napisał: > > > > czy ktokolwiek przeczytal parametry jakie potrzebuje sprzet do gry w ktor > a gra > > Offka? > > Hm... Co sądzisz o nich Krzysztof, tj o tych parametrach? > Wiem że ludzie grają w sl na laptopach, ale jedni jęczą, że maja lagi na super > lapach za 6 tys a inni zaś znowu śmigają za 2500, więc nie wiem już, jak to > jest? Myślę że ściemniają i tyle. Rzecz jasna wszystko jest owiane tajemnicą, c > o > i jak... > > Net jest podstawa w tej grze. Spelnisz wymagania sprzetowe i nie bedzie problemu. Natomiast sm internet moze roznie dizalac, niezaleznie od tego, za jaki sie placi - stad moga byc problemy. Gralem 2 lata w Metina i na tym samym sprzecie bywalo bardzo roznie w rozne dni. Link Zgłoś
0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 15:20 No tak :) Masz rację. Dziękuję Ci jeszcze raz za pomoc! Link Zgłoś
Gość: Greg Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 08:47 Chyba to autorka wątku powinna zadać konkretne i scisłe pytanie, bo sformułowanie "laptop do gier" nic na dobrą sprawę nie mówi i mówimy rozmawiać np. o maszynach jak Alienware, a te kosztują znacznie więcej niż wspominane gdzieś 6000 zł. Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 12:48 Gość portalu: Greg napisał(a): > Chyba to autorka wątku powinna zadać konkretne i scisłe pytanie, bo > sformułowanie "laptop do gier" nic na dobrą sprawę nie mówi i mówimy > rozmawiać np. o maszynach jak Alienware, a te kosztują znacznie > więcej niż wspominane gdzieś 6000 zł. W drugim swoim poscie sprecyzowala secondlife.com/support/system-requirements/ Link Zgłoś
0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 15:22 W moich sygnaturkach są filmy nagrane w SL. Ot taka reklama co tam można np robić. Link Zgłoś
0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 21:28 Krzysiek a co powiesz na temat ego laptopka: www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/370317 Opinie ma raczej pozytywne... Heh... ??? Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 27.01.10, 13:35 0ffka napisała: > Krzysiek a co powiesz na temat ego laptopka: > www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/370317 > Opinie ma raczej pozytywne... > Heh... ??? Bardzo stary model - sprzed ponad 2-ch lat Karta graficzna taka sobie Zobacz ten filtr (prosba do moderatora - niech nie wycina, bo tylko tu mozna zafiltrowac pod gry3D) www.komputronik.pl/index.php/search/pl/run/type/107/showProducts/1/show_bundles/0/attribute/a2077;8062/priceFrom/19/priceTo/2200/category/5803 Link Zgłoś
0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 27.01.10, 15:39 Krzysztof bardzo Ci dziękuję! :) Odkrywam teraz WoW. Całkiem fajna giera, chociaż uboga graficznie przy SL, albo ja jeszcze nie poznałam możliwości ustawień graficznych w WoW. Link Zgłoś
teerly Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 27.01.10, 16:26 Ja na porządnego PC wydałem 800 funtów bez monitora, myszki i klawiatury. Dobre teraz ma niesamowite wymagania itd. Prostym przykładem jest to ze wiele gier nie działa na PC tylko na Xbox lub PlayStation bo wyprodukowanie takiej PS jest tańsze i prostsze. Dobry laptop co ciągnie każdą gierkę w UK kosztuje od 1000 funtów w zwyższ. Te za 350 fontów nie działają na grach :) Ceny na polskim rynku są takie same jak na rynku np. brytyjskim. Problem w tym ze w Polsce są polskie zarobki a w krajach europejskich są one europejskie. Wniosek taki ze w Polsce nie ma laptopa do gier za 2,5 tys PLN Link Zgłoś
krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 28.01.10, 10:37 teerly napisał: > Dobry laptop co > ciągnie każdą gierkę w UK kosztuje od 1000 funtów w zwyższ. Te za 350 fontów ni > e > działają na grach :) > <> > > Wniosek taki ze w Polsce nie ma laptopa do gier za 2,5 tys PLN Pytanie jaka gra i jaki laptop. WOW nie ma takich kosmicznych wymagan. Windows XP z dodatkiem Service Pack 3 lub Windows Vista z dodatkiem service Pack 1 Procesor Intel Pentium 4 1300Mhz lub AMD Athlon XP 1500+ Pamięć RAM 512MB (1GB dla systemu Windows Vista) Karta graficzna z 32MB RAM z obsługą Transform and Lighting (ATI Radeon 7200 lub NVIDIA GeForce 2 lub lepsze) DirectX 9.0c HDD 15GB Napęd DVD Dwu-przyciskowa mysz z rolką Internet 1Mb/s W praktyce do wygodnej gry na Raidach i Instancjach potrzebny jest komputer o konfiguracji określonej w "Wymaganiach Rekomendowanych". Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Krzysztof ? PS 02.02.10, 09:26 0ffka napisała: > Heh.. on chyba nie ma matrycy matowej :( No niestety, za wyjatkiem netbookow (i to nie wszystkich) producenci prawie odeszli od matowych matryc - wieksza wytrzymalosc glare? Link Zgłoś
0ffka [...] 02.02.10, 15:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 18:10 linki dajemy do stron producentow a nie sklepow. Link Zgłoś
0ffka Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 19:06 tiges_wiz napisał: > linki dajemy do stron producentow a nie sklepow. Oki... w takim razie przepraszam :) Najwyżej będę pisać na maila Krzysztofa. Pzdr! Link Zgłoś
krzysztofsf Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 22:16 0ffka napisała: > tiges_wiz napisał: > > > linki dajemy do stron producentow a nie sklepow. > > Oki... w takim razie przepraszam :) > Najwyżej będę pisać na maila Krzysztofa. > Pzdr! > Ja nie zagladam do poczty na GW :))) W sumie naprawde masz juz chyba duzo informacji, do gier o ktorych pisalas nie potrzeba supersprzetu, trzeba patrzec, zeby karta graficzna miala minimum 500 MB RAM a reszta w sprzecei z taka karta sila rzeczy bedzie pasowac. Gry sprzed kilku lat chodza nawet na eeePC Asusa, tak wiec nie musisz sie obawiac. Ja w tej chwili mam mocniejszego notebooka niz stacjonarny, jesli chodzi o gry :))) Link Zgłoś
0ffka Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 22:52 Dzięki za info :) Sklep o którym pisałam to jakiś szajs, który nie chce zarabiać. Napisałam do nich parę pytań o laptopa na GG a byli dostępni do kontaktu z klientem i nie uzyskałam żadnej odpowiedź. Jacyś fajansiarze i dobrze że nie mają tutaj kryptoreklamy z mojej strony. Link Zgłoś