Dodaj do ulubionych

tani laptop do gier

23.01.10, 21:21
Macie jakieś pomysły?
<ziew>
Obserwuj wątek
    • Gość: ort Re: tani laptop do gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 21:30
      Określenia "tani" oraz "laptop do gier" wzajemnie się wykluczają.
      Chyba, że grasz tylko w pasjansa.
      Pozdrawiam.
      • 0ffka Re: tani laptop do gier 23.01.10, 21:40
        Pasjansa nie znam i nie zamierzam poznać :]
        Szukam pod coś takiego:
        secondlife.com/support/system-requirements/
        • krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:48
          0ffka napisała:

> Pasjansa nie znam i nie zamierzam poznać :]
          > Szukam pod coś takiego:
          > secondlife.com/support/system-requirements/

Zobacz spod tego filtra - dalem wiecej RAm niz wymagane.

www.skapiec.pl/site/cat/17/filtr/_0_0_5163_0_22473_0_537,7895_12901,12897_0_0
          • 0ffka Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:56
            Ogromnie dziękuję za konkretną pomoc :)
      • Gość: 802.11n Re: tani laptop do gier IP: *.multimo.pl 23.01.10, 21:53
        Gość portalu: ort napisał(a):

> Określenia "tani" oraz "laptop do gier" wzajemnie się wykluczają.

Samo "laptop do gier" to już oksymoron.
        • norwich_city Re: tani laptop do gier 23.01.10, 22:03
          lenovo, karta niezintegrowana, osobiście mam toshibe karta GF 7600, większość
          gier chodzi, choć brakuje troche lepszego procesora
          • 0ffka Re: tani laptop do gier 24.01.10, 00:28
            Dzięki Norwich City.
            • teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 18:35
              śmieszą mnie takie posty.

Co lepsze nie są one wynikiem braku kasy a beznadziejnie palącej się chęci
              posiadania laptopa. Poczekaj chłopczyku i nie pal się tak. Uzbieraj kasy przez
              następne 2 do 3 miesięcy i kup coś porządnego co się nada.

Toshiba ogólnie nie jest dobra marka, chyba ze ma w sobie wszystko toshiby to
              tak :-]

• 0ffka Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:21
                Nie jestem kolesiem to po pierwsze.
                Po drugie nie chcę wydawać na laptopa 5 tys. czy 6 tys zł.
                Myślę o 2500 PLN... góra.
                • Gość: login name Re: tani laptop do gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 20:02
                  > Po drugie nie chcę wydawać na laptopa 5 tys. czy 6 tys zł.
                  > Myślę o 2500 PLN... góra.

szukaj wiec Toshiba Satellite X205-Sli1, X205-Sli2, X205-Sli3 albo X205-S7483
                  • 0ffka Re: tani laptop do gier 24.01.10, 22:00
                    Gość portalu: login name napisał(a):

> szukaj wiec Toshiba Satellite X205-Sli1, X205-Sli2, X205-Sli3 albo X205-S7483

o dzięki :)
              • krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:31
                teerly napisał:

> śmieszą mnie takie posty.
                >
                > Co lepsze nie są one wynikiem braku kasy a beznadziejnie palącej się chęci
                > posiadania laptopa. Poczekaj chłopczyku i nie pal się tak. Uzbieraj kasy przez
                > następne 2 do 3 miesięcy i kup coś porządnego co się nada.

Spokojnie juz cos kupi w tej cenie.

> Toshiba ogólnie nie jest dobra marka, chyba ze ma w sobie wszystko toshiby to
                > tak :-]
                >

A co ci sie w Toshibie nie podoba?
                Jakies statystyki zawodnosci sprawiajace, ze jest gorsza od marki x mozna prosic?
                • teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:40
                  Tak mam coś do toshiby.

Mój przyjaciel ma serwis komputerowy i czasem mu pomagam. Statystycznie to
                  więcej jest toshiby na warsztacie niż np Fujitsu siemens.

Nie pisałeś nic o cenie poprzednio a teraz wyskakujesz z 2,5 tys. Ok teraz to
                  inna rozmowa. Za nie drogo to ja pomyślałem ze masz na myśli 600 zł ;-}
                  • krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 19:53
                    > Mój przyjaciel ma serwis komputerowy i czasem mu pomagam. Statystycznie to
                    > więcej jest toshiby na warsztacie niż np Fujitsu siemens.

A jak to sie ma do statystyk sprzedazy?

Bo jesli 70% sprzedazy ( hipotetycznie) to Toshiba i 70% naprawianego sprzetu
                    rowniez, to specjalnie o niczym by to nie swiadczylo.
                    Natomiast jesli Toshiba stanowilaby 25% sprzedazy i 50% serwisowanych - to juz
                    mogloby o czyms swiadczyc.
                    • teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 20:03
                      heheh co ty piszesz człowieku ?? Weż najpierw pomysł, zastanów się i przełknij
                      ślinę i potem się poć.

Co ma do tego sprzedaż ?? Juz Ci mowie. To jest wynik nie wiedzy kupujących i
                      niska i atrakcyjna cena !!

Jak sam wiesz to "TANIE MIĘSO PSY JEDZA"
                      • krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 20:11
                        teerly napisał:

> heheh co ty piszesz człowieku ?? Weż najpierw pomysł, zastanów się i przełknij
                        > ślinę i potem się poć.
                        >
                        > Co ma do tego sprzedaż ?? Juz Ci mowie. To jest wynik nie wiedzy kupujących i
                        > niska i atrakcyjna cena !!
                        >
                        > Jak sam wiesz to "TANIE MIĘSO PSY JEDZA"

Sprzedaz tak sie ma do tego, ze przy takiej samej wadliwosci co inne marki,
                        wiecej egzemplarzy trafi do serwisu.
                        5% z 10 tysiecy to wiecej niz 5% z jednego tysiaca - przykladowo.
                        • teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 20:55
                          toshiba ogólnie jest wadliwa sama w sobie ponieważ jest za wiele elementów
                          wyprodukowanych poprzez inne firmy. One "gryzą" się ze soba i po około kilku
                          miesiącach się zaczyna.

Wiem ze masz toshibę i ze będziesz chwalił bo wstyd ci się przyznać ze
                          wyrzuciłeś 4 tys zł w błoto i zostałeś wkręcony jak dziecko. Ja to rozumiem ;-]
                          • m.gregor Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:02
                            A ktory producent wg. Ciebie robi notebooki skladane z czesci produkowanych w
                            swoich fabrykach? Hmmm? Asus? Lenovo? Acer? Fujitsu?
                          • krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:08
                            teerly napisał:

> toshiba ogólnie jest wadliwa sama w sobie ponieważ jest za wiele elementów
                            > wyprodukowanych poprzez inne firmy. One "gryzą" się ze soba i po około kilku
                            > miesiącach się zaczyna.
                            >
                            > Wiem ze masz toshibę i ze będziesz chwalił bo wstyd ci się przyznać ze
                            > wyrzuciłeś 4 tys zł w błoto i zostałeś wkręcony jak dziecko. Ja to rozumiem ;-]

Jakies konkrety, poza doznaniami z garazu w ktorym naprawiasz sprzet z kolega?

Nie zachwycam sie Toschiba, po prostu uwazam, ze jest ona przecietnym produktem,
                            a w swojej klasie cenowej oferuje zupelnie przyzwoity parametrowo sprzet.

Zdradz tajemnice, ktore laptopy nie maja czesci produkowanych przez "inne firmy"
                            ? I co to sa "inne firmy"? Nie z Chin?
                            • teerly Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:15
                              Po co pytacie kogoś kto naprawia sprzęt w garażu?? Pogięło was ?? hahaha

Ubawiłem po pachy. Kupujcie, kupujcie z mojego portfela to nie leci :-]
                              • krzysztofsf Re: tani laptop do gier 24.01.10, 21:15
                                Z raportu można wywnioskować, że:
                                -ponad 31 procent komputerów ulega awarii już w czasie pierwszych 3 lat użytkowania;
                                -dwie trzecie z tych awarii to problemy sprzętowe;
                                -ASUS i TOSHIBA okazały się najbardziej niezawodnymi markami, wyprzedzając o
                                oczko firmy takie jak SONY, Apple i DELL;
                                -najbardziej awaryjne marki według raportu SquareTrade to HP, Gateway i Acer;
                                -netbook`i mają o jedną piątą większy współczynnik awaryjności niż tradycyjne
                                laptopy. teerly napisał:

> Po co pytacie kogoś kto naprawia sprzęt w garażu?? Pogięło was ?? hahaha
                                >
                                > Ubawiłem po pachy. Kupujcie, kupujcie z mojego portfela to nie leci :-]
                          • krzysztofsf Zeby zamknac temat 24.01.10, 21:14
                            obrazki.elektroda.net/23_1258664990.jpg
                            www.elektroda.pl/rtvforum/topic1487633.html
                            Z raportu można wywnioskować, że:
                            -ponad 31 procent komputerów ulega awarii już w czasie pierwszych 3 lat użytkowania;
                            -dwie trzecie z tych awarii to problemy sprzętowe;
                            -ASUS i TOSHIBA okazały się najbardziej niezawodnymi markami, wyprzedzając o
                            oczko firmy takie jak SONY, Apple i DELL;
                            -najbardziej awaryjne marki według raportu SquareTrade to HP, Gateway i Acer;
                            -netbook`i mają o jedną piątą większy współczynnik awaryjności niż tradycyjne
                            laptopy.

Zycze "milego dnia"
                            • teerly Re: Zeby zamknac temat 24.01.10, 21:24
                              Pokaż mi tą samą informacje i 3 rożnych stron a nie z własnej głowy.
                              • 0ffka Re: Zeby zamknac temat 24.01.10, 22:00
                                Panowie nie kłóćcie się, tylko wybierzcie lepiej coś dla mnie...
                                • Gość: login name Re: Zeby zamknac temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 22:12
                                  jeszcze jedno, tani i laptop do gier, to tak jakby szukac taniej sukienki od Diora. Nie da rady, to musi kosztowac.
                                  • 0ffka Re: Zeby zamknac temat 24.01.10, 22:33
                                    ale wydawanie 6 tys zł na laptopa, jak dla mnie to szaleństwo ;/
                                    • r0ger Re: Zeby zamknac temat 25.01.10, 15:42
                                      0ffka napisała:

> ale wydawanie 6 tys zł na laptopa, jak dla mnie to szaleństwo ;/

W takim razie kup komputer stacjonarny za 2,5tyś i nie zawracaj sobie głowy laptopem. Oczywiście, jeżeli możliwość zagrania w gry jest priorytetem.
                                      • 0ffka PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do kitu 25.01.10, 16:28
                                        r0ger napisał:

> 0ffka napisała:
                                        >
                                        > > ale wydawanie 6 tys zł na laptopa, jak dla mnie to szaleństwo ;/
                                        >
                                        > W takim razie kup komputer stacjonarny za 2,5tyś i nie zawracaj sobie głowy lap
                                        > topem. Oczywiście, jeżeli możliwość zagrania w gry jest priorytetem.
                                        • r0ger Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 17:53
                                          To po cholerę tytułujesz wątek "laptop do gier"? Zastanów się czego chcesz a potem pytaj.
                                          • 0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 19:41
                                            r0ger napisał:

> To po cholerę tytułujesz wątek "laptop do gier"? Zastanów się czego chcesz a po
                                            > tem pytaj.

Chcę laptopa do gier, aby móc z nim wędrować np po mieście :) i grać sobie...
                                            heh! takie dziwne?
                                            • m.gregor Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 19:50
                                              Za 2 czy 3 tys nie kupisz taniego taptopa dobrego do gier. Tyle :-) Albo tani
                                              albo do gier.
                                              • krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 23:40
                                                m.gregor napisał:

> Za 2 czy 3 tys nie kupisz taniego taptopa dobrego do gier. Tyle :-) Albo tani
                                                > albo do gier.

czy ktokolwiek przeczytal parametry jakie potrzebuje sprzet do gry w ktora gra
                                                Offka?
                                                • 0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 25.01.10, 23:56
                                                  krzysztofsf napisał:

> czy ktokolwiek przeczytal parametry jakie potrzebuje sprzet do gry w ktora gra
                                                  > Offka?

Hm... Co sądzisz o nich Krzysztof, tj o tych parametrach?
                                                  Wiem że ludzie grają w sl na laptopach, ale jedni jęczą, że maja lagi na super
                                                  lapach za 6 tys a inni zaś znowu śmigają za 2500, więc nie wiem już, jak to
                                                  jest? Myślę że ściemniają i tyle. Rzecz jasna wszystko jest owiane tajemnicą, co
                                                  i jak...
                                                  • krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 01:38
                                                    0ffka napisała:

> krzysztofsf napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > czy ktokolwiek przeczytal parametry jakie potrzebuje sprzet do gry w ktor
                                                    > a gra
                                                    > > Offka?
                                                    >
                                                    > Hm... Co sądzisz o nich Krzysztof, tj o tych parametrach?
                                                    > Wiem że ludzie grają w sl na laptopach, ale jedni jęczą, że maja lagi na super
                                                    > lapach za 6 tys a inni zaś znowu śmigają za 2500, więc nie wiem już, jak to
                                                    > jest? Myślę że ściemniają i tyle. Rzecz jasna wszystko jest owiane tajemnicą, c
                                                    > o
                                                    > i jak...
                                                    >
                                                    >

Net jest podstawa w tej grze.
                                                    Spelnisz wymagania sprzetowe i nie bedzie problemu.

Natomiast sm internet moze roznie dizalac, niezaleznie od tego, za jaki sie
                                                    placi - stad moga byc problemy.

Gralem 2 lata w Metina i na tym samym sprzecie bywalo bardzo roznie w rozne dni.
                                                  • 0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 15:20
                                                    No tak :) Masz rację. Dziękuję Ci jeszcze raz za pomoc!
                                                • Gość: Greg Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 08:47
                                                  Chyba to autorka wątku powinna zadać konkretne i scisłe pytanie, bo
                                                  sformułowanie "laptop do gier" nic na dobrą sprawę nie mówi i mówimy
                                                  rozmawiać np. o maszynach jak Alienware, a te kosztują znacznie
                                                  więcej niż wspominane gdzieś 6000 zł.
                                                  • krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 12:48
                                                    Gość portalu: Greg napisał(a):

> Chyba to autorka wątku powinna zadać konkretne i scisłe pytanie, bo
                                                    > sformułowanie "laptop do gier" nic na dobrą sprawę nie mówi i mówimy
                                                    > rozmawiać np. o maszynach jak Alienware, a te kosztują znacznie
                                                    > więcej niż wspominane gdzieś 6000 zł.

W drugim swoim poscie sprecyzowala

secondlife.com/support/system-requirements/
                                                  • 0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 15:22
                                                    W moich sygnaturkach są filmy nagrane w SL.
                                                    Ot taka reklama co tam można np robić.
                                                  • 0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 26.01.10, 21:28
                                                    Krzysiek a co powiesz na temat ego laptopka:
                                                    www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/370317
                                                    Opinie ma raczej pozytywne...
                                                    Heh... ???
                                                  • krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 27.01.10, 13:35
                                                    0ffka napisała:

> Krzysiek a co powiesz na temat ego laptopka:
                                                    > www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/370317
                                                    > Opinie ma raczej pozytywne...
                                                    > Heh... ???

Bardzo stary model - sprzed ponad 2-ch lat
                                                    Karta graficzna taka sobie

Zobacz ten filtr (prosba do moderatora - niech nie wycina, bo tylko tu mozna zafiltrowac pod gry3D)

www.komputronik.pl/index.php/search/pl/run/type/107/showProducts/1/show_bundles/0/attribute/a2077;8062/priceFrom/19/priceTo/2200/category/5803
                                                  • 0ffka Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 27.01.10, 15:39
                                                    Krzysztof bardzo Ci dziękuję! :)
                                                    Odkrywam teraz WoW. Całkiem fajna giera, chociaż uboga graficznie przy SL, albo
                                                    ja jeszcze nie poznałam możliwości ustawień graficznych w WoW.
                                                  • teerly Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 27.01.10, 16:26
                                                    Ja na porządnego PC wydałem 800 funtów bez monitora, myszki i klawiatury. Dobre
                                                    teraz ma niesamowite wymagania itd.

Prostym przykładem jest to ze wiele gier nie działa na PC tylko na Xbox lub
                                                    PlayStation bo wyprodukowanie takiej PS jest tańsze i prostsze. Dobry laptop co
                                                    ciągnie każdą gierkę w UK kosztuje od 1000 funtów w zwyższ. Te za 350 fontów nie
                                                    działają na grach :)

Ceny na polskim rynku są takie same jak na rynku np. brytyjskim. Problem w tym
                                                    ze w Polsce są polskie zarobki a w krajach europejskich są one europejskie.

Wniosek taki ze w Polsce nie ma laptopa do gier za 2,5 tys PLN
                                                  • krzysztofsf Re: PC mam do gier wiec rady o zakupie jego sa do 28.01.10, 10:37
                                                    teerly napisał:

> Dobry laptop co
                                                    > ciągnie każdą gierkę w UK kosztuje od 1000 funtów w zwyższ. Te za 350 fontów ni
                                                    > e
                                                    > działają na grach :)
                                                    >
                                                    <>
                                                    >
                                                    > Wniosek taki ze w Polsce nie ma laptopa do gier za 2,5 tys PLN

Pytanie jaka gra i jaki laptop.
                                                    WOW nie ma takich kosmicznych wymagan.

Windows XP z dodatkiem Service Pack 3 lub Windows Vista z dodatkiem service Pack 1
                                                    Procesor Intel Pentium 4 1300Mhz lub AMD Athlon XP 1500+
                                                    Pamięć RAM 512MB (1GB dla systemu Windows Vista)
                                                    Karta graficzna z 32MB RAM z obsługą Transform and Lighting (ATI Radeon 7200 lub NVIDIA GeForce 2 lub lepsze)
                                                    DirectX 9.0c
                                                    HDD 15GB
                                                    Napęd DVD
                                                    Dwu-przyciskowa mysz z rolką
                                                    Internet 1Mb/s

W praktyce do wygodnej gry na Raidach i Instancjach potrzebny jest komputer o konfiguracji określonej w "Wymaganiach Rekomendowanych".
    • 0ffka Re: Krzysztof ? PS 01.02.10, 23:43
      Heh.. on chyba nie ma matrycy matowej :(
      • krzysztofsf Re: Krzysztof ? PS 02.02.10, 09:26
        0ffka napisała:

> Heh.. on chyba nie ma matrycy matowej :(

No niestety, za wyjatkiem netbookow (i to nie wszystkich) producenci prawie odeszli od matowych matryc - wieksza wytrzymalosc glare?
        • 0ffka [...] 02.02.10, 15:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • tiges_wiz Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 18:10
            linki dajemy do stron producentow a nie sklepow.
            • 0ffka Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 19:06
              tiges_wiz napisał:

> linki dajemy do stron producentow a nie sklepow.

Oki... w takim razie przepraszam :)
              Najwyżej będę pisać na maila Krzysztofa.
              Pzdr!
              • krzysztofsf Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 22:16
                0ffka napisała:

> tiges_wiz napisał:
                >
                > > linki dajemy do stron producentow a nie sklepow.
                >
                > Oki... w takim razie przepraszam :)
                > Najwyżej będę pisać na maila Krzysztofa.
                > Pzdr!
                >

Ja nie zagladam do poczty na GW :)))

W sumie naprawde masz juz chyba duzo informacji, do gier o ktorych pisalas nie
                potrzeba supersprzetu, trzeba patrzec, zeby karta graficzna miala minimum 500 MB
                RAM a reszta w sprzecei z taka karta sila rzeczy bedzie pasowac.
                Gry sprzed kilku lat chodza nawet na eeePC Asusa, tak wiec nie musisz sie obawiac.
                Ja w tej chwili mam mocniejszego notebooka niz stacjonarny, jesli chodzi o gry :)))
                • 0ffka Re: zjadło mi jeden post do którego było to ps :) 02.02.10, 22:52
                  Dzięki za info :)
                  Sklep o którym pisałam to jakiś szajs, który nie chce zarabiać. Napisałam do
                  nich parę pytań o laptopa na GG a byli dostępni do kontaktu z klientem i nie
                  uzyskałam żadnej odpowiedź. Jacyś fajansiarze i dobrze że nie mają tutaj
                  kryptoreklamy z mojej strony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka