Dodaj do ulubionych

Cd. kłopotów z AC '97

17.10.10, 21:39
Żeby nie przynudzać piszę co zrobiłem:
1. Przenstalka Wind XP Home
2.Instalacja sterowników Chipsetu
3.Instalacja Microsoft UAA BusDriver
4.Wymiana karty Graficznej z ATI 9200 na Nvidii (też jakaś stara).
5.SP 3
6.Próba instalacji kontrolerów audio do Raltec AC '97

i co się dzieje:
Wszystko hula prócz dźwięku. Podczas instalacji sterowników Realteka (ściągnięte z oficjalnej str) w koncowej fazie, gdy pasek postępu dobija do konca - restart i doopa :/.
Acha, oczywiście podczas próby instalacji komunikat: urządzenie Realtek AC ,97 nie przeszło testów zgodności Win XP umożliwiających uzyskanie logo Windows. Zaraz jasna cholera mnie strzeli...
Obserwuj wątek
    • Gość: swojadroga Re: Cd. kłopotów z AC '97 IP: *.238.64.26.ip.abpl.pl 18.10.10, 07:28
      Z oficjalnej strony? Czyli?
      • obywatel_korowiow Re: Cd. kłopotów z AC '97 18.10.10, 20:21
        www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
    • manhu Re: Cd. kłopotów z AC '97 18.10.10, 12:32
      Należy ściągać ze strony producenta płyty głównej. U mnie np. stery z viaarena działają do wszystkiego poza AC97.
      A testy zgodności nie są konieczne (przynajmniej w XP) i są g* warte. Np. mam sterowniki do karty WiFi bez "zgodności" i są OK, a te ze "zgodnością" (nowsza wersja z tej samej oficjalnej strony) rozwalały mi system.
      • obywatel_korowiow Re: Cd. kłopotów z AC '97 18.10.10, 20:30
        Stosuję się do rady i już "zaciągam" sterowniki bezp. z asusa. (Jak teraz podczas instalacji dźwięku zrestartuje mi kompa to grozi mi załamanie nerwowe ;) )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka