Dodaj do ulubionych

problem z internetem

IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 09:20
Witam, mam problem. Mam internet z UPC, dodatkowo mam telefon voipowy poprzez router Fritz, i powstał problem. Internet dociera, telefon jest, natomiast nie dociera internet do komputera. Pierwotnie sądziłam, że to przez router Fritz. Prawie za każrym razem musiałam wszystko resetować, żeby był internet. Router został wymieniony na nowy, dwa dni było ok. teraz znów jest ten sam problem, brak internetu w moim komputerze, natomiast z telefonem jest ok, działa. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak może być tego przyczyna? Operator sugeruje, że to może być problem z kartą sieciową. Bardzo proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: problem z internetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 11:30
      Gość portalu: jagoda napisał(a)
      Operator sugeruje, że to może być problem z kartą sieciową.

No to może sprawdź czy tak czasami nie jest.

Oczywiście takie bzdury jak informacje jaki masz system, jak się łączysz z tym routerem (WiFi, przewodowo) są Twoim zdaniem nieistotne, ale:

Podepnij (utwórz połączenie jeśli WiFi) pod router innego kompa z na pewno sprawna kartą sieciową.
      Jeśli łączysz się przewodowo, to odpal kompa za pomocą jakiegoś Linuksa Live (np. Puppy Linux) i sprawdź czy problem nadal występuje. Jeśli tak, to bardzo możliwe że operator ma rację, czyli coś nie tak z kartą sieciową. Jeśli problemu nie będzie i połączenie będzie stabilne, to problem leży po stronie systemu, czyli (jak mniemam) Windowsa.
      • Gość: jagoda Re: problem z internetem IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 21:35
        Dzięki za informację. Oczywiście masz rację nie napisałam, że ma Vistę. Wymieniłam kartę sieciową, i na razie jest ok. Mam nadzieję, że tak pozostanie. Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka