Dodaj do ulubionych

Data Recovery, czyli odzysk danych

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 17:24
Siema,
jestem w potrzasku, w zakładzie podczas naprawy przez nieuwagę usunięto mi
całą zawartość folderu "Moje dokumenty", poczym wgrano kilkakrotnie Windowsa,
nieusuwając jednak zasadniczej usterki (błąd przeglądarki IE, ale nieważne).
Mam teraz wielki kłopot, bo straciłem wiele bardzo ważnych plików. Macie może
namiary na jakieś dobre i solidne firmy (nie jak ten mój serwisant) z
Warszawy lub okolic, które specjalizują się w odzyskiwaniu danych? Ile to
może w ogóle kosztować? Zaznaczam, że dysk jest w 100% w porządku, nie jest
uszkodzony, chodzi prawdopodobnie jedynie o nadpisanie części danych.
Please, HELP!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: AmonRa Re: Data Recovery, czyli odzysk danych IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 11.06.04, 20:34
      Tak to jest, jak ważne dane (dokumenty, ustawienia poczty i programów, shell folders w ogóle) siedzą na partycji systemowej. Do odzysku danych możesz użyć darmowego programu PC Inspector File Recovery
      ftp://ftp2.convar.com/pcinspector/pci_filerecovery.exe
      Innym, potężnym narzędziem jest EasyRecovery firmy OnTrack, ale jest piekielnie drogi, a darmowa wersja trial nie odzyskuje danych, tylko je pokazuje...
      IMHO wydaje mi się, że raczej masz małe szanse na odzyskanie wszystkich plików, szczególnie, jeżeli dysk był pofragmentowany i sektory zawierające fragmenty zostały nadpisane (kilkakrotnie, jak napisałeś). Na przyszłość ubezpieczaj się przed takimi zdarzeniami, przenosząc folder Dokumenty i plik danych programu pocztowego na osobną partycję.
    • tetraktis Re: Data Recovery, czyli odzysk danych 13.06.04, 11:00
      Szanse są nikłe.
      Jeśli bardzo są Ci potrzebne te pliki to
      napisz do mnie na meil-a.
      Co bardzo istotne , dysk jest poza systemem .
      Mam podpisaną umowę partnerską z ontrackiem .
      • Gość: Salja Re: Data Recovery, czyli odzysk danych IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 29.06.04, 15:20
        Mam problem. Mialam zapisane na plytce rozne dokumenty. Chcialam dograc dzis
        jeszcze cos i dogralam, ale ten nowy plik tak jakby zastapil stare. Niby
        pokazuje, ze plytka jest prawie zapelniona, ale rownoczesnie jest widoczny
        tylko ten ostatnio zapisany dokument. Jak odzyskac tamte dokumenty. jest to
        plytka CD R???
        Prosze o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka