Dodaj do ulubionych

problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! pomocy!

IP: *.euronet.net.pl 15.10.04, 11:50
(a raczej ze wścipskim bratem).na wspólnym komputerze mamy gadu-
gadu,oczywiście mam wejście do swojego profilu zabezpieczone hasłem.lecz nic
to nie daje bo brat potrafi złamać hasło i monitorować moją wszelką
działalność.na początku nie wierzyłem w to ale okazało się że to prawda.nie
nie dały częste zmiany hasła(nawet codzienne).nie mam pojęcia jak on to robi.
proszę o pomoc.może ma jakiś specjalny program do tego celu no bo to nie
sposób.jeżeli orientujecie się o co chodzi to pomóżcie.gdybym ja tak umiał
to "równowaga sił" w domu zostałaby przywrócona.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.10.04, 12:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=16593089&v=2&s=0
    • user0001 Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po 15.10.04, 12:05
      A nie dało by się tego zrobić starouniksową metodą?

System plików z zabezpieczeniami (NTFS).
      Użytkownicy nie mający prawa czytać na wzajem swoich katalogów (najlepiej z
      ograniczonymi prawami do instalacji oprogramowania poza swoim katalogiem).
      Hasło administratora w rękach osoby trzeciej (może ktoś z rodziców).
      Hasło na BIOS (Administracyjne) aby nie można było wystartować Knoppixa i zgrać
      czyjegoś profilu.
      Plomby na obudowę.

A może podejście wychowawcze i poważna rozmowa z bratem w obecności negocjatora.
      Obowiązkowe wytłumaczenie bratu konsekwencji prawnych naruszenia "tajemnicy
      korespondencji"??
      • Gość: mordecai Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po IP: *.euronet.net.pl 15.10.04, 12:44
        chodzilo mi tylko o to jak tego dokonał.bo mojego hasła nie znał.(jak złamał to
        dopiero wówczas znał).nie wierzyłem w to ale jak mi zaczął recytować jakie
        miałem hasła to musiałem uwierzyć.
        • m.gregor Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po 15.10.04, 13:37
          Zainstaluj Konnekta i skonczy sie rumakowanie...
        • tomek.toms Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po 15.10.04, 13:39
          Jeśli chodzi o zabezpieczenie twojego konta GG przez bratem (kochany, domyślam
          się) to jest właściwie jeden, męczący ale za to maksymalnie skuteczny sposób.

W programie GG klikasz Gadu-Gadu -> Ustawienia -> odznaczasz pamiętaj hasło.

Teraz jak będziesz uruchamiała program będziesz musiała wpisać hasło do konta
          (nie do profilu !). Brat który włączy twoje gg nie będzie w stanie odczytać
          żadnym programem hasła do serwera i nie połączy się z kontem, przez co nie
          będzie mógł rozmawiać z innymi bądź zmieniąć statuty (statusy ?!) opisowe.

Komplikuje to trochę uruchamianie bo trzeba będzie to hasło do konta wpisywać,
          ale to chyba lepsze rozwiązanie od ciągłego przepraszania przyjaciół za głupie
          wiadomości lub statuty (statusy ?!) które napisał brat.

Życzę powodzenia ! I polecam zemścić się na bracie programem o którym napisac
          Piecyk :)
          • Gość: pollak Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:17
            Brat może zainstalować jakiegoś keyloggera, (tak, wiem, spiskowa teoria dziejów)
            lub cokolwiek innego.
          • m.gregor Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po 15.10.04, 14:17
            Ale historie rozmow sobie bedzie mogl poczytac...a chyba to lezy u podstawy
            problemu...
            • tomek.toms Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po 15.10.04, 15:19
              W takim razie niech pytaniodawca szyfruje plik z bazą archiwalną i przed każdym
              uruchomieniem GG go deszyfruje... wiem że żmudne i pracochłonne ale ja
              prostszego rozwiązania nie widzę.

Pozatym jak brat umie odczytać hasło do profilu GG, to nie powinien mieć
              większych problemów z odczytaniem hasła administratora w systemie Windows. Do
              tego też są programy ;-) Ciut bardziej skomplikowane, ale podkreślam słowo ciut.

Możliwe jest również to że brat bawi się w szpiega i zainstalował keyloggera,
              jak twierdzi pollak. W takich przypadkach, rzadkich lecz możliwych, należy
              skorzystać z antywirusa lub specjalistycznego oprogramowania.
              • Gość: kubap_13 Re: problem z Gadu-Gadu.łamanie haseł !!!!!!!! po IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.10.04, 22:13
                suchaj goscu a probowales moze znalzc program gadu - reader na swoim kompie??
                ten program odczytuje wlasnie wszystkie hasla do gg ktore sa nakompie!!
                lepiej sobie zalatw jakiegos klienta gg :d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka