Dodaj do ulubionych

pasek systemowy w XP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 13:44
Chodzi mi o pasek, który widać w każdej działającej aplikacji. W systemie XP
wg. mnie przegięli - u mnie pasek ma ok. 7-8 mm. Czy wie ktoś, jak można
zmniejszyć szerokość paska, do np. 3-4 mm?
Obserwuj wątek
    • Gość: swissman Re: pasek systemowy w XP IP: *.usz.ch / *.unizh.ch 07.03.05, 13:58
      sprobuj na niego pojechac kursorem i pociagnij w dol....
      pozatym szerokosc 8 mm jest normalna dosyc.... czy ty dasz rade cokolwiek przeczytac gdy to bedzie mialo 3 mm??

przypuszczam ze watpie....
      • Gość: neandertal Re: pasek systemowy w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:07
        Bardzo jednak proszę o odpowiedzi z sensem.
        Co ty chcesz czytać w pasku? Nazwę strony? Nazwę programu?
        Wcześniejsze windy miały paski trochę węższe.
        A co do "sprobuj na niego pojechac kursorem i pociagnij w dol...." to sam se
        najedź zanim odpowiesz.
        • Gość: neder Re: pasek systemowy w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:13
          yyyyyyyyyyy mam windows 98 i mój pasek ma właśnie około 8 mm, śmiem nawet
          twierdzić, że 1 cm... zaraz poszukam linijki...

a tak poza tym to najechanie na pasek i pociagnięcie go w dół
          jest "standartową" metodą zmniejszania go więc sprawdź najpierw a potem
          proponuj stuknięcie się przez kogoś w głowę...

powyższa odpowiedź była z sensem ale być może to Ty zadajesz pytanie w zły
          sposób i chodzi Ci o zupełnie coś innego (wtedy sensu brakuje po drugiej
          stronie)

pozdrawiam
          • Gość: neandertalczyk Re: pasek systemowy w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:31
            "najechanie na pasek i pociagnięcie go w dół " powoduje przesunięcie całego
            okienka.
            Prosiłem o radę a co dostaję? Nie chcę być złośliwy, ale ..... pukpuk jest tam
            kto?
            • Gość: neder Re: pasek systemowy w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:46
              puk puk... jest...:/ o swoją złosliwość się nie martw ale obawiam się, ża ani
              ja ani ten kto odpowiadał wcześniej nie rozumiemy o co Ci chodzi, bo u mnie da
              radę tak zrobić ;/ jakiego okienka do diabła??? jezu, może wytłumacz dokładniej
              o co ci chodzi i na przyszłość nie utrudniaj innym głupimi komentarzami jesli
              ktoś stara się Ciebie zrozumieć...

pozdrawiam
            • amon-ra Re: pasek systemowy w XP 07.03.05, 17:03
              Tylko kto tu ma się popukać? Zwykle nie wtrącam się w jałowe dyskusje z wykorzystaniem epitetów, ale tym razem dopiszę swoje.
              Zadałeś pytanie nieprecyzyjnie (masz na myśli pasek tytułowy okna z przyciskami Zamknij, Maksymalizuj, Minimalizuj czy pasek zadań z przyciskiem Start?) i żądasz precyzyjnych odpowiedzi, obrażając przy okazji tych, którzy chcą Ci dobrowolnie pomóc. Forum to społeczność ludzi dobrej woli, którzy odpisują po raz n-ty na pytania o niedziałające Gadu-Gadu czy o zamykanie systemu z odliczaniem (bo komuś nie podobały się komunikaty o dostępności nowych aktualizacji zabezpieczeń). Notabene niedawno temu odbyła tu dość ostra wymiana zdań nt. kultury odpowiadania i zadawania pytań.
              • Gość: neandertalczyk Re: pasek systemowy w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:51
                Nie wiem dlaczego spodziewałem się fachowców na forum "Komputery". Sam zobacz,
                że ci nawet nie potrafią przeczytać pytania. Może zadałem pytanie
                nieprecyzyjnie, ale zapytałem o "pasek, który widać w każdej działającej
                aplikacji".
                Poza tym to zamiast się wymądrzać mógłbyś odpowiedzieć. Nic nie wniosłeś do
                wątku.
                • amon-ra Re: pasek systemowy w XP 07.03.05, 18:12
                  Gość portalu: neandertalczyk napisał(a):

> Nie wiem dlaczego spodziewałem się fachowców na forum "Komputery". Sam zobacz,
                  > że ci nawet nie potrafią przeczytać pytania. Może zadałem pytanie
                  > nieprecyzyjnie,

Sam w tym momencie sobie przeczysz.

> ale zapytałem o "pasek, który widać w każdej działającej
                  > aplikacji".

Pasek narzędzi? Pasek tytułu? Pasek zadań? Pasek aktywnej aplikacji na p. zadań?

> Poza tym to zamiast się wymądrzać mógłbyś odpowiedzieć. Nic nie wniosłeś do
                  > wątku.

Hmmm, nie skomentuję tego.

Szerokość paska tytułowego (jeżeli o niego Ci chodzi) możesz zmienić we Właściwościach ekranu (prawoklik na pulpit, Właściwości, zakładka Wygląd, przycisk Zaawansowane).
                  Ludzie próbują Ci pomóc, a ty tylko ich obrażasz.

EOT, jak dla mnie.
    • Gość: weldon Re: pasek systemowy w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:10
      Poradzę ci jak rabin żydowi:

- zmień sobie na jakiś czas rozdzielczość na 800 x 600,
      a potem wróć do poprzedniej (chyba, że używasz takiej na codzień?)

Zobaczysz jaki pasek będzie wąski.

Pozdrawiam
      • Gość: neder Re: pasek systemowy w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:15
        Gość portalu: weldon napisał(a):

> - zmień sobie na jakiś czas rozdzielczość na 800 x 600,
        > a potem wróć do poprzedniej (chyba, że używasz takiej na codzień?)
        >
        > Zobaczysz jaki pasek będzie wąski.

:)))))))))))))))))
    • doomboy Re: pasek systemowy w XP 07.03.05, 18:47
      Chodzi Ci prawdopodobnie o pasek tytułu. Aby zmienić jego szerokość należy:
      kliknij prawym przyciskiem na pulpicie i z menu kontekstowego wybierz
      właściwości. Przejdź na zakładkę Wygląd i kliknij przycisk zaawansowane. W nowo
      otwartym oknie w polu element wybierz Przyciski Paska Tytułowego i ustaw
      rozmiar jaki ci pasuje (np. 10), zatwierdź wybierając OK. (Możesz zmieniać
      szerokość innych pasków, o których już wspomniał amon-ra, po prostu wybierz z
      listy Element nazwę paska którego szerokość chcesz zmienić). I nie bądź taki
      nerwus :-)
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka