Dodaj do ulubionych

Reinstalacja XP-problemy

16.03.05, 16:56
Mam zainstalowanego XP Profesjonal.Ostatnio nawalił mi system i postanowiłam
zainstalować go na nowo i tu zaczął się problem. System zainstalował się
owszem,ale nie działa tak jak trzeba.Wydaje mi się że popełniłam jakiś błąd
przy instalacji ponieważ komputer nie usunął mi wszystkich śmieci,programów,
muzyki,filmów itp.Pozatym utworzył mi jakieś foldery do których jest odmowa
dostępu są np drugie foldery o prawie tej samej nazwie mają tylko jakiś
dopisek np. 1.All Users 2. All Users.WINDOWS. Może potrzebna jest znowu
instalacja tylko prosiła bym kogoś żeby mi pomógł i napisał jak to zrobić
krok po kroku żeby znowu nie było takich problemów.Zaznaczam że przy 1
instalacji dysk nie był podzielony na partycje i jest tylko 1 partycja C.
Obserwuj wątek
    • renata10 Re: Reinstalacja XP-problemy 16.03.05, 17:09
      Zapomniałam dodać że przy instalacji Xp spytał o haslo nie pamiętam żebym
      jakieś dawała przy poprzedniej instalacji oraz o nazwę komputera. Nazwy też nie
      dałam ,ale program sam jakoś nazwał mój komputer. Może powinnam była podać
      nazwę która była nadana przy 1 instalacji systemu ponieważ teraz dał inną nazwę
      i jeden z folderów które utworzył ma nazwę z nazwą kompa którą nadał
      komputerprzy nowej instalacji.
      • patman Re: Reinstalacja XP-problemy 17.03.05, 11:31
        System został zainstalowany bez usunięcia poprzednich ustawień w Documents&Settings - utworzono tam podfoldery ustawień i dodano rozszerzenie .Windows aby nie nadpisać poprzednich ustawień. All Users można usunąć, bo używany jest All Users.WINDOWS. Może wygląda nieładnie ta nazwa, ale działaniu systemu to nie przeszkadza.
        Pozdro
        • renata10 Re: Reinstalacja XP-problemy 17.03.05, 19:24
          Dzięki za odpowiedż,ale czy mógłbyś powiedzieć mi jak zmienić te ustawienia w
          Dokuments and Settings żebym mogła jeszcze raz zainstalować system i żeby nie
          popełnic znowu takich samych błędów.Pozatym kolega powiedział mi że powinnam
          była instalować system z dyskietki startowej, a potem dopiero przejść do płyty
          instalacyjnej,ale ja takiej dyskietki nie mam i nie wiem jak ją zrobić może
          mógłbyś mi pomóc
          • kubson10382 Re: Reinstalacja XP-problemy 17.03.05, 19:40
            Witam ee tak sobie tu zajrzalem z ciekawości no ale widze zze ktoś w potrzebie
            hihi no więc tak jak wsadzisz płytę laduje i laduje w koncu pojawia menu coś w
            tym stylu tam gdzie wybierasz gdzie ma system ladowac usun tą partycje jesli
            niechcesz jej dzielidz usuń ją i stwórz na nowo to powinno zadzialac ale
            polecam podzielić przynajmniej na 2 partycje pozdrawiam
    • jasia6 Re: Reinstalacja XP-problemy 03.04.05, 10:29
      Reinstalacja- wymysł impotenta. Roboty dużo, ale przymności żadnej.Po
      reinstalacji, jeśli zainstalowałam prawidłowo system, to miałam zawsze kłopoty
      niemal z kazdym programem. Trzeba było ponownie instalować, bo zawsze czegoś
      brakowało, albo było nie to co trzeba. Pozostawało pełno śmieci.
      Dobra rada. Ja zawsze formatuje dysk. Instaluje system i programy od nowa. Mam
      wszystko nowe i sprawne, czysty system. W efekcie zajmuje znacznie mniej czasu
      niz reinstalacja.
      Powodzenia
      • patman Re: Reinstalacja XP-problemy 04.04.05, 21:27
        > Reinstalacja- wymysł impotenta. Roboty dużo, ale przymności żadnej.Po
        > reinstalacji, jeśli zainstalowałam prawidłowo system, to miałam zawsze kłopoty
        >
        > niemal z kazdym programem. Trzeba było ponownie instalować, bo zawsze czegoś
        > brakowało, albo było nie to co trzeba. Pozostawało pełno śmieci.
        > Dobra rada. Ja zawsze formatuje dysk. Instaluje system i programy od nowa. Mam
        >
        > wszystko nowe i sprawne, czysty system. W efekcie zajmuje znacznie mniej czasu
        > niz reinstalacja.

Dziękuję za impotencję. Pozdrowienia dla lamerów (lamer - osobnik tak debilny, że nie potrafi się posługiwać kompem) którzy każdorazowo formatują dysk, po czym lamentują, że gdzieś im coś się skasowało.
        • bogulo Re: Reinstalacja XP-problemy 05.04.05, 15:32
          Zawsze mi sie zdawalo ze pojecie lamer jest uwlaczajace, ale o slowie "debil" w
          definicji nie slyszalem.
          A wracajac do meritum, to niestety najlepszym rozwiazaniem jest format dysku, i
          instalacja systemu od nowa, a dane sie trzyma na innej partycji - kolega patman
          jako osobnik nie bedacy lamerem chyba o tym wie.
        • sendto Re: Reinstalacja XP-problemy 05.04.05, 17:06
          patman napisał:
          > Dziękuję za impotencję. Pozdrowienia dla lamerów (lamer - osobnik tak
          debilny,
          > że nie potrafi się posługiwać kompem) którzy każdorazowo formatują dysk, po
          czy
          > m lamentują, że gdzieś im coś się skasowało.

Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i nie obrażanie innych uczestników forum.
          Forma wypowiedzi świadczy o piszącym, myślę, że Twoja wypowiedź znieważa
          innych, dodatkowo jej forma nie pozwala na dalszą merytoryczną dyskusję.

Następnym razem tego rodzaju posty będą kasowane a ich autorzy dostaną zakaz
          wstępu na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka