Dodaj do ulubionych

symbol dyskietki???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:15
po właczeniu komputera zamiast startu windowsa pojawia sie symbol kieszeni i
dyskietki. nic nie kombinowałem po włączeniu tylko to sie pojawia. system
windows 98. proszę o radę co zrobić?
Obserwuj wątek
    • b00g13 Re: symbol dyskietki??? 23.03.05, 21:21
      Zaraz zarz.. jaki symbol dyskietki?! Coś takiego jak na Amidze??
      • Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:40
        nie wiem jaki był na amidze . tak jak pisałem symbol duży prawie na pół ekranu i
        pod spodem jescze cyfry F1 F2 itd. to wygląda jak by właczał się w dos-ie ale
        nie wiem co dalej robić.
        • b00g13 Re: symbol dyskietki??? 23.03.05, 21:46
          To znaczy, włącza się coś w dosie, czy w explorerze? I tak z głupia frant się
          zapytam, czy masz wyjęte cd i dyskietki z napędów?
          • Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:56
            napiszę od razu że jestem ciemny w tych sprawach. rzecz ma się w starym
            laptopie, który używam do pracy w terenie. więc jeszcze raz: następuje to zaraz
            po włączeniu laptopa, pokazuje się strona nazwa komputera, następnie zawsze
            następowało ładowanie windowsa a teraz nic tylko pojawia się czarny ekran z tymi
            symbolami, nadmienię jeszcze że sa tam też takie migające strzałki które
            sugerowałyby włożenie właśnie jakiejś dyskietki do kieszeni, strzałki też
            migają nad napisem F1
            • b00g13 Re: symbol dyskietki??? 23.03.05, 22:33
              No to ja wysiadam, albo jest jeszcze coś czego nie zauważyłeś, albo jest to coś
              mi nie znanego. Może popróbuj naciskać klawisze f1 f2... nie wiem.
              Pozostaje mieć nadzieje, ze ktoś na forum zna ten problem.
              • Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:01
                dzięki ale nie ma żadnej reakcji. mo.ze ktos inny pomoże
                • Gość: san Re: symbol dyskietki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:25
                  już wiem , może komuś się przyda na przyszłość. poprostu obluzował się dysk
                  twardy i symbol oznaczał że należy wyjąć i jeszcze raz docisnąć dysk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka