Dodaj do ulubionych

JAKI MODEM? :)

IP: 168.143.113.* 19.07.02, 14:03
Wlasnie, jaki modem wybrac i czym przy wyborze sie
kierowac? Na czym wlasciwie polegaja roznice pomiedzy
modemami?
:))))
Obserwuj wątek
    • Gość: qq Re: JAKI MODEM? :) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 20:56
      To temat rzeka... generalnie są 2 typy modemów zewnętrzne (ponoć lepsze ale
      nigdy nie miałem) oraz wewnętrzne (tych miałem kilka). Ale przy wyborze modemu
      najlepiej kieruj się opiniami użytkowników z sąsiedztwa. Testy testami, ale
      wykonywane są w warunkach laboratoryjnych. Ja wymieniałem modemy 5 razy i
      dopiero szósty pracuje w moich warunkach OK, no ale nie każdy ma tą
      możliwość.... Informacyjnie tylko podam, że testowałem Requesty i Zoltrixy a
      zadowoliłem się Sagittą. Ale podkreślam - praca modemu zależy od specyfiki
      warunków więc nie należy rozumiec że ta Sagitta była generalnie najlepsza....
      Powodzenia.
    • Gość: Doki Re: JAKI MODEM? :) IP: *.turboline.skynet.be 19.07.02, 22:14
      Po pierwsze: zewnetrzny
      Po drugie: szeregowy (nie USB)
      Po trzecie: Rockwell

Motywacja: dziala ze wszystkim. Kazdy wspolczesny system operacyjny obsluzy
      port szeregowy, konfiguracja komendami Hayesa. Nie do zdarcia. A Rockwell to
      najlepsza firma, reszta to klony.

Czego nie brac: modemow wewnetrznych, winmodemow, softmodemow i tego typu
      wynalazkow. Modemow, ktore potrzebuja extra sterownikow. Modem powinien dzialac
      sam.
      Roznice w szybkosci sa kosmetyczne i bez znaczenia. Twierdzenia, ze jeden modem
      szeregowy dziala szybciej od drugiego maja niewiele wspolnego z
      rzeczywistoscia, no, moze ktorys jest lepszy po analogowej stronie lacza. Ale
      polaczenie modemowe jest tak wolne, ze obecnie nadaje sie tylko do okazyjnego
      sciagania poczty, a nie do korzystania z internetu, wiec argument o roznicach w
      szybkosci odpada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka