Dodaj do ulubionych

Powieszę się

18.08.05, 16:46
sprawa jest dosyc delikatna ostatnio rozpoczynalem watek komputerowego reseta
a teraz mam klopot z wieszaniem sie wlasciwie zdarza sie ono kilka razy na
dzien ale i tak jest wkurzajace najczesciej dzieje sie tak podczas gier i
programow wszelkiego typu poprostu sie wiesza i nie ma wyjscia musze odpalac
go recznie czy ktos moze zdiagnozowac co sie dzieje bo szlag mnie trafia. Z
gory dzieki za zainteresowanie....
Obserwuj wątek
    • Gość: kropek Re: Powieszę się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 16:52
      pewnie zasilacz
    • Gość: Focus Re: Powieszę się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:01
      Może ci się procesor przegrzewa? Sprawdź temperaturę w BIOSie po takim "zwisie".
      • Gość: Break39 Re: Powieszę się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:35
        Jeżeli nie kłopoty z podzespołami, to może za mało pamięci wirtualnej. Powinno
        wtedy pokazywać komunikat.
    • Gość: Grzegorz Re: Powieszę się IP: *.phil.east.verizon.net 18.08.05, 18:37
      Moi poprzednicy moga miec racje ale przeskanuj swojego kompa na obecnosc roznych
      wirusow i innego smiecia.Po takim zwisie sprawdz w raportowaniu o bledach co Ci
      pokazuje i ewentualnie wklej kod tego bledu na Gogle powinno Ci wyjsc jaki
      rodzaj bledu sie powtarza u Ciebie.
      I nie warto z powodu kompa sie wieszac ,aczkowiek wiem ze to moze byc wnerwiajace.
      Pozdrawiam Grzegorz
      • Gość: ass Re: Powieszę się IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.05, 18:39
        Problem polega na tym ze twoja karta graficzna przegrzewa sie.
        Zawieszenie to normalne objawy nagrzanej karty graficznej.
        • Gość: Bart Re: Powieszę się IP: *.mnc.pl 18.08.05, 18:48
          Słuszna uwaga. Moja riva nagrzew się jak czajnik, zainstalowałem na niej
          radiator od procka.

Inna sprawa, moze ram niedomaga.
          • mientkivv Re: Powieszę się 18.08.05, 19:18
            oki dzieki hmm sprawdze to chociaz karte graficzna zmienialem kilka miesiecy
            temu (radeon 9550) a najczesciej jezeli wyskakuja jakies bledy to siedza w
            system32 lub temp skanowalem kilkakrotnie na przeroznego typu szit tj spyware i
            takie tam niby nic nie wykrywal a procesor teoretycznie byl sprawdzany jakies
            1,5 msc temu bo zmienialem czesc podzespolow (oddany do zakladu zeby w razie
            czego nie bylo na mnie) jezeli przegrzewa mi sie procesor a mam semprona 2500 z
            wiatrakiem obslugujacym 3ghz procesory to znaczy ze cos moze byc nie tak...
            tylko z czym no i jeszcze jeden odjaw gdy wiesza mi sie komp dysk przestaje
            pracowac moze to normalne ale kiedys dawno temu wieszalo sie inaczej.
            • Gość: ass Re: Powieszę się IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.05, 20:18
              To sprawdz temp. DyskTwardego ???
              One tez nagrzewaja sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka