Dodaj do ulubionych

jak instalowac?

IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.09.01, 20:21
chce kupic komputer , na razie nie mam o tym wielkiego pojecia , mam pytanie czy instalacja windws me z plyty pirackiej rozni sie czyms od orginalnej{chodzi mi o jakies kody lub chasla) i czy taka instalacja jest czyms trudnym , wolalbym sie sam tym pobawic w mysl zasady jak zrobisz sam to bedziesz umial.
Obserwuj wątek
    • Gość: Vaterlan Re: jak instalowac? IP: *.kvz.tudelft.nl 19.09.01, 20:58
      Zakladam ze koles, ktory wypalal plytke zrobil ja bootowalna. Tzn. ze mozesz
      uruchomic system bezposrednio z plyty. Wejdz do Bios-u. Zmiem primary boot
      device na cdrom i uruchom komputer. Jesli wszystko pojdzie ok, pojawi sie monit
      o przejescie do instalacji i inne bzdury. Taka instalacja nie rozni sie nic od
      instalacji z oryginalnej plyty. Podajesz cd-key i juz. Jesli nie jest to plyta
      bootowalna to uruchom kompa z plytki systemowej lub startowej wraz z obsluga cd-
      rom. Przejdz na cd-ka i uruchom setup. Dalej tak samo. Pamietaj ze jesli
      uruchomisz kompa z dyskietki startowej np. win98 to zostanie utworzony dysk
      wirtualny i litera cd zostanie zmieniona.
      • Gość: Vaterlan Re: jak instalowac? IP: *.kvz.tudelft.nl 19.09.01, 21:00
        Gość portalu: Vaterlan napisał(a):

> bootowalna to uruchom kompa z plytki systemowej lub startowej wraz z obsluga cd
        oczywiscie dyskietka systemowa, nie plyta
        • beldin Re: jak instalowac? 22.10.01, 21:14
          Skad sie bierze cd-key do pirackiego windowsa?Slowo daje ze nie wiem (nigdy z tym nie mialem do cznienia)
          • empi Re: jak instalowac? 22.10.01, 22:14
            taki młody a już tak zdemoralizowany, z tupetem zadajesz takie pytania
            publicznie.
            • Gość: Duch Re: jak instalowac? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.10.01, 02:07
              mozna go wyliczyc z wzoru na iloraz inteligencji/ czas spedzony na instalacji
              100% skutecznosc!
            • Gość: beldin Re: jak instalowac? IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.10.01, 14:08
              empi taki jestes stary a nie potrafisz czytac?wyrzaznie pisalem ze nie mialem z tym do tej pory do czynienia a skoromnie mialem to twoja durna uwaga o tupecie jest go... warta,co ma tupet do rzeczy?
              • Gość: empi Re: jak instalowac? IP: *.ltk.com.pl 23.10.01, 18:08
                młody jesteś, nadal nie rozumiesz? to jest właśnie tupet....
                • Gość: beldin Re: jak instalowac? IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.10.01, 22:06
                  ehhhh,nadal nie wiem co ma tupet do rzeczy,czy ja chce od ciebie cd-key?pytanie zadalem z czystej ciekawosci,sam jako czlowiek cholernie uczciwy nie mam zadnego pirata wiec po prostu nie wiem skad ludzie biora te cholerne klucze,coz taki naiwny i uczciwy juz pewnie umre:)
          • Gość: Vaterlan Re: jak instalowac? IP: *.kvz.tudelft.nl 23.10.01, 17:20
            Nie wiem czy powinienem sprowadzac Cie na zla droge bo jak raz sie czlowiek
            wykolei to pozniej ciezko wrocic na lono spoleczenstwa :)). Postanowilem jednak
            zaryryzykowac i tak poczatek dac Ci mala rade. Rozpoczynaj swoje zycie
            zlodzieja od przeszukania zasobow Google (np Twoj przypadek - wejdz na
            www.google.com i wrzuc "windows millenium cdkey"). Czasami cos wypadnie. Dla
            zaawansowanych jest www.atalavista.com. Dla prawdziwych wyjadaczy ..., ale to
            juz calkiem inna bajka.
            • Gość: Mirko Jak instalowac? Po kolei. IP: *.union1.nj.home.com 24.10.01, 02:41
              Gość portalu: Vaterlan napisał:

> Nie wiem czy powinienem sprowadzac Cie na zla droge bo jak raz sie czlowiek
              > wykolei to pozniej ciezko wrocic na lono spoleczenstwa :)). Postanowilem jednak
              >
              > zaryryzykowac i tak poczatek dac Ci mala rade. Rozpoczynaj swoje zycie
              > zlodzieja od przeszukania zasobow Google (np Twoj przypadek - wejdz na
              > www.google.com i wrzuc "windows millenium cdkey"). Czasami cos wypadnie. Dla
              > zaawansowanych jest www.atalavista.com. Dla prawdziwych wyjadaczy ..., ale to
              > juz calkiem inna bajka.

V. chciales chyba powiedziec www.aStalavista.com "baby"?

A co do "CD key" do "pirata" to czy nie nalezaloby tego oczekiwac razem z piratem
              za te 30 zl? Orygilal przeciez tez ma, wiec dlaczego "pirat" mialby byc gorszy?
              Gdzie honor zlodzieja? Albo moze w ogole najlepiej "wmalowane" w instalacje?

Nie wiem. Tylko sie grzecznie pytam.

A swoja droga nie uwazacie, ze w krajach typu Polska, gdzie za XP (skadinad b.
              dobre w porownaniu n.p. do badziewiastego "Me") trzeba bedzie wybulic na luzie z
              $1000 z mozliwoscia zasadniczo JEDNOKROTNEJ instalacji a TAKIE SAME dobre piraty
              (w sensie funkcjonalnosci a nie moralnosci i prawa dla bogatych) beda jeszcze
              bardziej popularne niz byly dotad?

...A nawet bardziej, bo "pekniete" ("cracked") XP za 30 mozna bedzie zainstalowac
              w calym bloku a nawet osiedlu, tzn tak jak dotad - instalowac tyle razy az sie
              sreberko zetrze a oryginalne aby raz i w kosz...
              No i jaki ten Microsoft glupi... Gdyby to sprzedawali po 200 zl, to sam bym moze
              nawet kupil a za $300 pozostane jednak przy "2000".
              • Gość: Mirko Re: Jak instalowac? Po kolei. IP: *.union1.nj.home.com 24.10.01, 02:45
                ..poprawka walutowa: oczywiscie chodzilo mi o 1000 zl.
                Lub prawdopodobnie nawet wiecej jesli amerykanskie $300-400
                zostanie "przetlumaczone" x 4zl.
    • Gość: olus Re: jak instalowac? IP: *.krynica.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 11:35
      Nie instaluj Windows me to jest kicha. Tego windowsa zrobili bo im sie
      nudzilo...
      • Gość: thorgal Re: jak instalowac? IP: *.opole.dialup.inetia.pl 27.10.01, 13:40
        ta,pewnie,tak wlasciwie to wszystkie windowsy to kicha jedne wieksza drugie mniejsza ale i tak ciezko bez nich zyc:)a powazniej mowiac to znajomi jedni maja me drudzy 98 i opinie sa rozne , ci co sie przeniesli z 98 na me to czesc sobie chwali a czesc narzeka ale g;ownie na to ze jest za prosta i prowadzi za reke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka