Gość: Isia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:08 Poszukuję sterownika do starego monitora: Highscreen MS 1595P. Czy ktoś może mi pomóc? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mimi Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:11 Sterowniki do monitora nie są potrzebne. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Sterownik do starego monitora IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.09.05, 22:11 Zainstaluj podobny z listy proponowanej przez system (np. jakiegoś samsunga) Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:21 potrzebujesz prawdopodobnie sterownika do karty graficznej, monitory sterowników nie potrzebują Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 07:14 Wiem, że standardowy monitor nie potrzebuje sterownika. System zainstalował jakiś podobny sterownik i monitor działa. Nie da się jednak zmienić częstotliwości, strasznie miga. Na karcie częstotliwość zmieniłam na 85Hz, ale trzeba jeszcze zmienić na monitorze. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:32 koniecznie musisz ustawić czestotliwość odświeżania min.100Hz a najlepiej od razu 120Hz i przygotuj pieniądze na panel LCD Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Sterownik do starego monitora IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.09.05, 16:19 Gość portalu: gość napisał(a): > koniecznie musisz ustawić czestotliwość odświeżania min.100Hz > a najlepiej od razu 120Hz > i przygotuj pieniądze na panel LCD A nie lepiej od razu na 2000 MHz? Podejrzewam, że ten monitor nie wyciągnie 100 Hz. Link Zgłoś
neomaniak Re: Sterownik do starego monitora 03.09.05, 15:05 Gość portalu: Isia napisał(a): > Wiem, że standardowy monitor nie potrzebuje sterownika. System zainstalował > jakiś podobny sterownik i monitor działa. Nie da się jednak zmienić > częstotliwości, strasznie miga. Na karcie częstotliwość zmieniłam na 85Hz, ale > trzeba jeszcze zmienić na monitorze. A ten monitor wytrzyma te 85 Hz ? Jak Hz będzie większe jak możliwości monitora to kineskop nie wytrzyma długo :( A "sterowniki monitora" są potrzebne ! To są "profile kolorystyczne" czyli taki pliczek ICM dodawany na dyskietce do każdego monitora. I najlepiej monitor działa na własnych profilach a nie tych co system sobie ubzdura. Chociaż te "sterowniki monitora" nie mają wpływu na ustawienia częstotliwości ekranu. To tylko ustawienia kolorów. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Sterownik do starego monitora IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.09.05, 16:20 Gość portalu: Isia napisał(a): > Wiem, że standardowy monitor nie potrzebuje sterownika. System zainstalował > jakiś podobny sterownik i monitor działa. Nie da się jednak zmienić > częstotliwości, strasznie miga. Na karcie częstotliwość zmieniłam na 85Hz, ale > trzeba jeszcze zmienić na monitorze. Nie trzeba. Zmiana częstotliwości karty jednocześnie zmienia częstotliwość wyświetlania obrazu na monitorze. Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:28 A czy ten monitor jest Plug and Play? Jeśli tak to należy ustawić: 'Standardowy Monitor Plug & Play', wykonać restart komputa i ustawić częstotliwość (wybierasz z listy). Monitory tego typu udostępniają dane o swoich możliwościach (częstotliwości, gamma, itp.) Link Zgłoś