Dodaj do ulubionych

Sterownik do starego monitora

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:08
Poszukuję sterownika do starego monitora: Highscreen MS 1595P. Czy ktoś może
mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:11
      Sterowniki do monitora nie są potrzebne.
    • Gość: T-800 Re: Sterownik do starego monitora IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.09.05, 22:11
      Zainstaluj podobny z listy proponowanej przez system (np. jakiegoś samsunga)
    • Gość: ja Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:21

potrzebujesz prawdopodobnie sterownika do karty graficznej, monitory sterowników nie potrzebują
    • Gość: Isia Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 07:14
      Wiem, że standardowy monitor nie potrzebuje sterownika. System zainstalował
      jakiś podobny sterownik i monitor działa. Nie da się jednak zmienić
      częstotliwości, strasznie miga. Na karcie częstotliwość zmieniłam na 85Hz, ale
      trzeba jeszcze zmienić na monitorze.
      • Gość: gość Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:32
        koniecznie musisz ustawić czestotliwość odświeżania min.100Hz
        a najlepiej od razu 120Hz
        i przygotuj pieniądze na panel LCD
        • Gość: T-800 Re: Sterownik do starego monitora IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.09.05, 16:19
          Gość portalu: gość napisał(a):

> koniecznie musisz ustawić czestotliwość odświeżania min.100Hz
          > a najlepiej od razu 120Hz
          > i przygotuj pieniądze na panel LCD

A nie lepiej od razu na 2000 MHz?

Podejrzewam, że ten monitor nie wyciągnie 100 Hz.
      • neomaniak Re: Sterownik do starego monitora 03.09.05, 15:05
        Gość portalu: Isia napisał(a):

> Wiem, że standardowy monitor nie potrzebuje sterownika. System zainstalował
        > jakiś podobny sterownik i monitor działa. Nie da się jednak zmienić
        > częstotliwości, strasznie miga. Na karcie częstotliwość zmieniłam na 85Hz,
        ale
        > trzeba jeszcze zmienić na monitorze.

A ten monitor wytrzyma te 85 Hz ?
        Jak Hz będzie większe jak możliwości monitora to kineskop nie wytrzyma długo :(

A "sterowniki monitora" są potrzebne !
        To są "profile kolorystyczne" czyli taki pliczek ICM dodawany na dyskietce do
        każdego monitora.
        I najlepiej monitor działa na własnych profilach a nie tych co system sobie
        ubzdura.

Chociaż te "sterowniki monitora" nie mają wpływu na ustawienia częstotliwości
        ekranu.
        To tylko ustawienia kolorów.
      • Gość: T-800 Re: Sterownik do starego monitora IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.09.05, 16:20
        Gość portalu: Isia napisał(a):

> Wiem, że standardowy monitor nie potrzebuje sterownika. System zainstalował
        > jakiś podobny sterownik i monitor działa. Nie da się jednak zmienić
        > częstotliwości, strasznie miga. Na karcie częstotliwość zmieniłam na 85Hz,
        ale
        > trzeba jeszcze zmienić na monitorze.

Nie trzeba. Zmiana częstotliwości karty jednocześnie zmienia częstotliwość
        wyświetlania obrazu na monitorze.
    • Gość: rekin Re: Sterownik do starego monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:28
      A czy ten monitor jest Plug and Play?
      Jeśli tak to należy ustawić: 'Standardowy Monitor Plug & Play', wykonać restart
      komputa i ustawić częstotliwość (wybierasz z listy).
      Monitory tego typu udostępniają dane o swoich możliwościach (częstotliwości,
      gamma, itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka