Gość: bobofruit odradzam firme PLAT i tit-poland z WARSZAWY IP: *.chello.pl 17.02.06, 20:34 plat nie wywiazuje sie z trerminow naprawy, nie potrafia powiedziec co sie zepsulo w moim notebook toshiba p35 i wymienili cala plyte glowna podnoszac cene o ponad 100 pln od tej ktora podali na poczatku. tit takze nie potrafil przez 1 miesiac !! sprecyzowac co jest zepsute !! obiecywali ze oddzwonia a zlewali ile sie d i zero kontaktu z ich strony. Link Zgłoś
Gość: uriuk Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.02.06, 20:38 Wszyscy chwala IBM, a moj sie rozlatuje (390X). I to doslownie. Obudowa peka w 5 miejscach, wyrwal sie 1 zawias, nie dzialaja literki Q,W,E i A (czyli caly naroznik klawiatury). Nawalil think pad i w narozniku ekranu pojawil sie "zaciek". O baterii i CD nawet nie wspominam :) . Zeby bylo smieszniej, od 2 lat uzywam go jako stacjonarnego i destrukcja pojwila sie kiedy lezal na stole. Po prostu biodegradacja (chyba jakas wada plastiku). Co ciekawe, kupilem go w Klaifornii od... pracownika IBM (i nie byl to sprzatacz). Link Zgłoś
Gość: kodz Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: 83.238.210.* 17.02.06, 22:44 Jednym z moich kompów jest stareńki Apple Powerbook 5300cs. Produkcja z przełomu 1995/1996 r. Model raczej przeciętny, jeden ze słabszych laptopów w historii Apple'a. Jedyna "awaria" to urwana przeze w zeszłym roku klapka zakrywająca gniazda portów. W sumie staroć, którą trzymam przez sentyment, czasem nawet używam go jako przenośnej maszyny do pisania. Na koniec najciekawsze - bateria trzyma godzinę, i to przy pracy na programach intensywnie korzystających z twardego dysku (typu Word czy Excel) :-)! A nie podejrzewam, by była wymieniana... Arek Link Zgłoś
michaelandro Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 18.02.06, 08:37 Ja mam i IBMa i HPka. IBM po dwóch latach intensywnego użytkowania leży w serwisie z powodu mikropęknięcia płyty głównej. HP od dwóch lat pracuje niemalże non stop. Nie mam z nim najmniejszych problemów. To co mi przeszkadza to mocno powycierane miejsca w których opieram nadgarstki- wygląda to naprawdę kiepsko, w IBMie zastosowano materiał, który nie wykazuje najmniejszych śladów zużycia. Teraz kupię Mac'a. Naprawdę mi się podobają. Link Zgłoś
Gość: Tomson A jaki to problem? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.02.06, 13:01 Jeśli o niego dbasz, nie wyciągasz na siłę kabli, nie siłujesz się otwierając ekran, nie walisz nim o biórko, nie kładziesz na nim różnych rzeczy, to jaki problem? W moim domu sporo było laptopów (mój ojcieć to zawodowy informatyk), głównie Compaq i HP i każdy spokojnie przetrwał 4 lata. Link Zgłoś
settembrini Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 18.02.06, 13:22 moim pierwszym i jak dotad jedynym jest toshiba satellite, leci juz 5 roczek, bez zadnej awarii. Link Zgłoś
Gość: zxspectrum Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.grudziadz.mm.pl 18.02.06, 13:41 HP XE3 850Mhz z 2001r kupiony w Karen. Najmniejszych problemów. Włączony jest codziennie przez parę godzin głównie na zasilaczu. Dokupiłem większą pamieć, nagrywarkę i XP home. Śmiga aż miło (jak na taki procesor). Link Zgłoś
Gość: macgeek Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:04 Mam Apple Powerbooka G3, tzw Pismo. 6 lat bez zadnego, najmniejszego problemu, mimo ze zalalem go pokalem piwa i raz mi spadl z polki w pociagu (co prawda w torbie, ale sie wystraszylem). Matryca wciaz dobra (zero bad pixeli). Bateria trzyma 3 godziny (jak byl nowy to dawal rade 5 godzin). System 10.3 Panther (czyli taki Windows z 2015 roku :) ). Nie zamierzam go sprzedawac, inwestuje jedynie w stacjonarnego Macintosha. Dodam od siebie, ze mam jeszcze w domowym muzeum :) mojego pierwszego Apple Macintosha, sprzed 11 lat, i tez ngdy sie w nim nic nie popsulo.Nigdy nie musialem przeinstalowac systemu. Teraz mam juz ntego Macintosha, uwierz mi, to jest platforma nie do zarzniecia. Link Zgłoś
Gość: me Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.csk.pl 18.02.06, 18:28 > Czy ktoś ma notebooka, który funkcjonuje bezawaryjnie co najmniej 4 lata i > jakiej firmy jest to cudo? tak- IBM ThinkPad T30 Link Zgłoś
Gość: magda Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 18.02.06, 19:21 IBM Think Pad! poprzedniego mialam przez piec lat (i byl uzywany nieaml non-stop). wlasnie nabylam nowego. czy Lenovo bedzie rownie solidny Link Zgłoś
Gość: Adam Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.orange.pl 18.02.06, 20:10 Zdecydowanie IBM (Lenovo) Thinkpad. To laptopy nie do zajeżdzenia. Mialem i della i HP... oba nie przetwały roku (kupione w 2003). Wróciłem do Thinkpadzika który teraz kończy 6te urodziny. Z toshiba mialem jeden problem - gdy z przyzwyczajenia złapałem za ekran by przenieść, matryca została mi w rękach (a nie był to mój komp) - cena przyzwyczajenia - IBM ma mocne zawiasy. Dochodzę do jeszcze jednego wniosku, wypowiedzi o thinkpadach jest mniej, bo mniej ludzi je posiada (cena). Podobno ceny mają się poprawić, niemniej jednak warto kupić Link Zgłoś
Gość: kuba Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: 217.17.38.* 18.02.06, 22:29 > Z toshiba mialem jeden problem - gdy z przyzwyczajenia złapałem za ekran by > przenieść, matryca została mi w rękach (a nie był to mój komp) A to mozna inaczej przenoscic laptopa???????? :)))))))) Szczesliwy posiadacz piecioletniego TP X21 i dwuletniego T41. Goraco polecam IBM. Link Zgłoś
loopeczka Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 19.02.06, 11:26 A czy wciaz musze sie martwic o stan baterii jesli interesuje mnie laptop wylacznie do uzytku internetowego lub obrobki zdjec - na miejscu, w domu ? Link Zgłoś
jennie Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 19.02.06, 14:51 Ja mam Compaqa (teraz HP-Compaq bodajze..), kupiony juz uzywany, ma chyba okolo 6 lat, jedynym problemem byla wymiana baterii i musialam wymienic w zeszlym roku dysk. Link Zgłoś
niebieskadziewczyna Re: dell inspiron 5100 19.02.06, 23:04 Mam go juz ponad 4 lata i dziala swietnie. Nie mam zastrzezen. Planuje kupic nowke w tym roku i na pewno kupie Della. Sa trwale i solidne. Link Zgłoś
patent5 Re: dell inspiron 5100 21.02.06, 22:22 Dell wezwał właśnie do wymiany baterii w ok. 35000 szt. swoich notebooków, z uwagi na możliwość przegrzania. Chodzi o modele Latitude, Precision, Inspiron z okresu miedzy październikiem 2004 i 2005r. www.dellbatteryprogram.com Link Zgłoś
tigrissimo Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 20.02.06, 13:26 Mam Actinę, funkcjonuje bez zarzutów pewnie już ponad 4 lata. A jest często używana ;-) Link Zgłoś
rafi.raf Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 20.02.06, 13:59 mam notebooka, ktory dziala 5 lat. ani razu nie stawialem systemu, ani razu nic sie nie popsulo, a byl uzywany w trakcie moich wyjazdow sluzbowych i prywatnych, przez pewien czas nawet na nim gralem. firma: acer model: travelmate Link Zgłoś
adihi Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 20.02.06, 17:47 Czwarty rok pracuje najtańszy z najtańszych ECS joyline na energooscczędnym procesorze Transmeta -powolny ,zachowuje się jak terenówka,pomuli,pomuli,wyjdzie na prostą ale nigdy nie zawiesza systemu! Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: 195.205.152.* 20.02.06, 19:04 Polecam Ci notebooki firmy Medion. Zdobyły swego czasu w Szwajcari certyfikat najbardziej wytrwałego surowca.Są to notebooki przygotowane jak każdy inny wg. różnorakiej konfiguracji ale każda konfiguracja jest testowana na kompatybilność przez producenta przynajmniej 2-3 miesiące pod względem zgodności sprzętowej i jej wytrzymałości.MAją gwarancję techniczną popartą certyfikatami znanych producentów jeżeli chodzi o zużycie techniczne. Polecam nowo powstałą aczkolwiek rosnącą z dnia na dzień z tego co wiem hurtownię, dystrybucję www.art-technology.aq.pl Link Zgłoś
mikro_ekonomia tylko IBM 20.02.06, 20:15 mam IBM 42T ... tytanowa obudowa chyba najlepszy produkt na rynku ale ta cena Seria T od 6.000 zł Link Zgłoś
dlugi_22 Re: tylko HP 22.02.06, 00:37 Ja mam HP Omnibook XE3. Kupiony w czerwcu 2002 w Karen Notebook. Chodzi jak złoto, tylko obudowa przy zawiasie monitora zaczyna pękać od ciągłego otwierania. Pomyśleć, że dałem wtedy za niego prawie 15 tysiaków.... Link Zgłoś
alicez Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 22.02.06, 09:04 Toshiba. Ma 3,5 roku, podróżuje, włączony non stop, bardzo dużo na nim z mężem pracujemy, działa bez zarzutu. Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: żywotność ( trwałość ) notebooków 11.07.06, 13:18 Ja mam trzy notebooki: - IBMa ktory chodzi bez zadnych problemow od 5 lat. Nie ma lepszego laptopa. Jedyny problem to odpadajaca farba ze spodu. Moj poprzedni IBM chodzil bez problemow takze przez 5 lat, pozbylem sie go 2 lata temu, bo byl strasznie wolny. - Toshibe ktora ma 2 lata i musialem juz ja kilka razy naprawiac. Mial to byc "desktop replacement" - z duzym ekranem, szybkim procesorem. Jedyne do czego sie ten wynalazek nadaje to ogrzewanie pomieszczen w zimie. Szlag trafia wtyczke od zasilania, trzeba go rozbierac i lutowac ja do plyty glownej co jakis czas. - MacBooka or kilku dni. Mam nadzieje ze ten bedzie niezawodny... Link Zgłoś
Gość: marek Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:35 Mam Dell'a, ktoremu lada dzien "stuknie" 6 latek :) Link Zgłoś
Gość: JerkovPL Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: 78.10.55.* 11.04.15, 22:42 IBM ThinkPad T22 - 15 lat i wciąż działa, z tym że bateria ogłosiła strajk. Link Zgłoś
Gość: toshibka Re: żywotność ( trwałość ) notebooków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.15, 15:29 Toshiba Satellite - 8 rok. Pół roku temu musiałam wymienić inverter. Komp używany przez kilkanaście godzin dziennie. Jedyny problem to zbyt mały twardy dysk na dzisiejsze czasy. Link Zgłoś
qqbek Skoro tyle lat to trwa - Packard Bell 02.05.15, 23:37 Easy Note czy jakoś tam (i5 I generacji - kupiony na początku 2010 roku). Do tej pory bezawaryjny. Link Zgłoś
Gość: neuron Re: Skoro tyle lat to trwa - Packard Bell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.15, 17:59 Ja mam cały czas sprawnego IBM T21, którego przywiozłem ze Stanów, ekran 14 cali, ma 512 MB RAM i 800 MHz pentium III, dysk 40 GB, Windows 2000, działa, chociaż przeglądanie netu to już koszmarnie powoli... dlatego zakupiłem niedawno Toshibe Satellite S75-A7111 Link Zgłoś