Dodaj do ulubionych

KDE, nautilus, pendrive - otwieranie automatyczne

26.04.06, 07:19
To może to będzie prostsze: kiedy wkładam pendrive'a do portu automatycznie
się montuje, a potem otwiera się automatycznie okno nautilusa z zawartością
pendrive'a. Gdzie opcja, żeby to okienko się nie otwierało?
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: KDE, nautilus, pendrive - otwieranie automaty 26.04.06, 16:19
      jest taka opcja w ustawieniach (w ang system->preferences->removable drives and
      media->mount removable media when hot-plugged).
      oczywscie miales na mysli gnome i nautilus. ustawiania gnome-volume-manager
      • michael00 Re: KDE, nautilus, pendrive - otwieranie automaty 26.04.06, 16:47
        kell99 napisał:

> jest taka opcja w ustawieniach (w ang system->preferences->removable dr
        > ives and
        > media->mount removable media when hot-plugged).

Dzięki.

> oczywscie miales na mysli gnome i nautilus. ustawiania gnome-volume-manager

A skąd ta oczywistość? Ja miałem na myśli to co napisałem, czyli KDE.
        • kell99 Re: KDE, nautilus, pendrive - otwieranie automaty 26.04.06, 17:50
          > A skąd ta oczywistość? Ja miałem na myśli to co napisałem, czyli KDE

A stad, ze kombinacja kde+nautilus jest troche niespotykana. Chyba, ze ciebie
          nie do konca zrozumialem i miales na mysli, ze gdy wkladasz usb to otwiera sie
          nautilis zamiast konquerora.

Co to za distro? Tak z ciekawosci.
          • robak_wroc Re: KDE, nautilus, pendrive - otwieranie automaty 27.04.06, 19:42
            pewnie jakis aurox, bo tam takie wynalazki robia ;]
          • michael00 Re: KDE, nautilus, pendrive - otwieranie automaty 28.04.06, 20:06
            Nie zamiast, tylko "z" konquerem. A teraz nie "z", ale "bez", bo żeby konueror
            się nie otwierał to sobie ustawiłem :).

A to jest Mandriva 2006 jeżeli chodzi o dystrybucję.

Jak zatem to zrobić, żeby to okno programu Nautilus ("Nautilus jest graficzną
            powłoką, będącą częścią środowiska GNOME. Ułatwia on zarządzanie plikami oraz
            innymi elementami systemu" - tak stoi w Informacjach o, żeby była jasność o czym
            mówimy" :) ) nie otwierało się.

• mrowkolew Re: KDE, nautilus, pendrive - otwieranie automaty 29.04.06, 23:58
              skoro uzywasz KDE jako srodowiska graficznego to może po prostu odinstaluj
              Nautilusa który jest niejako tym samym dla srodowiska Gnome czym Konqueror dla
              KDE i Explorator Windows dla Windows;)
              co do opcji nautilusa to nie pomogę co gdzie odchaczyc czy jak zeby nie
              otwierał się przy montowaniu urządzenia,bo używam KDE z Konquerorem-moze ktoś
              co używa Gnome będzie wiedział
              • michael00 Szukamy dalej 30.04.06, 07:17
                mrowkolew napisała:

> skoro uzywasz KDE jako srodowiska graficznego to może po prostu odinstaluj
                > Nautilusa

Dziękuję, ale nie skorzytam. Korzystam za to też i z Gnome. Zatem nadal oczekuję
                tęsknię za światłym umysłem, który zgłębił bardziej niż ja linuksowe tajniki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka