dorotaberut 06.05.06, 19:52 Może ktos z Was mi pomoże i podpowie krok po kroku jak się ściąga najnowsze sterowniki do karty RADEON 9200 LE Family ( Windows XP) Link Zgłoś Obserwuj wątek
pistolett Re: ściąganie sterowników 06.05.06, 22:33 Na tej stronie masz linki z najnowszymi sterownikami do radeonów => www.driverheavendownloads.net/omegadrive.htm . Tutaj masz link docelowy do pobrania, klikniesz i odrazu się sciaga www.driverheavendownloads.net/download.php?site=5&file=rad_w2kxp_omega_38231_7z.exe Następnie, po sciągnieciu juz sterownika, zaczynasz proces instalacji, idz zgodnie z poleceniami (czyt. klikaj dalej). Przy Instalacji sterownika mogą wyskoczyć ci następujące okienka, ze karta nie przeszła testu zgodnosci z windowsem xp i na dole masz przyciski [Zatrzymaj Instalację] oraz [mimo to kontynuuj] - kliknij mimo to kontynuuj, może a nawet powinno to okienko wyskoczyc dwukrotnie. Potem, być moze, ze zapyta cię czy nadmienić nowszy plik, klikasz TAK - to jest wlasnie uaktualnienie sterownika. Mam nadzieje, że pomogłem :). Link Zgłoś
dorotaberut Re: ściąganie sterowników 06.05.06, 23:16 słuchaj, dzieki za odpowiedź, ale ja dalej nie kumam klikam ten drugi link i co? jest już ściągniete? a jak tak, to gdzie to sie zapisało? bedę wdzięczna za dalsze instrukcje Link Zgłoś
pistolett Re: ściąganie sterowników 06.05.06, 23:26 sorry pomyłka :(. www.driverheavendownloads.net/omegadrive.htm - wejdz tutaj i kliknij w download przy pierwszym linku od góry w napis [Download]. Zapisz to najlepiej na pulpicie i potem zaistaluj, tak jak napisałem za pierwszym razem. Napisz jak ci się powiodło przy tej próbie :)), mam nadzieję, ze juz wszystko bedzie okej. Link Zgłoś
Gość: Drajwer TIRa Re: ściąganie sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:24 STEROWNIKI to ZAWSZE ściąga się ze strony...PRODUCENTA SPRZĘTU !!! Taka jest generalna, złota zasada tych co mają komputer dłużej jak kilka miesięcy. :D Ta karta Radeon wskazuje, że producentem jest ATI i to z ich strony ściągasz najnowsze sterowniki, czyli stąd: support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27 . Wybierasz co ci trzeba, czyli te sterowniki: support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=640 . I z tego masz nawet PO POLSKU najnowsze sterowniki: a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/6-4_xp-2k_dd_31959.exe . a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/6-4_ccc_pl_31959.exe . Ściągasz i instalujesz w takiej kolejności jak napisałem linki. Tak się ściąga STEROWNIKI do KAŻDEGO urządzenia !!! Ze stron PRODUCENTÓW a nie jakiś gó*nianych pośredników ! :) Link Zgłoś
Gość: Drajwer TIRa Re: ściąganie sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:26 Ten link tylko działa prawidłowo !!! support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27 Resztę musisz sam wybrać ! :( Link Zgłoś
Gość: to jest kobieta Re: ściąganie sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 23:04 Pistolett dobrze podał też Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: ściąganie sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 07:35 Gość portalu: to jest kobieta napisał(a): > Pistolett dobrze podał też Ale tamte Omega to NIE SĄ sterowniki orginalne firmy ATI !!! Link Zgłoś
dorotaberut Re: ściąganie sterowników 09.05.06, 15:58 Sterowniki ściągnełam te podane przez Pistoleta, na razie monitor mi się nie wyłącza ( co bardzo często zdarzało mi się przy grze The Sims2 ).W pomocy technicznej firmy EA GAMES zalecili ściągnięcie najnowszych sterowników. I to pomogło.Ale zacina się ostatnio komp, tzn przy przewijaniu strony nie idzie w dół tak jak powinno, tylko jakby tak faluje. Link Zgłoś
m.gregor Re: ściąganie sterowników 09.05.06, 16:25 Sterowniki podane przez Pistoleta nie sa sterownikami dedykowanymi od producenta. Nieumiejetne ich uzytkowanie i zmiana opcji bez znajomosci sprzetu moze sie smutno skonczyc... Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: ściąganie sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:55 dorotaberut napisała: > Sterowniki ściągnełam te podane przez Pistoleta To nie są sterowniki firmowe ATI ! > na razie monitor mi się nie wyłącza( co bardzo często zdarzało mi się przy grze The Sims2 ) SIMS 2 ??? Przecież ta gra nie ma prawie wcale wymagań sprzętowych ! Masz aż tak słaby komputer, że do niej nie wystarcza ? :( Link Zgłoś
dorotaberut Re: ściąganie sterowników 09.05.06, 20:29 Myslę, że nie mam aż tak słabego komputera. Kupiony był nieco ponad rok temu- nowy. A Sims2 wcale nie mają tak małych wymagan jak sadzisz (+ wszystkie dodatki do tej gry) Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: ściąganie sterowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:05 dorotaberut napisała: > Myslę, że nie mam aż tak słabego komputera. Kupiony był nieco ponad rok temu- > nowy. A co ma data zakupu do wydajności komputera ? Liczy się wydajność komputera, czyli jego cena a nie kiedy był kupiony. :) > A Sims2 wcale nie mają tak małych wymagan jak sadzisz (+ wszystkie > dodatki do tej gry) Ta gra nie ma żadnych wymagań ! Wymagania to mają gry jak trzeba do nich co najmniej 3 GHz procesor i kartę co najmniej za 700-1000 zł a ty nie masz ani takiej karty ani takiego procesora. :) Link Zgłoś