barkajay Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.04.07, 13:53 witam mam pytanie czy sluchawki od Ipoda objete sa gwarancja - bo po normalnym uzytkowaniu przez pol roku wysiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 01.04.07, 16:07 oczywiście, xe są objęte gwarancją. Zadzwoń do przedstawiciela Apple www.apple.com.pl/support i umów się co do ich wysłania Odpowiedz Link Zgłoś
fifi91122 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 06.04.07, 10:19 Witam! Mam iPoda od 2 dni i mam taki problem. Dlaczego gdy podłączam iPod jest wszystko ok pokazuje mi go iTunes ale gdy klikam na zakładke ipod to wszystkie pliki tam zgrane są takie jakby za mgłą i nie moge na nie klikać nie moge ich skaskować- nic ie moge zrobic z tymi utworami. Pomocy' Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 06.04.07, 20:02 masz wlaczona automatyczna synchronizacje iPoda z iTunes. Klikasz na iPoda na liscie po lewej, w oknie glownym wchodzisz w music i klikasz Manage iPoda manually (albo cos mniej wiecej w tym stylu). iJuz. Na przyszlosc polecam arttykuly przyklejone na gorze tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka91 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.04.07, 15:46 mam iPoda. Wczoraj zakupiłam :) ale nie umiem wgrywać filmów i piosenek przez iTunes. To jest okropnie trudne!;/ Błagam o pomoc! jak to sie robi..:( Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.04.07, 19:31 czytac, czytac, czytac. na gorze tego forum sa przyklejone podstawowe informacje, jak obslugiwac iPoda. Odpowiedz Link Zgłoś
cogaata Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.04.07, 12:50 czy możliwe jest rozmagnesowanie dysku iPod'a, po trzymaniu go na magnesie, przez jakiś czas? obecny stan, jest wręcz tragiczny, na iPodzie nie ma zupełnie nic, wszystkie dane i soft- stracone. Komputer informuje mnie o uszkodzonym sprzęcie usb, iTunes nie potrafi odczytać już nawet modelu, opcja zainstalowania nowego softu, również odpada, bo przed momentem zostałam poinformowana o errorze(numer taki a taki) i nowe 'oprogramowanie' nie może zostać zainstalowane. Po włączeniu samego iPoda, wyświetla on informacje, o podłączeniu do komputera i zainstalowaniu nowego oprogramowania, przy czym bardzo trzeszczy i chrzęści w środku. Czarna rozpacz mnie już ogarnia, bo chyba już mi nic innego nie zostało jak tylko serwis, nie byłoby problemu, gdyby nie był oddalony o 200km. w takim razie proszę, o inne możliwości rozwiązania problemu. dodaję screeny: na początku wygląda to, tak: img214.imageshack.us/img214/5969/stfj8.jpg następnie już po próbie instalacji: img214.imageshack.us/img214/9985/erhx5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.04.07, 18:44 najprawdopodobniej doszło do uszkodzenia pamięci (zapewne niewielkiego modułu pamięci flash). Zadzwoń do serwisu Apple 0 801 110 220 (godz. 9-17), czasami możliwe jest przesłanie im sprzętu kurierem na ich koszt (ale podkreślam - czasami). Jesli uszkodzony jest tylko dysk to możesz też spróbowac wymienić go samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cogaata Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.04.07, 12:08 Wczoraj już do nich dzwoniłam, dziewczynka mi od razu podała cene nowego dysku czyli ok. 200$. ale przepraszam, skoro sprzęt jest na gwarancji to z jakiej paki, mam w ogóle płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.04.07, 18:48 sprzęt jest na gwarancji rok, a przez dwa lata sprzedawca udziela ci rękojmi. jeśli uszkodzenie jest spowodowane uszkodzeniem mechanicznym z Twojej winy, to nie ponoszą odpowiedzialności, szczególnie jeśli napisali o tym, by nie korzystać z iPoda w pobliżu magnesu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojownicza_kokosza Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.04.07, 21:09 Dzień dobry. Mój problem z ipodem polega na tym, że w pewnym momencie przestał odtwarzać, wyświetlacz się nie podświetla, nie reaguje na podłączenie do komutera lub ładowarki, nie jest wykrywany przez iTunes'a. Nigdy nie doznał silniejszych wstrżąsów lub różnic temperatur, przestał grać w moim ręku. Kupiłam go 10 miesięcy temu, więc jest to gen. 5. Mam kartę gwarancyjną, ale był kupowanyw indiach- czy w tym wypadku gwarancja zadziała w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.04.07, 22:19 gwarancja zostanie uznana. próbowałaś robić reset? hold w pozycje on i potem off, menu + środek przez 5 sek. trzymane razem Odpowiedz Link Zgłoś
gercus Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.04.07, 16:00 witam mam takie pytanie czy można zgrywać muzyke, filmy etc. z iPoda? Chodzi o to by po podłączeniu ipoda i uruchomieniu itunes można było zgrać muzykę z ipoda, ale taką, której nie ma w bibliotece. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
dstanek2 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.04.07, 00:18 iPod nano 4GB. Całkowicie padła bateria. Po naładowaniu jej nie chodzą klawisze nawigacji za wyjatkiem HOLDa. Komputer wykrywa go, moge wgrywac/kasowac/odsluchiwac utwory z poziomu iTunes. Robilem z poziomu iTunes restore - poszło bez problemu ale mimo tego nie chodza zadne klawisze nawigacji. Czy to wina sprzetu czy oprogramowania. Pozostal tylko serwis? Nie doszlo do mechanicznego uszkodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.04.07, 17:36 sprobuj zrobic reset - menu plus srodek przez 5 sekund razem. jesli nie pomaga to zrob kilka razy restore. jesli nie pomaga to wejdz do service menu z poziomu ipoda. czyli najpierw reset z punktu 1, potem od razu wcisnij klawisz cofnij i srodek i trzymaj. jesli uda ci sie wejsc do tego menu, to zrob test klawiszy. jesli to nie pomoze to do serwisu. telefon znajdziesz tu www.apple.com.pl/support Odpowiedz Link Zgłoś
qwas16 Problem z kopiowaniem 25.04.07, 14:49 Moze to jest proste ale chce skopiowac cala zawartosc iPOD-a do iTUNES lub innego programu i nie moge. Jak to sie robi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dstanek2 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.04.07, 19:52 Witam ponownie! Restart jak i wejscie w menu serwisowe jest niemozliwe ze wzgledu na to iz nie dzialaja zadne klawisze za wyjatkiem klawisza hold. Poza tym bateria nie zostaje naladowana do maximum pomimo ladowania ladowarka sieciowa przez 24 godziny. Dzieki za szybki odzew. Wybiore sie kiedys tam do serwisu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiidera Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.04.07, 18:37 witam mam problem mój ipod shuffle 1 gb nie jest wykrywany przez komputer kupiłam firmową ładowarkę podłączyłam ipoda ale w momencie wciśnięcia przycisku sprawdzania poziomu baterii przez cały czas świeci on na czerwono czy to oznacza, że nie ładuje ipoda ? jaki powinien być kolor lampki przy ładowaniu ipoda?dlaczego komputer go nie wykrywa czyżby z powodu słabej baterii ? Odpowiedz Link Zgłoś
missilee1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.04.07, 21:45 hej!! prosze o pomoc poniewaz nie znam sie zupelnie na takich zabawkach a chcialabym kupic jakis odtwarzac, ma mi sluzyc do sluchania lekcji angielskiego i muzyki, moze ten caly ipod? (wogole nie wiem co to-az wstyd sie przyznac ale to nie moja dzialka), kwota jaka chce mniej wiecej przeznaczyc na zakup to tak mniedzy 800 a 900 zl. czy ktos mi pomoze wybrac cos sensownego??zaznaczam ze nie lubie tanich podrobek ani niczego co zaraz mi sie rozleci, wole dac wiecej i byc zadowolona.a wiec?? moze ktos pomoc sierotce zagubionej w swiecie elektroniki hehe :)) pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.04.07, 11:50 sklep.apple.pl/ szukaj tam iPoda nano, cena pozwoli ci nawet zaoszczędzić i zmieścisz się w sowim limicie. iPod jest z aluminium, nic sie nie rozlatuje, są ludzie, którzy jeżdżą po nich samochodami i są one w stanie odtwarzać wciąż muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
arturo737 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.04.07, 12:25 Hej mam problem z iPod-em 30GM. Po naladowaniu go i odlaczeniu z kompa i wlaczeniu na drugi dzien na ekranie pojawia mi sie SDRAM Full Test a dokladnie: SDRAM Full Test Pleas wait... RUN: BL on PASS: BL blink FAIL: Bl off Reset to continue. Nie moge tego zlikwidowac a gdy podlaczam do kompa wogole nie znajduje mi go ani w iTunes ani na komputerze. Prosze i pomoc bo juz nie wiem co mam robic;( Odpowiedz Link Zgłoś
arturo737 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.04.07, 13:37 Dobra luz juz nie trzeba zrobilem to juz:D i dziala juz normalnie:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
madzienka1987 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.05.07, 17:02 Witam, jak wieszkosc pewnie mam problem z wrzuceniem filmow na ipoda;) doweidzialam sie juz, ze musze skorzystac z jakiegos progrmau i zmienic tam ten plik. Wiec korzystam z programu Videora Ipod Converter i on zmienia mi film na plik mp4, wgrywam je na ipoda ale to jest sam dzwiek, nie ma filmu. Jesli wiesz o co chodzi tod zieki za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
betty_boop1994 mam problem, pomożesz mi?? 07.05.07, 19:25 Mam problem!!! Dałam piosenki do Itunes, i zawsze one mi się automatycznie kopiowały już do mojego Ipoda, ale tym razem nie chcą, co mam zrobic??? Odpowiedz Link Zgłoś
szelma40 : spec od ipodow 09.05.07, 14:28 mam ipoda 80. co jakis czas gdy dodaje muzyki w itunes to kasuje mi całą zawartości od nowa zaczyna zapełniac. W tym problem ze cześć muzyki po załadowaniu do ipoda kasuje zeby miec wiecej pamieci w komputerze. Co mam zrobić (czego nie robić) aby ipod nie robił samowoli w itunes. Ps. w options mam zaznaczone 1 i 4 okienko Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: : spec od ipodow 09.05.07, 23:03 to jest normalne zachowanie iPoda i iTunes. ZAWSZE miej kopię muzyki na komputerze, bo gdy padnie ci dysk w iPodzie to stracisz wszystko. szelma40 napisał: W jakich options, jakie 1 i 4 okienko? Przeczytaj dokładnie wątek przyklejony na górze tego forum, dzięki temu zrozumiesz na jakiej zasadzie działa iPod i iTunes > mam ipoda 80. co jakis czas gdy dodaje muzyki w itunes to kasuje mi całą > zawartości od nowa zaczyna zapełniac. W tym problem ze cześć muzyki po > załadowaniu do ipoda kasuje zeby miec wiecej pamieci w komputerze. Co mam zrobi > ć > (czego nie robić) aby ipod nie robił samowoli w itunes. Ps. w options mam > zaznaczone 1 i 4 okienko Odpowiedz Link Zgłoś
szelma40 spec od ipodow 09.05.07, 18:08 w ipodzie 80 czesc okładek poprzestawiała sie. w itunes sa ok ale w ipodzie inny wykonawca inna okładka. czemu tak się zrobiło? co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow 09.05.07, 22:59 czasami się tak dzieje. najczęściej pomaga Restore z poziomu iTunes Odpowiedz Link Zgłoś
ramiro1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.05.07, 12:43 witam moj problem polega na tym ze po konwersji pliku w wide....i dodaniu go do itiuns plik sie zacina nie moge go przegladnac a po zaladowaniu go na ipoda i odpaleniu obraz stoi w miejscu i slychac tylko dzwiek,ipod jest nowy mam go 2 dzien 30gb,prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekorobacz Re: spec od ipodow czeka na listy :) 13.05.07, 13:52 Witam, mam taki problem: podczas wymiany baterii w ipodzie mini 1 generacji oderwałem od wtyczki 12-pinowy miękki kabelek wychodzący z touch wheel'a i wchodzący do gniazda na płycie głównej. Co teraz? Czy to się da jakoś przylutować? Jeśli nie, to gdzie można zakupić taki taki touch wheel, a najlepiej sam kabelek? Mieszkam w Poznaniu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mag3master Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.05.07, 02:04 Mam iPoda nano 1 generacji... gdy chcę wgrać zdjęcia, instalują się one WYŁĄCZNIE gdy iPod jest pusty kiedy są na nim jużjakieś pliki mp3, przy próbie wgrania zdjęć zawsze pojawia się komunikat o braku wolnego miejsca, nawet gdy np wolnego jest 100 MB a zdjęcia do wgrania zajmują 15 MB Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.05.07, 11:25 zrób restore z poziomu iTunes. Odpowiedz Link Zgłoś
lillka7 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.05.07, 17:13 mam problem z ipodem mini gdy mam juz nagrana muzyke lub stworzona liste na itunes i odlaczan ipoda nie ma jej w moim ipodzie! tak samo jest z usowaniem muzyki :( probowalam roznych instrukcji ale nic nie dziala! w jednej z nich aby zgrac muzyke trzeba przeciagnac ja na 'antwork' ale u mnie jest napisane 'no antwork available' prosze o pomoc to wazne! z gory dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.05.07, 20:33 chwyć myszą playlistę i naprowadź nad ikonę iPoda po liście po lewej stronie okna głównego. Puść ją nad iPodem. Powinna się dodać od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
ptrwoga Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.05.07, 18:34 Witam mam taki problem: kupiłem ipoda 8gb to jest pierwszy ipod z kolorowym wyswietlaczem chyba i mam problem taki ze podczas sluchanie mp3 on sie wyłacza i załącza jeszcze raz i tak w kołko i zawsze sie zawiesza na numerze 7 prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.05.07, 20:34 nie zaszkodzi, jeśli podłączysz go do komputera i zrobisz mu restore. Mam nadzieję, że masz najnowszego iTunes. Odpowiedz Link Zgłoś
maja445 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.05.07, 15:08 gdy chce posluchac muzyki na iPodzie i wlaczam 'play' piosenki prrzeskakuja od 1 do kolejnej itd w kolko zatrzymuja sie dopiero gdy daje palze :( Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.05.07, 20:23 maja445 napisała: > gdy chce posluchac muzyki na iPodzie i wlaczam 'play' piosenki prrzeskakuja od > 1 do kolejnej itd w kolko zatrzymuja sie dopiero gdy daje palze :( zrob reset - menu + przycisk srodkowy przez 5 sekund i powiedz, czy pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
megi188 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.05.07, 21:45 Witam, posiadam ipoda 4 GB i mam pytanie jak wgrać audiobooka tak by znalazł sie w folderze ksiązki ? Dotychczas jak wgrywam znajduję mi się w muzyce. Dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.05.07, 21:58 megi188 napisała: > Witam, > posiadam ipoda 4 GB i mam pytanie jak wgrać audiobooka tak by znalazł sie w > folderze ksiązki ? > Dotychczas jak wgrywam znajduję mi się w muzyce. > > Dziekuje za pomoc Proste to nie jest i nie wiem, czy chce Ci się poświęcać tyle energii na zrobienie tego (poważnie mówię). Możesz co najwyżej zmienić gatunek tych audiobooków na Books and spoken (zrobisz to wciskając ctrl +i lub jablko+i), a następnie tworząc Smart playlist (polecenie File), gdzie warunek ustalasz Gatunek is equal to Books and spoken Poniżej linki do długiego sposobu dodawania audiobooków: aldoblog.com/audiobooks/itunes/importing-audio-cds/ www.dagondesign.com/articles/turning-mp3-audiobooks-into-ipod-audiobooks/ Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_sonia_14 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.05.07, 19:50 Hej! Chciałam zapytać... Mam niewielki problem... Ściągnełam od nowa program iTunes (zawirusował mi sie komputer i skosowało sie). No a poniewaz wczesniej mialam jakies 500 ktore dodawalam po kolei na biezaca metoda CTRL + O to teraz mi sie nie chce od poczatku... Da sie to szybciej dodac? Prosze... w miare mozliwosci... odpiszcie.... Sonia p.s. przepraszam, za szybko wyslalam, to jest juz pelny list =P Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.05.07, 21:55 sonia_sonia_14 napisała: > Hej! > Chciałam zapytać... Mam niewielki problem... > Ściągnełam od nowa program iTunes (zawirusował mi sie komputer i skosowało > sie). No a poniewaz wczesniej mialam jakies 500 ktore dodawalam po kolei na > biezaca metoda CTRL + O to teraz mi sie nie chce od poczatku... Da sie to > szybciej dodac? Prosze... w miare mozliwosci... odpiszcie.... Jeśli nie miałąś kopii zapasowej muzyki, ani muzyki nie ma na komputerze, ani nie ma pliku Library.xml to wszystko musisz dodać od nowa i nie da się, cudów nie ma. Jeśli pliki są w komputerze, to zrób ctrl+o i wybierz teczkę, gdzie są wszystkie płyty i kliknij Choose. Nie musisz wubierać każdej płyty z osobna, wystarczy wybrać teczkę która zawiera wszystkie inne teczki z muzyką. iTunes zrobi to za ciebie. > p.s. przepraszam, za szybko wyslalam, to jest juz pelny list =P Nie szkodzi, już skasowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_sonia_14 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.05.07, 20:12 Dziękuje Ci bardzo =) Mam jeszcze jedno pytanie... A mianowicie... Dotyczy kalendarza... W jak programie i jak nalezy wpisywac notatki... Bo jak kontakty to juz wiem... Jak notatki wiem... Ale mam jeszcze problem z kalendarzem... dziekuje bardzo =) =* =* =* Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.05.07, 20:57 nie wiem w zasadzie, ponieważ nie używam Windows - wydaje mi się, że kalendarz jest wbudowany w Microsoft Outlook. Jeśli masz komputer Apple to możesz łatwo skorzystać z programu iCal tu o nim poczytasz: www.apple.com/macosx/features/ical/ Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_sonia_14 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.05.07, 11:03 No właśnie mi coś kolezanka mowila ze w tym Microsoft Outlook, ale nie wiem czemu... ale na moim komputerze jest chyba tylko Outlook Express - skrzynka e- mail... a tego drugiego programu chyba nie mam... nie wiem czemu... =* Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.05.07, 11:51 outlook express jest uboższą wersją microsoft outlook, dlatego też nie zawiera dodatkowych elementów jak kalendarz. Outlook express służy tylko do sprawdzania poczty. Jedynie Microsoft Outlook posiada tą opcję kalendarza. Musisz mieć albo ten program, albo zakupić komputer Apple - razem z nim dostaniesz mnóstwo oprogramowania Odpowiedz Link Zgłoś
grung93 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.07, 21:36 Poszukuje gier na ipoda nano, ale nie chce ich kupywać przez itunes wolał bym przez np. smsa. czy cóś, prosze o pomoc...:( Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.07, 21:58 na iPoda nano nie istnieją gry - jedynie na iPoda video. Nie ma też możliwości ich zakupu inaczej niż przez iTunes Store. gry na iPoda nano możesz instalować jedynie instalując wcześniej na nim linuksa. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka_11 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.07, 16:17 mam 2 pytania.. 1. Jesli mam iPoda video to moge w jakis inny sposob kupic gry niz przez itunes store ?? 2. czy jesli kupie audio kurs to bede mogla go wrzucic na iPoda ?? i jak to zrobic ?? Z gory bardzo dziekuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.07, 19:39 > 1. Jesli mam iPoda video to moge w jakis inny sposob kupic gry niz przez itune > s > store ?? Nie, można kupić TYLKO przez iTunes Store > 2. czy jesli kupie audio kurs to bede mogla go wrzucic na iPoda ?? i jak to > zrobic ?? Będziesz go mogła wrzucić na iPoda. Robi się to tak samo jak wrzucanie zwykłych piosenek Odpowiedz Link Zgłoś