Dodaj do ulubionych

Aktualizacja XP bez Microsoftu

IP: *.chello.pl 25.05.06, 19:19
Polski program do aktualizacji XP z wszystkimi łatkami, jest coś takiego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: A taki CH*J ! Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:49
      NIE MA i NIE MOŻE BYĆ !!!

Poprawki robi od zawsze PRODUCENT programu a nie ciocia klocia szydełkiem na
      drutach !
      • Gość: Marek Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.chello.pl 25.05.06, 20:20
        Gościu lecz się na H*JA bo na głowę już jest za późno !!
        • Gość: prof. Burak Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:46
          Gość portalu: Marek napisał(a):

>...na H*JA

A ty najpierw naucz się ORTOGRAFII !!!

Gdzieś ty do szkoły chodził ???

Zadupie Górne Kolonia IX czy jeszcze gorsza wiocha ???
      • hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 25.05.06, 20:24
        A nowy - czerwcowy - numer PCWK w kioskach widział?
        • Gość: Marek Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.chello.pl 25.05.06, 20:33
          Nie, nie widziałem, oświeć mnie.
          • hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 25.05.06, 21:46
            Oświeć się sam w dowolnym punkcie z prasą. Idziesz ku półce z magazynami komputerowymi ... ciepło, cieplej, gorąco ... parzy!!!

Oparzysz się również na stronie, której link znajdziesz w innym poście.
          • hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 25.05.06, 21:49
            A na poważnie: w najnowszym numerze PCWorld Komputer jest AutoPatcher do WinXP. Uwaga o linku - też poważnie - jak najbardziej aktualna. I nie przejmuj się gostkami z anatomicznymi wulgaryzmami!
    • qandre Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 25.05.06, 19:55
      autopatcher.pol.pl/zawartosc.html
      • gray Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 26.05.06, 08:07

no i po cholerę to komu? przecież microsoft update robi to samo i zapewne lepiej.
        • Gość: Gates Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.05.06, 08:17
          Wiesz co, Grey? Wydawałeś się takim rozgarniętym chłopcem:)

G.
        • Gość: Maciek Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:42
          gray napisał:

>
          > no i po cholerę to komu? przecież microsoft update robi to samo i zapewne
          lepiej

Z pewnością i lepiej i BEZPIECZNIEJ !!!

Ale chłoptasie mają PIRACKIE systemy i boją się cokolwiek uaktualniać prosto z
          MICROSOFT. :)

• Gość: werty Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.31.radom.pilicka.pl 26.05.06, 09:12
            Zanim skorzystasz poczytaj na forach o tym programie - opinie uczonych jak zwykle podzielone, jedni chwalą, inni włosy rwą - że na co im to było, czasami po instalacji dzieją się niezłe jaja.
            • Gość: Romek Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:30
              Gość portalu: werty napisał(a):

> czasami po instalacji dzieją się niezłe jaja

A jak mają się nie dziać ???

Skąd mam mieć pewność, że:

- te poprawki są orginalne ?
              - tych poprawek nikt nie przerobił ?
              - do tych poprawek nie dołączono kilku trojanów/wirusów ?
              - poprawnie się zainstalują ?
              - są wszystkie jakie wydał Microsoft ?

• hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 26.05.06, 11:23
            > Ale chłoptasie mają PIRACKIE systemy i boją się cokolwiek uaktualniać prosto z
            > MICROSOFT. :)

A czemu wmawiasz chłopakom dzieci w brzuchy? Nie wpadło Ci do głowy, że może być
            ktoś, kto nie ma szybkiego (lub jakiegokolwiek) łącza? Ciekawe, że tu na forum
            takie pytania często z góry są traktowane jako pytania użytkowników pirackich
            wersji. Trochę mniej podejrzliwości!!!

• gray Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 26.05.06, 11:48

nie rozśmieszaj mnie - informacja z oficjalnej strony autopatchera:

"Autopatcher nie zawiera narzędzia: "Powiadamianie o oryginalności systemu
              Windows (KB905474)""

rotfl.

a nie można podać na płycie samych instalatorów poprawek? po co do tego jakiś
              programik, który dodatkowo umożliwia 'podkręcanie' windowsa. twórca programu pisze:

"Dodatkowo w wersji Full znajdziecie przydatne dodatki oraz dość ciekawe sposoby
              podkręcenia systemu. Mimo, iż program został wielokrotnie przetestowany
              apelujemy o rozwagę, szczególnie przy stosowaniu dodatków "podkręcających"
              popularnie zwanych Tweak."

rozwaga. jasne.
              • hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 26.05.06, 17:59
                gray napisał:

>
                > nie rozśmieszaj mnie - informacja z oficjalnej strony autopatchera:
                >
                > "Autopatcher nie zawiera narzędzia: "Powiadamianie o oryginalności systemu
                > Windows (KB905474)""
                >
                > rotfl.

Nareszcie pozbierałem się z podłogi, ale ze śmiechu jeszcze nie mogę sie pozbierać! - czy ja gdzieś napisałem, że w Autopatcher'ze jest to narzędzie?

Abyś też poturlał się po podłodze - swego czasu nie mając dostępu do sieci własnie narzędiami typu Autopatcher łatałem swoje LEGALNE Okna. Czy więc piraciłem? To nawet nie nie było korsarstwo!

• Gość: Gostek Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.05.06, 18:23
                  > Abyś też poturlał się po podłodze - swego czasu nie mając dostępu do sieci włas
                  > nie narzędiami typu Autopatcher łatałem swoje LEGALNE Okna. Czy więc piraciłem?
                  > To nawet nie nie było korsarstwo!

To w jakim celu łatałes?
                  • hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 26.05.06, 18:31
                    Bo w dziurawej Szklarni zawsze wieje, nawet podczas bezwietrznej pogody.
                    • Gość: Gostek Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.05.06, 18:48
                      Powiedzmy ze zadowala mnie ta odpowiedz okna były chyba bez faktury -:)
                      • hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 26.05.06, 18:52
                        Gość portalu: Gostek napisał(a):

> Powiedzmy ze zadowala mnie ta odpowiedz okna były chyba bez faktury -:)

Z fakturą za laptopa - zadowolony?
                • gray Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 27.05.06, 10:45
                  hippeastrum napisał:

> Nareszcie pozbierałem się z podłogi, ale ze śmiechu jeszcze nie mogę sie
                  > pozbierać! - czy ja gdzieś napisałem, że w Autopatcher'ze jest to narzędzie?

no właśnie nie napisałeś a, przyznaj, ten ficzer jest, delikatnie mówiąc,
                  dyskusyjny.
                  • hippeastrum Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 27.05.06, 11:21
                    gray napisał:

> no właśnie nie napisałeś a, przyznaj, ten ficzer jest, delikatnie mówiąc,
                    > dyskusyjny.

To wynika z wielu głosów w tym wątku. Nie sposób nie zgodzić się, że gdy ktoś JEST ZMUSZONY (np. z braku dostępu do szybkiego łacza lub wręcz - do sieci), pakiecik ten jest bardzo przydatn. Ale prawdą jest też, że jesli ktoś nie ma wystarczającej wiedzy, nie powinien podczas wykorzystywania AutoPatcher'a poza opcje czystej - by tak rzec - aktualizacji, bez korzystaia z innych oferowanych możliwości.
        • qandre Re: Aktualizacja XP bez Microsoftu 27.05.06, 00:55
          Nie, żebym chciał się tłumaczyć z podania linku do tego programu, jego istnienie jest faktem i tyle, ale w sprawie meritum czyli:

>no i po cholerę to komu?

Jeżeli założymy że twórcy i użytkownicy mają czyste intencje, moim zdaniem, idea podobnego programu nie jest zupełnie głupia. Wiadomo, że po zainstalowaniu systemu trzeba go uaktualnić, wiele rzeczy doinstalować, sporo opcji jest zmienianych przez większość użytkowników. Duża uniwersalność tego procesu poinstalacyjnego jest widoczna chociażby w pytaniach na tym forum. Być może wielu użytkownikom byłoby łatwiej (szybciej) zainstalować (również pobrać) jeden aktualny "niezbędnik", niż kilkanaście(..dziesiąt) osobnych programów (czy zmian w systemie).

Autopatcher mógłby spełniać taką rolę, tylko że oprócz uaktualnień i programów naprawdę przydatnych i uniwersalnych, jest tam sporo opcji, które nawet jeżeli nie są same w sobie szkodliwe, to na pewno nie powinny być stosowane bezkrytycznie w dowolnych konfiguracjach. Poza tym, podejrzewam że użytkownik, któremu taki zestaw mógłby się najbardziej przydać, sensu wielu opcji zwyczajnie nie zrozumie, a spora część programów do niczego mu się nie przyda. Natomiast bardziej zaawansowani użytkownicy, nie dowierzając skuteczności działania programu, zapytają: "po cholerę to komu?".

Zatem ideę jestem w stanie zaakceptować, natomiast wykonanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka