Gość: Ytek IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.06, 18:46 Może to głupie pytanie ale szperałem długo w nero i nie moge ustawić żeby odrazu po odpaleniu programu włączał sie nero express...mój kolega tak ma i sam nie wie jak to sie stało... Link Zgłoś Obserwuj wątek
era77 Re: Konfiguracja NERO 22.10.06, 20:21 Ale co ty właściwie chcesz zrobić ? Pliki mają się otwierać przez NERO ? Czy też chcesz szybko otwierać nero express ? Jak to pierwsze to prawy przycisk myszy na pliku: otwórz za pomocą, zapamiętaj dla danych typów plików. Jak drugie to wyciągnij go sobie na pulpit. Przy instalacji NERO jest chyba takie pytanie, czy ma domyślnie otwierać dane typy plików. Jak zaznaczysz to ci się później w NERO wszystko otwiera. Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: Konfiguracja NERO IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.06, 00:09 Nie mi chodzi o to żeby przy odpaleniu nero wyskakiwał odrazu nero express... Mój kolega odpala nero i odrazu ma menu nero express to musie sie gdzie ustawiać... Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Konfiguracja NERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:26 Gość portalu: Ytek napisał(a): > Nie mi chodzi o to żeby przy odpaleniu nero wyskakiwał odrazu nero express... Coś ci się pomyliło ! Nero Express to oddzielny program z zestawu NERO i uruchamia się niezależnie od głównego Nero Burning Rom. :) Otworzenie Nero Burnig Rom nie otwiera Nero Express i na odwrót. :) To oddzielne programy - chociaż z jednego pakietu NERO. Link Zgłoś
beata_ Re: Konfiguracja NERO 23.10.06, 00:26 A masz Nero Express, czy Nero Burning Rom 6 na przykład? Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: Konfiguracja NERO IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.06, 11:26 Mam nero 7 platinum czy jakos tak...heh no mozliwe ze to osbny program ;] ale nie widzialem w foderze nero nero express exe Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Konfiguracja NERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:39 Gość portalu: Ytek napisał(a): > Mam nero 7 platinum czy jakos tak...heh no mozliwe ze to osbny program ;] ale > nie widzialem w foderze nero nero express exe Jak ty instalujesz programy ? :( Przecież przy standardowej instalacji NERO ten Express instaluje się automatycznie wraz z kilkoma innymi dodatkami i ma oddzielny skrót w rozwijanym menu Start -> Programy -> Nero . Nie trzeba go aż szukać w folderze gdzie zainstalowany jest Nero. :) A może po prostu przy instalacji nie wybrałeś Nero Express i nie ma go zainstalowanego ? To go zainstaluj ! Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: Konfiguracja NERO IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.06, 17:04 Prosze czytajcie wszystkie wpisy ;] MAM nero express chodzi mi o to zeby sie odpalał odrazu domyślnie Link Zgłoś
r_ed Re: Konfiguracja NERO 23.10.06, 17:14 > MAM nero express chodzi mi o to zeby sie odpalał odrazu domyślnie Nie do konca rozumiem o co chodzi. A jak klikniesz w ikone Nero Express to cos innego sie odpala??? Link Zgłoś
beata_ To może pisz dokladnie... 23.10.06, 17:47 Gość portalu: Ytek napisał(a): > Prosze czytajcie wszystkie wpisy ;] > MAM nero express chodzi mi o to zeby sie odpalał odrazu domyślnie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=50766435&a=50800653 Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: To może pisz dokladnie... IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.06, 23:40 Problem w tym że nie mam nigdzie ikony nero express w folderach też Link Zgłoś
beata_ Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 00:22 ... Nero Ekspress, być może z powodów podanych przez kogoś wyżej. Ja też nie mam Nero Ekspress, bo mam Nero Burning Rom 6 i nawet, jeśli w pakiecie był i Ekspress, to niewykluczone, że go nie zainstalowałam, bo nie chciałam. Teraz już nawet nie pamiętam, czy NE wchodził w skład NBR 6, czy nie... Może spróbuj zainstalować jeszcze raz ten swój numerek 7, wybierz instalację niestandartową i zobaczysz składniki, które możesz (ale nie musisz) zainstalować - najłatwiej wtedy sprawdzisz, czy NE w ogóle masz. Z tego, co pamiętam Nero Ekspress często dołączany jest do napędu, który kupujesz - osobna płytka tylko z NE Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 01:51 ojejejejejej ! MAM NERO EXPRESS TYLKO CHCE ŻEBY SIE ODPALAŁ ODRAZU !! ;] Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 02:44 Coś mącisz - nie mam już siły :-) Jak MASZ Nero Express, to masz i ikonę (i plik exe przede wszystkim) i łaski nie robi - odpala się NE. Jak nie odpala się NE, tylko co innego - to znaczy, że masz co innego, a w każdym razie odpalasz plik exe, który nie odpala NE. Znajdź plik exe odpalający NE, albo go zainstaluj, doinstaluj, dorysuj, domaluj - cokolwiek, żeby BYŁ i odpalał NE:-) Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 11:24 Nie mam tego pliku nero express exe sprawdzałem w folderze... Link Zgłoś
silic Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 11:44 Skoro go nie masz to nie masz NE i już. Zainstaluj i będzie działać. Link Zgłoś
beata_ Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 15:10 silic napisał: > Skoro go nie masz to nie masz NE i już. Zainstaluj i będzie działać. Ale kumpel ma i TO jest dla niego miarodajne! :-) I teraz ktoś TU musi zrobić, żeby on miał tak jak kumpel - po cholerę będzie instalował cokolwiek? :-))) Link Zgłoś
qandre Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 15:13 Nero Express uruchamia się po dodaniu parametru /w (czyli: nero.exe /w). Zrób sobie skrót albo dodaj parametr /w do skrótu do Nero Burning ROM (Element docelowy we właściwościach). Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 15:34 O jezu ludzie! MAM NERO 7 PLATINUM, NERO EXPRESS MAM!! GDYŻ MOGE GO WYBRAĆ PO URUCHOMIENIU PROGRAMU! CHODZI MI O TO ŻE JAK CHCE COŚ NAGRAĆ ŻEBY NERO EXPRESS MI SIE SAM WŁĄCZAŁ AUTOMATYCZNIE! Link Zgłoś
qandre Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 15:48 Ale w jaki sposób zabierasz się do tego nagrywania i w którym momencie program ma się włączyć automatycznie ? img214.imageshack.us/my.php?image=nerock4.jpg Link Zgłoś
silic Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 15:50 Ma się właczać sam automatycznie w jakim momencie ? ( bo tego że chcesz coś nagrac się nie domyśli ). Ja dla przykładu wchodzę w Star-Programy-Nero - NeroburningRom.Exe . Nie lubię NE. Jeśli chcesz nagrywać w NE to uruchamiaj NE. Jeśli masz skrót na pulpicie to zmień skrót na NE. Ostatecznie możesz uruchomić NBR i w menu help powinno być Uruchom NE ale to jest kombinacja cyrkowa. Jeśli to dalej nie jest dobra odpowiedź, to sformułuj pytanie tak, by było zrozumiałe w czym jest problem. Link Zgłoś
gluby Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 15:52 ok moze ci ja pomoge;p wlacz nero burning ,na pasku obok napisu "Zapis" jest taki krzyzykl czerwony z czaszka i nacisnij i od tej pory powinno sie wlaczyc nero express Link Zgłoś
Gość: Ytek Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 16:25 Silic ja nie mam w konfiguracji otwórz w nero express ;/ mam tylko burning room i backup czy jakos tak dlaczego nie mam express ? wydawaje mi sie ze wszystko instalowałem...ale skoro mam nero express w aplikacjach i moge go włączyć manualnie dlaczego nie ma w konfiguracji "otwórz w" Link Zgłoś
gluby Re: Wniosek z tego, że NIE MASZ... 24.10.06, 16:34 wiesz co zainstaluj od nowa i zaznac opcju na full instalacje i tyle Link Zgłoś