Gość: poret IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 10:27 Wedluk mnie to swietna gra i najbardziej lubie to ze zawsze wygrywam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jaro Re: Battlefield 1942 IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 18.08.03, 11:05 Spokojnie, sproboj wstawic sobie kość z 540 Mb(czy coś tam) RAM- u, ja podnioslem swój do ok 770 Mb, i gra się całkiem przyzwoicie prawie na maksymalnej "inteligencji" bootow. Z przepustowoscią tez nie jest źle rzadko wyrzucają mnie z gier na 32 osoby, pomimo że gram tylko połową ISDN, czyli 64Kbs. Spróbuj przed połączeniem posegregować serwery pod względem parametru "ping", jeśli jest poniżej 300, to z reguły nie wyrzucają, a czasem jest (u mnie)poniżej 150 poza tym patrz punkt 1, czyli duża ilość RAM, przy mikroprocesorze o jakim piszesz, powinna być to bułka z masłem. Powodzenia. Link Zgłoś
Gość: jaro Jest forum Battlefield 1942, prywatne, hobby IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 18.08.03, 13:03 To podkręć %CPU Link Zgłoś
Gość: markus Re: Battlefield 1942 IP: *.pronet.lublin.pl 29.08.03, 10:49 kolego, ty chyba nie grałes w sieci, tylko z botami. Tekst w stylu: plaze omaha mozna przejsc spacerkiem to plama jakich mało. Przejdz sie spacerkiem podczas gry w sieci (jak gra około 40 osób) to gwarantuje ze po pierwszych 5 krokach bedziesz martwy - załatwią cie snajperzy, czołgi albo działa.... Wypadało by troche pograc w gre ktorą sie ocenia... Link Zgłoś
Gość: blast2 Re: Battlefield 1942 IP: *.client.attbi.com 29.08.03, 11:05 Gość portalu: markus napisał(a): > kolego, ty chyba nie grałes w sieci, tylko z botami. Tekst w > stylu: plaze omaha mozna przejsc spacerkiem to plama jakich > mało. Przejdz sie spacerkiem podczas gry w sieci (jak gra około > 40 osób) to gwarantuje ze po pierwszych 5 krokach bedziesz > martwy - załatwią cie snajperzy, czołgi albo działa.... > Wypadało by troche pograc w gre ktorą sie ocenia... hmm zgadzam sie z toba ale zagraj w desert combat omaha beach to zanim snajperzy sie do ciebie dobiora dostaniesz jeszcze z tomahawk's albo dzial okretowych nie wspominajac o czolgach :) Link Zgłoś
Gość: markus Re: Battlefield 1942 IP: *.pronet.lublin.pl 02.09.03, 14:16 dokładnie, od jakiegos czasu gram tylko w DC :) jak dla mnie najbardziej wymiatająca gierka jaką widziałem :) Link Zgłoś
Gość: kk Re: Battlefield 1942 IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 17:36 Gość portalu: markus napisał(a): > dokładnie, od jakiegos czasu gram tylko w DC :) jak dla mnie > najbardziej wymiatająca gierka jaką widziałem :) Pewnie się uśmiejecie, ale od 2 lat gram przez net tylko w MOHAA. Naściągałem prawie 200 mb map,mundurów, modów, broni i diabli jeszcze wiedzą czego :-) Kto nie grał, niech spróbuje . Kto grał, niech napisze o wrażeniach pliz. Link Zgłoś
Gość: kk Re: Battlefield 1942 IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 17:39 A Battlefield 1942, czy jest darmowy, pewnie nie ? Ile miejsca zajmuje instalka, czy można ściągnąć z netu ? A może ktoś się chce zamienić na coś innego ? /filmy, gry, instalki programów , mp3 itp./ Link Zgłoś
Gość: markus Re: Battlefield 1942 IP: *.pronet.lublin.pl 03.09.03, 11:15 w MOHAA grałem z pół roku :) i nie powiem, gierka ma klimat, ale BAttlefield powala swobodą działania (dowolna specjalizacja, dowony pojazd samolot statek) W DC dodatkowo doszły jeszce helikoptery i inne pojazdy, oraz zwiększyła sie prędkość rozgrywki. > A Battlefield 1942, czy jest darmowy, pewnie nie ? Ile miejsca zajmuje instalka > , czy można ściągnąć z netu ? A może ktoś się chce zamienić na coś innego ? /fi > lmy, gry, instalki programów , mp3 itp./ > Battlefield darmowy nie jest (120 zł w sklepie). Z netu sciągnąc mozna, ale mając wersje piracką nie wejdziesz na 90% serwerów :( Link Zgłoś
Gość: blast2 Re: Battlefield 1942 IP: *.client.attbi.com 03.09.03, 13:14 Gość portalu: markus napisał(a): > w MOHAA grałem z pół roku :) i nie powiem, gierka ma klimat, ale > BAttlefield powala swobodą działania (dowolna specjalizacja, > dowony pojazd samolot statek) W DC dodatkowo doszły jeszce > helikoptery i inne pojazdy, oraz zwiększyła sie prędkość > rozgrywki. > > > A Battlefield 1942, czy jest darmowy, pewnie nie ? Ile miejsca > zajmuje instalka > > , czy można ściągnąć z netu ? A może ktoś się chce zamienić na > coś innego ? /fi > > lmy, gry, instalki programów , mp3 itp./ > > > > Battlefield darmowy nie jest (120 zł w sklepie). Z netu sciągnąc > mozna, ale mając wersje piracką nie wejdziesz na 90% serwerów :( po prostu stwarzasz wlasna gre (create game) i zapraszasz kolegow ktorym podajesz haslo :)))) Link Zgłoś
Gość: vice Re: Battlefield 1942 IP: *.tychy.org.pl 10.09.03, 16:04 ma ktoś serial do dodatku batlefield 1942 road to rome ? plis jak ktos ma niech da znac gg 3890971 Link Zgłoś
Gość: MK Re: Battlefield 1942 IP: *.tcz.pl / 10.17.25.* 02.01.04, 14:27 tak ja mam seriala i chętnie tobie go podeśle..jush go daje bo jestem bardzo uczynny sn: "19421588272505309554idż do sklepu cioto kupić oryginał..albo naucz się korzystać z wyszukiwarek"koniec serial keya Link Zgłoś
Gość: As Re: Battlefield 1942 IP: *.skyline.com.pl 02.01.04, 14:40 ja mam i gram przez neta 256kb/s(łącze) spokojnie wystarczy a polski internet i wogole Polska taka bedzie dopoki komedia będzie w sejmie Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Battlefield 1942 IP: *.jozefow.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 14:47 Brak profesjonalizmu bije z tego artukułu jak światło ze słońca. Mam mnóstwo zastrzeżeń. Po pierwsze sprzęt. Grałem w tą grę jeszcze na GeForce 2 MX-400 64 mb ramu, Duronie 750 i 256 mb ramu, a z każdym patchem optymalizują gre i działa coraz lepiej. Połaczenie sieciowe. Koledzy grali w BF'a na modemie. I pingi nie przekraczały 200. A o modem nie jest w Polsce raczej trudno. Gorzej z rachunkami od telepiesków. Autor powinien najpier dłużej pograć w necie, a potem brać się za artykuł. Gra nie jest idealna, ale co jest? Dla mnie jest to najlepsza gra jaka kiedykolwiek została wydana, a większoś wad w singlu znika kiedy gra się w sieci. Skoro uważasz że BF nie ma szansy w Polsce z uwagi na np. łącza to jak wytłumaczysz fakt że Team Poland kopie tyłki reprezentacjom zachodnich państw? Pozdrowienia dla całej Polskiej sceny Battlefielda. Panie chroń nas przed takimi recenzjami. Link Zgłoś
Gość: mati.pl Re: Battlefield 1942 IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 14:52 poprostu lamer napisal recenzje.. koles, ktory ma komputer do gry w brydza, lub pasjansa jak ma grac w bf-ke ? boszz, no i przede wszystkim jak taki baran ma napisac dobra recenzje, jak nie gral w to w sieci ? bf jest przede wszystkim stworzony do gry w sieci... a te 64 - osobowe bitwy to chyba widzial we snie : w clan base gra sie przewaznie 10 x 10 ludzi czyli to daje 20 chlopa.. btw nastepnego durnia, ktory szuka frajerow dajacych swoje cd keye : jak ma byc w tym kraju normalnie, skoro na tej stronie oficjalnie propagujesz piractwo, przydaloby ci sie naslac special komando do walki z e- piractwem i bys sie nauczyl moze czegos ... Link Zgłoś
Gość: [PRGK-42]XENA Re: Battlefield 1942 IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 14:52 Deko bzdurna recenzja: #1. Sprzęt: Mam P4 2.4C i GF 4 Ti4200 i mi gra smiga w 1024x768x32 na maxach (nawet jak włącze 32 boty - ale zwykle gram online). Nie wiem czemu recenzent miał takie problemy. #2. Łącze: Mam SDI (112 kbit) i na polskich serwach mam pingi 30 - 60, na niemieckich 50 - 90, brytyjskich 80 - 12. Do tego używam Team Speak-a (dodatkowo nieco obciąża łącze). Chyba nie jest źle, co nie? Qmple z klanu grają na łączach 64 kbit (kablówki róznej maści), uzywają TS-a i też mają podobne pingi. Ale fakt - na modemie jest jusz bardziej "skocznie" - choć i tak niektórzy grają i czerpia z tego przyjemność. Znam kilka osób które założyły sobie specjalnie stałe łącza by grać w BF- a. ;) #3. Zespoły: Serwery FFA są rzeczywiście dla 32 lub więcej graczy, jednak klanówki gra się zwykle 8 na 8 lub 10 na 10. Jednak nie ma problemu z zebraniem takiej liczby ludzi. Mój klan (PRGK-42) liczy dobrze ponad 30 osób czynnie grajacych w BF-a. Inne polskie klany są nieco mniej liczne, ale zwykle nie są mniejsze niż 15 osób. Gramy zaś nie tylko pomiedzy soba, ale także z teamami z całej Europy (zabawa jest naprawde przednia). #4. Specjalizacja: Rzeczywiście zwykle dobry pilot nie będzie dobrym czołgistą - braknie mu czasu na doskonalenie tego drugiego fachu. Jednaj pratycznie każdy lepszy gracz umie grać podstawomymi klasami i sprzętem. Nauczenie się tego nie jest aż takie trudne. Poza tym poszerza to potencjał gry - czołgista znudzony swoim fachem może "odkrywać" grę na nowo ucząc się pilotarzu itp. #5. Tryb Single jest przeznaczony jedynie do treningu - nie jest zamiarem autorów by ta gra koncentrowała się na SP. Dlatego potatowali go oni nieco mniej uważnie, a skupili się na innych aspektach gry. Nie okłamujmy się - BF1942 to gra multiplayerowa jak na przykład DoD. Ten drugi zaś nie zawiera trybu Single wcale - więc sama obecnośc trybu SP w BF-ie powinno się zapisac na plus twórców. #6. Aby grać online TRZEBA MIEĆ oryginalna grę. Na piracie może da się pograć w namiastkę gry po LAN-ie lub a tryb Single, lecz aby docenić cały potencjał gry trzeba grać po Internecie. Tam zaś serwery pozwalające grac bez oryginałów są rzadkością (sam nie znam żadnego, ale wiem, że istnieja). Jednak nie okłamujmy się - BF zapewnia zabawę na wiele miesięcy (sam gram online od ponad roku i nie mam dosyć) więc wydatek rzędu 110 - 160 złotych nie jest chyba aż taki duży. Link Zgłoś
Gość: massca Re: Battlefield 1942 IP: *.acn.pl 02.01.04, 15:02 jak ktos nie ma dobrego lacza to niech nie mysli i nie czyta o grach online, to proste dla mnie. recenzent powinien sie skupic na grze a nie na biadoleniu o infrastrukturze netowej w kraju albo o wymaganiach. jak ide na film to pisze o filnie a nie o tym ze mam prawie 2 metry wzrostu i ze sie w kinie X w fotelu nie mieściłem przez cały seans. Link Zgłoś
Gość: Woof Re: Battlefield 1942 IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 15:10 Mimo tego reprezentacja Polski w BF1942 odnosi sukcesy na arenie miedzynarodowej. Pomijam juz fakt, ze 4 polskie zespoly sa w Top 40 Clanbase. www.clanbase.com. Link Zgłoś
Gość: xxX Kto to pisał? IP: *.acn.pl 02.01.04, 15:11 Kto napisał ten artukuł, pozatym że sama gra ma wielki potencjał są tu tylko same brednie. Po pierwsze polskie łacza w zupełności wystarczają do gry w bf-a, łacze na poziomie 128 kb dla klienta to dość, problem to tylko łacze po stronie servera ale nia kazdy musi miec server w domu. Po drugie jesli chodzi o wymagania to owszem gra jest bardzo "żerna", ale nie przesadzajmy. Przy dobrze skonfigurowanym komputerze da sie grac nawet na duronie 800, pod warunkiem posiadania dobrej karty graficzenj i minimum 512 mb ramu. Jeśli chodzi o zadomowienie sie gry w Polsce to skoro jest to nie mozliwe to dalczego polska scena jest jedną z najsilniejszych w Europie? Team Poland rozgromił rywali zajmując pierwsze miejsce w swojej grupie, jego ofiarom padła nawet utytułowana Szwecja. A co do rodzimy klanów z mniejszym lub większym szczęściem w pierwszej 30 europy ciągle jest 5 polskich klanów.. Podsumowując,z całym szacunkiem dla autora tekstu, polska scena bf-a jak i sama gra nie zostały przez niego poznane wcale, a przynajmniej nie w wystarczającym stopniu. Link Zgłoś
Gość: [SPQR] kangur Re: Battlefield 1942 IP: *.icpnet.pl 02.01.04, 15:34 O mój boshe. Po prostu ręce oczy i uszy opadają jak się czyta tego typu "recenzje". Przypomina mi się sławny przypadek znanego amerykańskiego dziennikarza, który jak się okazało pisał o wydarzeniach, które albo były zmyślone albo w ogóle nie był ich świadkiem. Na szczęście tak jak tamto zostało wykryte tak i teraz trzeba "powiedzieć ludziom prawdę" :) Po pierwsze bzdurą są dywagacje na temat wymagań łącza. Tak jak inni powiedzieli wystarczy mieć coś szybszego niż modem. Po drugie jestem prawie pewny, że autor ani razu nie wszedł na open server by sprawdzić jak rzeczywiście prowadzona jest rozgrywka... Obsadził KM i kosił wszystkich...Bitwa wygrana prawie bez strat???? Buhhahahha, zapraszam wszystkich chętnych do sprawdzenia takiej taktyki, ale coś mi się zdaje że sobie nie pograją. Osoba w KM to statyczny, łatwy cel. Wbrew pozorom na duże odległości łatwiej jest strzelać ze zwykłej broni, ponieważ można przycelować czego się nie da obsługująć KM, który w dodatku trzęsie jakby miał padaczkę (dzięki patch 1.4:)) Kolejną rzeczą jest to, że przy uwzględnianiu pozycji trafień strzał w głowę, która notabene mocno wystaje osobie za KM, szybko ucisza delikwenta. Na koniec żeby dobić "recenzenta", który tak stanowczo ogłosił kiepską przyszłość Battlefielda w Polsce zapraszam na stronę www.clanbase.com, gdzie można się przekonać ile Polskich klanów znajduje się w czołówce ligii europejskiej w BF. P.S. Od dziś zaczynam pisać recenzje o wydobywaniu węgla w kopalniach Ukrainy Link Zgłoś
Gość: DarthPrivate Re: Battlefield 1942 IP: *.acn.pl 02.01.04, 16:07 Witam jestem czlonkiem klanu grajacego m.in. w Battlefield 1942. Jest to gra wysmienita - jedna z lepszych w jaka gralem (a gram w nia juz 1,5 roku). Jest jedyna gra w ktorej KONIECZNA jest wspolpraca nie 2 albo 3 osob LECZ 10!! Co do realizmu gry - to jest gra MA BYC GRYWALNA A NIE REALISTYCZNA. Co bys zrobil gdyby na mapie bylo ze 50 czolgow na raz - idiotyzm. Omaha beach - fakt nienajlepiej zrobiona, a co do wolnego spacerku to zagraj w internecie - ladujesz na plazy LUP sniper laduje ci kulke w leb. Nawet jak zdobedziesz plaze to defguny zaczynaja nawalac i na plazy robi sie mala sieczka przy skromnej pomocy MG42. Prosba do autora artykulu zeby nauczyl sie oceniac gry a nie od razu skazywac je na niepowodzenie (scena polska liczy ok. 10 klanow - fakt malo, ale kazdy klan ma conejmniej 20 czlonkow; polakow gra w to gre ok. 1000)i o RZETELNE testowanie gier. DZIEKUJE Link Zgłoś
Gość: ejw | Garet Jax Re: Battlefield 1942 IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 16:10 Witam. Jestem newsmanem na www.battlefield1942.pl, podobnie jak kolega Kangur. Szczerze mowiac aby poznac te gre lepiej zapraszam na nasza strone i forum bo to co napisane jest tutaj to najwieksza bzdura jaka czytalem... Panie Olafie...wez sie pan do pracy...Ja przepraszam bardzo ale jesli do Gazety dostaja sie tacy ludzie to nie wiem czy wasz portal dlugo pociagnie... Wiekszosc argumentow za nasza ukochana gra sieciowa zostala juz wymieniona wiec nie bede ich przytaczal. Powiem tylko, ze jesli nasza scena nie rozrastala sie na poczatku liczebnosciowo to wlasnie przez takich "panow redaktorow". Na koniec jeszcze raz zapraszam wszystkich zainteresowanych tym jak na prawde wyglada Battlefield 1942 na strone www.battlefield1942.pl oraz forum tej stronki. Zapraszam rowniez na serwery na ktorych codziennie gra wiele osob co wydawalo by sie niemozliwe po przeczytaniu powyzszego "artykulu"... Zdegustowany poziomem. ejw | Garet Jax Link Zgłoś
Gość: ToldiSS Re: Battlefield 1942 IP: 81.15.254.* 02.01.04, 16:17 co macie do Battlefielda ???????????????????? Link Zgłoś
Gość: Maciejek Re: Battlefield 1942 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 16:41 Musze sie z panem zgodzic panie Olafie w kwestii plynnosci grafiki.Na komputerze, na ktorym teoretycznie gra powinna blyskawicznie chodzic, zacina sie ona niemilosiernie nawet na najnizszych ustawieniach, za to powinni powiesic tworcow battlefield1942 bo mnostwo ludzi sie nabralo na ich rekomendowane wymagania sprzetowe i wyrzucilo 130 zl w bloto ;( A co do gry online to takze jest tragicznie, sam mam dsl 256kbps i prawie na kazdym serwerze mam takie przykre doswiadczenie: wchodze do jakiegos budynku a po chwili jestem 20 metrow przed nim.Nie poruszyl pan jeszcze jdenej, bardzo waznej sprawy, a mianowicie kwestii cheaterow, ktorych sie namnozylo mostatnimi czasy jak mrowkow.Powinno sie tepic te robactwo jak zaraze, nie wspomne juz o tzw. "klanowcach", ktorzy uwazaja sie za niewidomo kogo i pozwalaja sobie na rzeczy, za ktore bezklanowiec zostalby natychmiastowo wykopany z serwera i prawdopodobnie dostalby dozywotniego bana, podczas gdy tacy klanowcy pozostaliby bezkarni. Link Zgłoś
Gość: Maciejek Re: Battlefield 1942 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 16:46 Taka jest niestety rzeczywistosc ;( Link Zgłoś
Gość: ejw | Holman [PL] Re: Battlefield 1942 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 16:55 drogi Olafie miej swiadomosc ze wyprodukowales stek bzdur i dales wyraz swojej ignorancji, lamerii nie tylko sprzetowej ale i zyciowej a co gorsza nie raczyles nawet sie pofatygowac zeby zagrac z nami w MP, mam nadzieje ze wiecej artow o fpp nie bedziesz pisal, moze zajmij sie grami w stylu "kajko i kokosz" albo sims:balanga, mysle ze TWOJ WSPANIALY KOMP spokojnie sobie z nimi poradzi a ty bedziesz mial kupe zabawy dostosowanej do twojego poziomu umyslowego Link Zgłoś
Gość: Maciejek Re: Battlefield 1942 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 16:58 Wspolczuje panom ktorzy Cie wyzywaja Olafie od lamerow. Nie przejmuj sie nimi i tak to Ty masz racje ;) Link Zgłoś
Gość: Okota Polska scena BF zada sprostowania!! IP: 62.233.181.* 02.01.04, 17:07 Gość portalu: Maciejek napisał(a): > Wspolczuje panom ktorzy Cie wyzywaja Olafie od lamerow. Nie > przejmuj sie nimi i tak to Ty masz racje ;) Maciejek nic nie mow.. bo jak ktos kupuje w markecie kilo ziemniakow i kompa zarazem to tak jest a jak ma takie 2 lewe rece jak ty to mamy klopsa... Jam mam athlona 2000+ i Intel nie skusil mnie zadnymi "Prawdziwymi megahercami" co stego ze syrenka ma silnik 2.0l jak maluch ja wyprzedza bez problemu. Jak Pan ma jakas badziewna karte grafiki to niema sie czemu dziwic ze takie efekty sa... Panie Olafie! My newsmani i scena BF.pl zadzmy stanowczego srostowania tej marnej recenzji jesli ma pan jakies pytania prosze moje gg:5179393 Link Zgłoś
Gość: M.I.S.I.E.K Re: Polska scena BF zada sprostowania!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 18:31 Okota, spokojnie, każdy ma prawo do swojego zdania, lecz ja też się nie zgadzam z tą recenzją. Zresztą nie tylko ja. Link Zgłoś
Gość: ===Tomy===[PL] Re: Polska scena BF zada sprostowania!! IP: *.tvastra.com.pl 02.01.04, 19:28 Przeczytałem cały zamieszczony tutaj stek bzdur "reduktora" Olafa ... 2 słowa: bez komentarza. Link Zgłoś
Gość: MISIEK BLACHA. Re: Battlefield 1942 IP: dns:* / 172.18.220.* 04.01.04, 12:16 Dzien dobry Panie Olaf.Widze ze zarazila pana choroba panujaca na nece.Czyli Choroba dzikich Troli.Przykro mi ale bedzie sie musial pan formatowac.Ps: Pisze pan z kafejki tak jak ja ?? Jeden komp na cala wioske.Wiem ze pisal pan ta recenzje 30-10- 2002 (albo to data urodzenia) i nie wiem czy pan jeszcze spokojnie biega po ulichach ale zycze powodzenia i grubych bunkrow.Do widzenia ( Pozdrawiam : Maciejka i Irkaw ..My Fan Club. Link Zgłoś