Gość: mm IP: *.chello.pl 27.10.07, 18:44 Mam pytanko. Szukam sterowników do monitora eizo s1931 i jakoś znaleźć nie mogę. Dziwne, że na stronie producenta ich nie zamieścili. Byłabym wdzięczna za informacje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
t-800 Re: eizo s 1931 27.10.07, 18:58 www.eizo-downloads.com/downloads/icc/lcd/S1931-SINF_W.zip Link Zgłoś
Gość: mm Re: eizo s 1931 IP: *.chello.pl 27.10.07, 19:40 Dzięki wielkie. Okazuje się, że takie pliki to ja miałam na płytce od monitora. Nie wiem..wszystkie sterowniki do karty graficznej itp. bez problemu zaistalowałam, a ten monitor i ustawianie jego jakoś chyba mnie przerosło :) Wiem, że to bardzo dobry monitor (testowałam go w sklepie komputerowym),a jakoś w domu mnie nie zachwyca. Zdaję sobie sprawę, że to kwestia ustawień i mam nadzieję, że w końcu uda mi się dopasować go do swoich potrzeb. Link Zgłoś
t-800 Re: eizo s 1931 27.10.07, 23:18 Nie zachwyca? Napisz proszę, jeśli możesz, może więcej, bo ja też się nad nim zastanawiam, a na razie nie mam okazji go obejrzeć na żywo. Czym on się różni od takiego monitora za 700-1000 zł? Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: eizo s 1931 IP: *.toya.net.pl 28.10.07, 01:31 znam osobiście EIZO 1901S i naprawde jest LEPSZY!! - w czym? OSTROŚĆ, odwzorowanie kolorów - brak zmęczenia wzroku (mój wzrok nie lubi LCD - na tanich typu AGM itp. od razu ból głowy) Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: eizo s 1931 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.10.07, 11:42 No właśnie ja też nie lubię tanich LCD (jeszcze nie widziałem żadnego, który by mi odpowiadał; najbardziej irytują mnie "odblaskowe" kolory) i dlatego zastanawiam się nad takim eizo. Tylko nie chciałbym, żeby się okazało, że różnić się będzie tylko ceną. Link Zgłoś
Gość: mm Re: eizo s 1931 IP: *.chello.pl 28.10.07, 18:49 Tzn. może inaczej. Jestem bardzo wybredna w temacie monitorów. Zawsze uważałam, że warto dorzucić trochę złotówek i kupić coś co oczom robi dobrze :) I nim zdecydowałam się na EIZO s1931 przetestowałam go w sklepie i to 2 razy. Wychodził o niebo lepiej od innych monitorów. Dla mnie filmy wyświetla zbyt blado. Te same ustawienia kolorów w grach, zdjęciach, codziennym używaniu są bardzo dobre,a włączam film i..no właśnie - nie wiem o co chodzi. np. Shrek nie jest zbyt zielony :) Gdyby nie filmy to naprawdę polecam monitor. A w kwestii ustawień filmów - pewnie go kiedyś rozszyfruję Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: eizo s 1931 IP: *.toya.net.pl 28.10.07, 23:42 jeśli chodzi o ustawienie nasycenia barw - właśnie dobre odwzorowanie powoduje że Shrek jest mało zielony!!!! Skorzystaj z trybu do filmów Link Zgłoś
t-800 Re: eizo s 1931 29.10.07, 16:32 Dziękuję za informacje. Zwłaszcza, że jesteś wybredna. Ja też jestem. Monitor to najważniejszy element zestawu. Akurat filmy to dla mnie nie przeszkodza (choć oczywiście oglądam). No i pewnie da się coś wyregulować w opcjach monitora (może jest jakieś predefionowane ustawienie). Ale i tak będę musiał chyba obejrzeć na żywo przed zakupem... Link Zgłoś
Gość: mm Re: eizo s 1931 IP: *.chello.pl 06.11.07, 23:14 Wiesz co niewiele sklepów sprzedaje EIZO, w supermarketach to go raczej w ogóle nie zobaczysz dlatego polecam Ci przetestować go w Lorienie na ul. Ptasiej. To nie jest reklama sklepu komputerowego, możesz nie kupować. Chodzi o to,że oni mają cierpliwość i wiedzę i udowodnia Ci, że to dobry wybór :) Powodzenia przy zakupie Link Zgłoś
t-800 Re: eizo s 1931 06.11.07, 23:21 Dzięki za pamięć i radę. Akurat tak się złożyło, że już znalazłem sklep i będę tam prawdopodobnie w następnym tygodniu. Pozdrawiam. Link Zgłoś