Dodaj do ulubionych

kóry monitor wybrać - LG czy Philips

IP: *.mroczna.net.pl 25.07.03, 14:11
azsatnawiam się nad monitorem. zdecydowałem że będzie to 17". nie wiem
jednak który jest lepszy w tym przedziale cenowym: LG F700B czy Philips
107B40 lub 107T41. czy kinoskop philipsa jest też tak płaski jak LG i który
bście polecili. A może zupełnie co innego w tej cenie (LG-680zł, Philips-
740zł)
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 14:22
      Według mnie dobry monitor 17-calowy CRT powinien wyświetlać obraz w
      standardowej rozdzielczości (1024 × 768) przy prędkości odświeżania 100 Hz.
      Poza tym powinien spełniać wymagania normy TCO ’99.

That’s all.
    • Gość: Dziki Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: 213.146.57.* 25.07.03, 14:27
      Osobiście posiadam LG Flatron 795. Jest to coś podobnego do 700 (chyba) tylko
      ma ładniejszą obudowę. Jeśli chodzi o LG to mają bardzo fajny serwis tj. jak
      coś się zepsuje to w moment ci to starają się naprawić. Miałem taki przypadek z
      monitorem że porobiły się zimne luty (nic poważnego) niemniej jednak zaczeło
      się z niego dymić. Po oddaniu monitora do serwisu miałem go na biurku
      następnego dnia. Oprócz tej usterki nie zauważyłem złej pracy monitora. Obraz
      jest dobry a i cena fajna. Z monitorami Philipsa mam złe doświadczenia.
      Osobiście nie polecam... Po pewnym czasie (ok 2-3lat) obraz dużo traci na
      jakości. Ale być może teraz już są modele dużo lepsze.
      Ja polecam LG.
      • Gość: piecyk gazowy Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 14:37
        Gość portalu: Dziki napisał(a):

> jest dobry a i cena fajna. Z monitorami Philipsa mam złe doświadczenia.
        > Osobiście nie polecam... Po pewnym czasie (ok 2-3lat) obraz dużo traci na
        > jakości.

Ja już parę lat mam philipsa 107B i jestem BARDZO zadowolony (a dałem wtedy za
        niego... 1700 zł!). Faktem jest, że to co teraz wypuszcza Philips nie jest
        najwyższych lotów (nawet nie ma TCO ’99, podczas gdy ma ją nawet Belinea -
        dziwne).
        • Gość: Jarek Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 18:57
          wybierz LG !!
          do philipsa sie zraziłem na podstawie :
          - telewizora , który zaczał siadać niedługo po zakupie,
          - midi wieży , gdzie odtwarzacz CD trzeba czyscic co rok (sic !)
          bo inaczej nie widzi płyt
          - jak pytam znajomych , kazdy tez cos miał nie tak ze sprzetem philipsa

tak więc - LG rulezzzzzzz
          • Gość: piecyk gazowy Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 21:02
            Gość portalu: Jarek napisał(a):

> tak więc - LG rulezzzzzzz

Ja bym monitora LG nie kupił. Nie musi być zresztą ani LG ani Philips. Jest
            jeszcze parę innych marek. :-)
            • Gość: robert Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: *.mroczna.net.pl 26.07.03, 18:23
              Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Ja bym monitora LG nie kupił. Nie musi być zresztą ani LG ani Philips. Jest
              > jeszcze parę innych marek. :-)

No to przeciwż pytałem także o inne wasze typy w podobnej cenie??
    • polokokt Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips 26.07.03, 18:43
      Czesc
      Ja mam LG 795 i jestem zadowolony. Trzy lata bezusterkowej, wytenzonej pracy.
      Do gier raczej go nie uzywalem, ale minimum 5 godzin dziennie do buszowania w
      necie, albo bardziej profesjonalnych prac. Generalnie polecam.
      Ostatnio tez kupywalem znajomemu LG ale model 700P, oferuje troche lepsze
      parametry pracy niz 700B (wieksza rozdzielczosc itp). Znajomy uzywa go glownie
      do gier i tez jest zadowolony.
      A znow znajomi ze szkoly uzywaja monitorow Samsunga i tez sa bardzo zadowoleni.
      moze sprobuj sie zorietowac w ofercie tej firmy? Ja niestety nie jestem w
      stanie zaproponowac jakiegos konkretnego modelu.
      Pozdrawiam
    • Gość: robert Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: *.mroczna.net.pl 27.07.03, 18:06
      dzieki za wszytskei rady

Juz dziś kupiłem. zdecdowałem się jeszcze na inną opcję: kupiłem Hyundaia
      Q790. ma lepsze parametry od lg a napewno od philipsa. serwis z domu i do domu
      klienta i ładnie wyglada (srebrno czarny i z owalnym tyłem przez co mniej
      miejsca na biurku zabiera.) pozdr
    • Gość: megi Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: 80.51.255.* 27.07.03, 18:33
      Najlepiej dołożyć troche i kupić LCD(1450zł)
      • Gość: Zedd Re: kóry monitor wybrać - LG czy Philips IP: *.clubnet.pl 28.07.03, 15:18
        A ja polecam Samsunga SyncMaster (np 753df)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka