Gość: Sara IP: *.zywiec.plusnet.pl 29.10.03, 09:15 proszę o kilka słów na powyższy temat Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: CS Re: Czy niebezpieczne instalowanie programów z wa IP: 194.255.20.* 29.10.03, 14:35 Pod jakim wzgledem ? - Wirusa ? Oczywiscie ze trzeba kazdy program sprawdzic, szczegolnie jezeli sciagasz z niepewnych zrodel, takich jak Kaazaaaaa, ale ja jeszcze nie trafilem na wirusa. - uszkodzenia kompa ? najwyzej moze ci cos pomieszac w BIOS, co mi sie zdarzylo 3 razy, w ostatnich 5 latach, ale chyba umiesz ustawic BIOS na nowo ? - odpowiedzialnosci karnej ? - jak cie zlapia, to zaplacisz, nie ma sie co oszukiwac, ale w domu sa male szanse, chyba ze sama roprowadzasz programy w sieci. Ale nigdy nic nie wiadomo. Natomiast w pracy - w ogole nie mysl o tym, zadnych lewych programow w pracy. Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Czy niebezpieczne instalowanie programów z wa IP: *.zywiec.plusnet.pl 29.10.03, 15:04 Bardziej chodzi mi o wykradanie informacji, numerów, haseł, plików, etc. Korzystam przeważnie z oprogramowania legalnego (a tak!), lecz mam parę ściągniętych z warezów: np.klient ftp i parę innych. Link Zgłoś
Gość: cs Re: Czy niebezpieczne instalowanie programów z wa IP: 194.255.20.* 29.10.03, 15:15 nie musisz sprawdzic kazdy program anty-wirusem, najnowsza wersja ( uaktualniona ) uzywac Firewall i Anti-Virus do biezacej kontroli wszystkiego, co ladujesz z netu uwazac na ewentualne proby kontaku z netem z twojego komputera - firewall powinien za kazdym razem to sygnalizowac Generalnie - raczej nie widze problemow z pirackimi programami w tym wzgledzie. Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Czy niebezpieczne instalowanie programów z wa IP: *.zywiec.plusnet.pl 30.10.03, 09:23 dzięki za wypowiedź; widzę, że wszysscy się z tym co powiedziałeś zgadzają Link Zgłoś
Gość: cs Re: Czy niebezpieczne instalowanie programów z wa IP: 194.255.20.* 30.10.03, 11:02 na pewno sie zgadzaja, 99% tez uzywa pirackich programow, tylko nie chca sie wychylac. Link Zgłoś