Dodaj do ulubionych

Holandia: rzeź trackerów

IP: *.stacje.agora.pl 15.12.08, 17:19
pech
Obserwuj wątek
    • pies_1 Holandia: rzeź trackerów 15.12.08, 17:20
      To jakieś płotki. Niech żyje Szwecja i PIRATEABAY!!!!!!
    • Gość: DeHooy Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.vumc.nl 15.12.08, 17:21
      Godverdomme!!
    • Gość: gt Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.unregistered.net.exatel.pl 15.12.08, 17:27
      I super!
      Czekam niecierpliwie na kolejnych.
    • Gość: benko335 Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 17:37
      dopóki żyję będe ściagał nielegalne gry z neta. bo tak mi sie podoba. amen
    • Gość: A Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 18:13
      to widac jak sa bardzo zdesperowani. Takie firmy biora ogromne pieniadze od kogokolwiek za sciaganie piractwa. Problem w tym ze zzeraja wiecej niz traci sie na piractwie. Bo nadal nie udowodniono jakie straty tak naprawde generuje p2p. Niezalezne badania nawet pokazują, że w niektorych przypadkach piractwo wplynelo dobrze dla okreslonych pozycji reklamujac je. Szczegolnie w przypadku muzyki. Oczywiscie chodzi mi o mniej znanych artystow. Oni zarabiaja pieniadze na koncertach i reklamach. Radio puszcza top40 wiec ci mniej znani sa reklamowani przez p2p. Ludzie przychodza na koncerty.
      Oczywisice traca na tym potezne koncerny muzyczne. Ale mi osobiscie ich nie zal, bo zabijaja rynek muzyczny wypuszczajac szmire i tani pop. Muzyka miala sie duzo lepiej w latach 70 czy 80 gdy koncerny muzyczne nie byly tak potezne.
    • Gość: Lelum Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 18:13
      >"Antypiraci" twierdzą, że administratorzy wszystkich witryn byli członkami jednej >organizacji przestępczej, której celem było łamanie praw autorskich.

Pewnie jeszcze organizowali czarne msze, mordowali koty i nie płacili podatków.
    • Gość: ~ Re: Holandia: rzeź trackerów IP: 80.48.2.* 15.12.08, 18:22
      Komercja za pomocą swoich piesków merdającymi ogonami wpieprza się w prywatne decyzje tych, którzy chcą się dzielić z innymi.
      Ciekaw jestem, czy ktoś z tych sługusów nigdy nikomu nie dał obejrzeć swojego filmu, lub nie pożyczył do posłuchania swojej płyty. Hipokryci. Torrent oferuje to samo, tylko przy pomocy technologii komputerowych.
      Kup, kup ! Nie kupię ...
    • Gość: mvv Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.eimperium.pl 15.12.08, 18:25
      organizacji przestepczej? buehehhehhehe kto te wypociny pisze? nie ma co nawet tego komentowac.
    • Gość: GPL Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.icpnet.pl 15.12.08, 18:30
      Jak nie kupujesz to nie kradnij.
    • Gość: ff Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.acn.waw.pl 15.12.08, 18:33
      mininova jest holenderska i jej nikt nie zamyka i nie zamknie!!!

vivat utrecht vivat mininova
    • Gość: none Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 18:40
      To co w końcu zamknęli? Trackery, czy serwisy hostujące pliki .torrent? Bo w tytule jest to pierwsze, a w treści to drugie. Typowe Gazetowe pi...nie...
    • Gość: mk Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:55
      Do: ~
      To ja chętnie podzielę się z innymi Twoim samochodem i Twoją żoną.
    • Gość: dwefrgt Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.08, 19:01
      Do: mk
      Jeśli zrobisz sobie kopie, to nie ma sprawy.
    • Gość: Waldi Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.range81-129.btcentralplus.com 15.12.08, 19:07
      mk, ha ha ha, jak ta żona i samochód dadzą się przetworzyć cyfrowo i umieścisz ich materialno-wirtualne byty w sieci - na pewno za darmo masz szansę je rozpowszechnić w wielkiej liczbie powtarzalnych egzemplarzy!!! Ale wtedy jeszcze dostaniesz nagodę Nobla za "telepotację" drogą internetową. A do tego zaiteresują się Tobą kosmici, jak w Star Treku - ludźmi, po pierwszym przekroczeniu prędkości światła ludzkim pojazdem...
    • kaysersoze1 Re: Holandia: rzeź trackerów 15.12.08, 19:09
      Do Mk: Nie ma problemu - jak znajdziesz jej kopie na torrencie...
    • Gość: Carlito Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:31
      Do mk: to bylo zbyt trudne porownanie dla tych biednych ludzi. Nikt nie zrozumial...
      Do reszty: kradniecie wlasnosc intelektualna, a nie rzecz. Wiem, ze to trudne do zrozumienia, ale tak jest.
      W polskim prawie sa juz dluzszy czas przepisy umozliwiajace karanie juz za samo sciaganie nielegalnie udostepnionych plikow, ale brak determinacji w ich egzekwowaniu.
    • Gość: Gość Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:45
      Od wielu, wielu lat nie kupiłem ani jednej płyty CD z muzyką i nie mam najmniejszego zamiaru. W d. mam artystów! Z głodu nie zdychają, więc jest OK.
    • Gość: Qhr Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.elektron.com.pl 15.12.08, 19:51
      Wow. Zamknęli raptem kilka małych serwisów a gazeta nazywa to rzezią. Po prostu niesamowite. Coś ostatnio wszystko wyolbrzymiacie Panowie z Agory.
    • Gość: Gość Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.chello.pl 15.12.08, 19:53
      A żona lub samochód to własność intelektualna?:D
    • Gość: :))) Re: Holandia: rzeź trackerów IP: 94.75.67.* 15.12.08, 19:54
      Carlito: "własność intelektualna" to prawniczy wymysł, bez realnego znaczenia. Jak "właściciel intelektu" chce swą własność chronić, to niech zamknie w sejfie i nie spuszcza z oka. Tak się robi z cennymi rzeczami. A on sprzedaje w tysiącach egzemplarzy, czyż to nie paranoja? Ja nie "kradnę własności intelektualnej", ja oglądam jakąś tam głupotkę, nudzę się nią albo i nie i deletuję.

A to, co rząd i korporacje zechcą uznać za "nielegalne", ma mały wpływ na rzeczywistość na szczęście. Każdy z nas jest obiektem nielegalnych działań państwa polskiego i co? Możemy to zmienić? Nie! Państwo jest nieuczciwe ze swej natury: nierówno traktuje swoich obywateli: górników, rolników, księży i resztę. Ja z podobnym poważaniem traktuję prawo tego państwa. Jak oni są nieuczciwi - też nie muszę!
    • Gość: mk Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 20:13
      Do :))) oczywiście tak długo jak Tobie ktoś krzywdy nie zrobi, nie okradnie, itp. Bo jeśli będzie dotyczyć to Twojej osoby to zapewne będziesz pierwszym który na jakimś forum zaatakuje Policje, sądy, prokuratorów, itp. Taki to dziwny kraj mamy. Ale co się dziwić jeśli posłowie (świadomie z małej litery) sami dają najlepsze przykłady względności w uznawaniu prawa (a szczególnie - "~i sprawiedliwości")
    • Gość: Miseq Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 20:18
      pies_1: Niech żyje Szwecja? A czy wiesz, że w Szwecji służby specjalne legalnie mogą monitorować cały ruch internetowy, wraz z tym przechodzącym przez Szwecję - a więc i Twoje dane również monitorują, ponieważ Netia i TEPSa korzystają z łączy szerokopasmowych szwedzkiej firmy Telia. antyweb.pl/szwedzi-oszaleli-the-pirate-bay-ich-zablokuje/
    • Gość: Gość Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 20:20
      prawo do posiadania.co to jest? kto je ustanawia? tu jest odpowiedź.
    • Gość: P Re: Holandia: rzeź trackerów IP: *.cable.casema.nl 15.12.08, 20:29
      Holandia tak czy inaczej usenetem stoi. Kto jeszcze w 2008 roku uzywa torrentow? Chyba jakies wyjatkowe lamiaki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka