Gość: Tedi IP: *.chello.pl 21.12.08, 15:06 Kto mi powie czemu robi mi się żółty ekran monitora po pewnym czasie użytkowania? Znaczy się widać wszystko normalnie ale pojawia się żółte tło. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: klara Re: Żółty ekran IP: *.globalconnect.pl 21.12.08, 19:31 Czas na zmianę monitora. Jeden z moich poprzednich żółkł na starość, inny różowiał. Zawsze kończyło się wymianą:( Link Zgłoś
Gość: c Re: Żółty ekran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 21:18 Jeżeli to jest monitor kineskopowy to ma zimne luty Link Zgłoś
Gość: Tedi Re: Żółty ekran IP: *.chello.pl 21.12.08, 22:11 tak,kineskopowy czyli nic się nie da zrobić(oprócz wymiany)?... Link Zgłoś
Gość: c Re: Żółty ekran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 22:57 Jeśli się trochę na tym znasz i masz lutownice to można poprawić lutowania, jeśli nie... to nie opłaca się bawić w serwis, myśle że za 5o zł tego nie zrobią... Dla pewności popukaj w monitor z różnych stron i zobacz czy się coś zmienia :P Link Zgłoś
Gość: Tedi Re: Żółty ekran IP: *.chello.pl 22.12.08, 18:38 Jak go puknę z półobrotu;) to czasami zaskoczy ale nie zawsze. Nie znam się ale lutować lutowałem niejeden raz,więc mam pytanie:W którym miejscu dokładnie są te luty? Link Zgłoś
Gość: pi Re: Żółty ekran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 20:54 > W którym miejscu dokładnie są te luty? Tak dokładnie to w środku obudowy :-) Link Zgłoś
marex59 Re: Żółty ekran 22.12.08, 20:59 Często skutkuje przywalenie parę razy w obudowę z tyłu jeśli nie podejmujesz się go otwarcia i znalezienia zimnego lutu. Link Zgłoś