lemari 29.01.09, 19:57 czy ktoś zna jakiś wart zainteresowania antywirus portable, w googlach znalazłem ClamWin Portable 0.93.1, ale czy to coś daje? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: GżybicaPodPachą Re: antywirus na pendrive IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 20:54 Cureit www.programosy.pl/szukaj.html?mode=search&name=cureit&type=1&x=0&y=0 Link Zgłoś
lemari Re: antywirus na pendrive 29.01.09, 20:58 Gość portalu: GżybicaPodPachą napisał(a): > Cureit ale to jest skaner, a ja chcę zapobiegać :) Link Zgłoś
m.gregor Re: antywirus na pendrive 30.01.09, 01:15 A niby jak to sobie wyobrazasz? Musialbys go odpalac za kazdym uruchomieniem systemu zeby miec ochrone rezydentna... Link Zgłoś
lemari Re: antywirus na pendrive 30.01.09, 09:53 no właśnie chodzi mi o ochronę w czasie rzeczywistym, przeskanować pĘdrajwa można przecież każdym antywirusem Link Zgłoś
m.gregor Re: antywirus na pendrive 30.01.09, 10:58 No to musisz zainstalowac antywirusa na dysku lokalnym. Nie wiem czego oczekujesz...Ze co? Ze zainstalujesz na flashu antywirusa i cudownym trafem bez wlozenia go do USB bedziesz mial ochrone rezydentna? Link Zgłoś
lemari Re: antywirus na pendrive 30.01.09, 11:16 chcę antywirusa którego wgram na pendrajwa pójdę np. do kafejki internetowej i on będzie chronił pendrajwa Link Zgłoś
Gość: Greg Re: antywirus na pendrive IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 11:18 Tak się nie da. Musisz mieć AV na swoim komputerze. Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: antywirus na pendrive IP: *.escom.net.pl 30.01.09, 11:21 Uzyj Flash Disinfector, utworzy on katalog autorun.inf i na tym sie konczy ochrona pendrive'a. Oczywiscie pliki trojanow dalej beda sie tworzyc ale sie nie uruchomia, wystarczy je usuwac po zainfekowaniu. Link Zgłoś
lemari Re: antywirus na pendrive 30.01.09, 11:30 niedawno użyłem Flash Disinfector, czy katalog autorun.inf zabaczę w eksploratorze (mam zaznaczone pokaż ukryte pliki i foldery) Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: antywirus na pendrive IP: *.chello.pl 30.01.09, 15:41 Jezeli masz tez wylaczone ukrywanie plikow chronionych to tak. Link Zgłoś