kibicpolpharmy 12.02.09, 14:23 Witam, moja mała siostra usuneła mi z mojego komputera dysk E, to było cd/dvd i teraz nie mogę odczytać ani nagrać żadnych żadnych pły. Mogę coś zrobić aby odzyskać ten dysk e??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: brak dysku E IP: *.zask.pl 12.02.09, 14:37 Widac naped w: Start->Uruchom->diskmgmt.msc ? Jezeli tak to przypisz mu litere o ile nie ma. Sprawdz tez menadzer urzadzen. Link Zgłoś
szalony88 Re: brak dysku E 12.02.09, 17:57 Zobacz podłączenie kabli, bo może przez przypadek się odłączył. Czasem się tak dzieje ze względu na firmware napędu. Link Zgłoś
Gość: :-) Re: brak dysku E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:39 > Czasem się tak > dzieje ze względu na firmware napędu. Byłby to chyba pierwszy przypadek, gdy zainstalowany przez producenta soft potrafiłby fizycznie wyciagnąć kabelek z gniazda :-) Link Zgłoś
niewygodny Re: brak dysku E 12.02.09, 23:12 Ja mam podobny problem ale po wpisaniu tej komendy i otwarciu sie okienka gisk managementu - nie widze dysku CD Niestety odinstalowywalem juz urzadzenie w meedzerze urzadzen i restartowalem komputer - bez skutku. Moze to uszkodzenie mechaniczne ? Link Zgłoś