IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:13
Witam.
Chcę zgrać pliki z płyty cdr na dysk, aby nagrać je na inną. Niestety w
eksploratorze każdy z nich ma rozmiar 1 KB i nazwę np. track01.cda. Co zrobić,
aby zgrać je na dysk i nagrać na płytę?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: mufi Re: Plik .cda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:24
      A nie prościej użyć opcji "kopiuj cd"?
      • Gość: mk Re: Plik .cda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:46
        Gdzie znaleźć tę opcję?
        • Gość: mufi Re: Plik .cda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:10
          Użyj jakiegoś darmowego programiku do nagrywania np.:
          www.instalki.pl/programy/download/nagrywanie/Infra_Recorder.php
          Masz tam opcje kopiowania płyt.
          Powodzenia.
    • Gość: lajosz Re: Plik .cda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:46
      Jakikolwiek ripper np. Audiograbber.

powyższy Program (jak również inne rippery) dostępny tu:
      programy.pcworld.pl/kategoria/pc_30/Dzwiek/Rippery.audio.html
      • Gość: mk Re: Plik .cda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:21
        Używam EAC, który "twierdzi", że w napędzie nie ma płyty. Włożyłem inną płytę i
        też jej nie czyta :(
        • Gość: lajosz Re: Plik .cda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:19
          Może napęd kończy żywot ?, ale spróbuj odpalić kompa za pomocą jakiegoś małego
          Linuxa Live (np. Puppy Linux) i zobacz czy pod Linuxem jest tak samo. Jeśli tak,
          to (jak pisałem wyżej) napęd raczej do wymiany. Jeśli jednak pod Linuxem brak
          kłopotów z odczytem płyty, to do "wymiany" kwalifikuje się Windows.
          • oby.watel EAC 20.04.09, 22:59
            A skonfigurowałeś EAC-a? Do programu dołączona jest pomoc po polsku, w której są
            opisane wszystkie opcje a także jak rozwiązać niektóre problemy ze sterownikami.
    • Gość: Fr Re: Plik .cda IP: *.31.22.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.14, 23:13
      siemka ,
      ja tak chciałam zgrać pewną płytkę i przytrafiło mi się to samo co tobie :) Otóż płyta taka jest zabezpieczona 4 warstwami różnych zabezpieczeń ;) Najprościej poprostu ściągnij kodeka do filmów [najlepiej K-Lite Codeck Pack] i poprostu przez niego odtwórz wybraną piosenkę , potem u góry będziesz miał pasek narzędzi : plik - zapisz projekt . skonwertuje go do rozszerzenia .wma . Potem powinieneś sobie poradzić z konwersją do mp3 ściągając najprostrzy konwerter do plików muzycznych . Niestety musisz zapisywać je pojedynczo nie da się zgrać całej płyty na raz . Mam nadzieję że Ci się powiedzie ,
      • Gość: 1.st.2 Re: Plik .cda IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 00:02
        A nie łatwiej zrobić obraz dysku i potem nagrywać?
        • abcdefowicz Re: Plik .cda 28.02.14, 10:46
          Pomijając to, że wątek z 2009 roku, to ja do ripowania muzyki z płyt audio używam starego, ale dobrego audiograbbera z nakładką PL i nie kombinuję jak koń pod górę. Ustawień bardzo dużo, jak chce ktoś bawić się w kompresje mp3, do lepszej jakości plików mp3 używam zewnętrznego kodeka, np. lame. Jak ktoś chce mieć plik nieskompresowany, też jest taka opcja w audiograbberze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka