Dodaj do ulubionych

8 funkcji, które Opera miała pierwsza

• Gość: eMJay Re: 8 funkcji, które Opera miała pierwsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:49
      @soliera
      Bardzo lubię tego klienta pocztowego :-) Korzystałem swego czasu również z The Bat-a, jednak wolałem "zintegrować wszystko w kupie" ;-)
      Natomiast nie podoba mi się klient BitTorrent, podłączyłem sobie zewnętrzny uTorrent i jest OK. Z widżetów korzystam chyba 2-3...
      Dla mnie i na moim sprzęcie - Opera najlepszym rozwiązaniem. FF za bardzo "zamula" i zżera RAM, IE nie oferuje mi tylu udogodnień, takiej ergonomii, bezpieczeństwa, konfigurowalności i poprawności wyświetlania jak Opera. Korzystam z niego jedynie dla Polbanku :-P
      Pozdrawiam operomaniaków...
    • Gość: eMJay Re: 8 funkcji, które Opera miała pierwsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:53
      @sandino
      A widziałeś w ogóle Operę?
      "Odpowiedniki AdBlocka" (świetnego zreztą) --> prawy klawisz myszy na stronie --> Zablokuj zawartość.
      Co do skryptów to poczytaj o skryptach i skryptoprzyciskach (np. operawiki.info/SkryptoPrzyciski )
      A żeby Ci oko zbielało poczytaj (również na operawiki) o własnych arkuszach styli - można dowolną stronę "przestylować" CSSem, potrzeba tylko nieco wysiłku...
    • Gość: eMJay Re: 8 funkcji, które Opera miała pierwsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 11:04
      @ Opera "ŻONdzi"
      Wiesz, fakt że Ty czegoś nie używasz, i że używa tego czegoś jedna dziesiąta użyszkodników (takie znam badania - do 10%), nie oznacza że coś jest do niczego. Może po prostu komuś wystarcza banał i prostota, mała konfigurowalność itp. Ale są osoby (jak ja) które wolą mieć dużo większą kontrolę nad wyglądem, zachowaniem i działaniem produktu (przeglądarki internetowej). Dla mnie Opera jest rozwiązaniem optymalnym i dającym mi te możliwości. Zauważ też, ze to Opera Software już od ponad 10 lat wprowadza innowacje do świata przeglądarek - które najczęściej dopiero po kilku latach "podchwytują" inni (zapominając przy promowaniu że odkrywają koło na nowo).
      Ale nie odmawiam Ci prawa do korzystania z takiego produktu, jaki lubisz. Pozdrawiam.
      tyle w temacie :-P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka