Dodaj do ulubionych

Jaki router pod aster i 3 kompy

IP: *.aster.pl 20.08.09, 14:37
Zakladam nowa tv z netem, bo zrezygnowalem z neostrady. Zamierzam w tym
tygodniu kupic router,zeby rozdzielic net na 3 komputery-2 laptopy i 1 pc. Nie
znam sie na sprzecie, dlatego prosze o pomoc w wyborze. Chcialbym, zeby
wszystko chodzilo w tej najwyzszej szybkosci. Czy trzeba kupic tez karty
bezprzewodowe? Mam 300 zl do wydania.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolut Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.spray.net.pl 20.08.09, 15:33
      Do kablówki jest duży wybór ruterów, rozumiem że z tą szybkością to chodzi ci o
      standard N (300Mbit/s)?Jeśli tak to będziesz musiał kupić karty do komputerów,
      najlepiej na USB. Inna sprawa jeśli masz nowe laptopy to sprawdź czy karty w
      nich działają z 802.11n. Ruter możesz kupić taki:
      www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/379168
      Do tego można takie karty na usb:
      www.skapiec.pl/site/cat/46/comp/259638
      • Gość: pietia Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 18:25
        słyszałem, że jeszcze z Netgear niezły i tani jest WGR614L. może jeszcze D-Link
        DIR-615. Do PC będzie trzeba dokupić, bo zakładam że w lapku jest wifi
        • Gość: macias Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.aster.pl 21.08.09, 17:47
          WGR614L jest ok, jeśli chcesz zmieniać firmware na alternatywny. O tym Dlinku to
          zapomnij, jeden z gorszych modeli, często się zawiesza. Jeśli zależy ci na
          szybkości i nowej technologii to najlepszy będzie ten pierwszy polecony wnr2000.
          • Gość: kibel Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.aster.pl 23.08.09, 11:19
            ja posiadam aster też mam 3 kompy w domu akurat tak się składa i mam router www.vobis.pl/oferta/sieci/routery_i_punkty_dostepowe/849917_netgear_wgr614ee.aspx zupełnie mi wystarcza nie wiesza się i ma spory zasięg i cena jest niska...
            • Gość: julian Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:18
              a na dwa kompy do neostrady, co możecie polecić? mogę przeznaczyć 200 zł
              • Gość: Greg Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:16
                Niezmiennie: Linksys WAG200G
              • Gość: undialavez Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.aster.pl 24.08.09, 23:01
                ja bym polecił ten: www.allegro.pl/item712066671_netgear_dg834g_router_adsl_wifi_neostrada_dg834gee.html
                j
                • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.multimo.pl 24.08.09, 23:40
                  Coś Wam te netgeary chyba słabo się słabo się sprzedają, że aż
                  musicie tak rozpaczliwie spamować po wszystkich forach. Pewnie jakiś
                  szajs.
                  • Gość: julian Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 14:57
                    a ja przejrzałem wątki o routerach i widzę Cię po raz kolejny ( ip multimo.pl).
                    za każdym razem piszesz to samo :D to który ten linksys czy netgear ?
                    • Gość: – Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 217.98.20.* 25.08.09, 15:27
                      Miałem tp-linka TD-W8901G, ale na mojej linii on się nie sprawdził (bo
                      ma ona słabe parametry). Ale w dwóch innych testowanych lokalizacjach
                      działał prawidłowo (Neostrada i Orange Freedom). Lepszy ponoć jest tp-
                      link TD-W8910G.

Aktualnie mam linksysa WAG54G2 i nie stwarza on większych problemów.

Przed zakupem poczytaj opinie w necie na temat danego urządzenia.
                      • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 217.98.20.* 25.08.09, 15:28
                        To pisałem ja, ten "z multimo".
                      • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.multimo.pl 25.08.09, 16:16
                        Sorry, ale te rutery do tego się nie nadają (przeczytałem ponownie
                        pierwszy post).
                        • lukefair Re: Jaki router pod aster i 3 kompy 26.08.09, 01:48
                          odradzanie netgeara i polecanie linksysa jest dopiero wiarygodne :)
                          • Gość: kunkiel Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.torun.mm.pl 28.08.09, 01:37
                            ale to jest polskie pierdzielenie, gadacie jak najeci zamiast zajac sie dobrym
                            sprzetem. router to kwestia subiektywnych wymagan i funkcji, jednemu spodoba sie
                            to, ze netgeary maja zielony listek i sa energooszcedne, a innym to, ze linksys
                            ma fajna nazwe. sam mam tplinka, ale chetnie bym go wymienil i nie bede ukrywac,
                            ze jakiegos netgeara bym przetestowal, a czemu nie?
    • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.multimo.pl 23.08.09, 22:07
      Znowu wątek naganiaczy z Netgeara. Chyba sami zakładają i sami sobie
      odpowiadają.
      • yrdylay Re: Jaki router pod aster i 3 kompy 25.08.09, 22:40
        jak by tak robili to by jakoś IP pasowało a tu nic takiego nie widać może rzeczeywiście polecają...
        • Gość: kondzik17 Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 67.159.44.* 28.08.09, 14:43
          Słuszne spostrzeżenie, poza tym polecany sprzęt, czy to linksys czy netgear to
          całkiem dobre routery. Sam mam linksysa WAG200G i działa dobrze, więc nie widzę
          przeciwwskazań, żeby go polecić. WNR 2000 od netgeara też jest chwalony już na
          wielu forach, więc na pewno zasługuje na uwagę. Bezpodstawne oskarżenia można
          podciągnąć pod każdą dyskusję o sprzęcie.
          • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 217.98.20.* 28.08.09, 15:12
            I pewnie dlatego się sproxowałeś.
    • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.tpnet.pl 26.08.09, 10:25
      www.ceneo.pl/;004c81+n300;017P1-58011P2-59789.htm
    • Gość: koooniu Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 65.110.6.* 31.08.09, 20:23
      A dlaczego nie moze korzystac z proxy??Ja tez w ten sposob przegladam neta, wole
      byc anonimowy
      • Gość: karlo Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.aster.pl 01.09.09, 20:19
        Dzięki za pomoc, rozważałem wszystkie polecone modele. Wybór padł na Netgeara
        WNR 2000, już zamówiony i czekam na paczkę. Przeważyła pełna obsługa standardu N
        i ten bajer rozszerzający zasięg range cośtam. Do tego zamówiłem karty na USB WN111.
        • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.multimo.pl 01.09.09, 20:26
          A ile płacą za takie śmieszne teksty reklamowe na forach?
          • lukefair Re: Jaki router pod aster i 3 kompy 01.09.09, 21:05
            bla bla , ja polecam sprzet i mi za to nie placa, takim zjawiskiem nazywa sie
            zadowolonego klienta. :)
            • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.multimo.pl 01.09.09, 21:09
              Ooo, już zlatują się kolejni "zadowoleni".
              • lukefair Re: Jaki router pod aster i 3 kompy 01.09.09, 21:30
                ooo tak, bede teraz tutaj siedzial i pisal azebys ty mial co robic wieczorem w
                domu i mogl cos o mnie napisac, bleh. wczuwka musi byc, ale dam ci prosty
                przyklad - jesli pijesz dobre piwo i stoisz z kumplem przy barze, powiesz mu, ze
                to dobre piwo, czy stwierdzisz "o kurde, pomysli, ze placa mi za reklame piwa i
                stwierdzi ze jestem bufonem" he?
                • yrdylay Re: Jaki router pod aster i 3 kompy 01.09.09, 21:46
                  Wy znowu jeden temat "kto jest szczęśliwym posiadaczem" a kto nie jest, dajcie spokuj rozmowa nie ma sensu, poprostu już nic do niej się pewno wnieść nie da, kolega w opinie nie wierzy i pewno już nic go nie przekona...
                  • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.multimo.pl 01.09.09, 21:49
                    Hej, śmieszni netgearowcy, naganiacze, macie okazję się wykazać:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,34,99620177,99620177,problem_z_konfiguracja_routera_Netgear_WNR2000.html
                    • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.multimo.pl 01.09.09, 23:30
                      O, i tutaj koledzy mają dyżury:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,48,98920513,,Internetowe_przystawki_NetGear_ze_zlaczem_inter_.html?v=2
                      • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.tpnet.pl 02.09.09, 11:48
                        I tu jeszcze pajace liżą się po jajach:
                        forum.gazeta.pl/forum/w,34,98350348,,ITV2000_pytanie_o_dostepnosc.html?v=2
                      • Gość: czester Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 12:51
                        kolega z ip "multimo.pl" może miał jakieś przejścia z routerami, trzeba to
                        uszanować. ale musisz też przyznać, że netgear to również duża firma, która
                        produkuje przyzwoity sprzęt i może być dużo zadowolonych. jedynie linksys może
                        się z nim równać, powiedziałbym że są na takim samym poziomie. później za nimi
                        są daleko tp-link, długo, długo nic i d-link. to tyle w tym wątku, który i tak
                        zszedł z tematu
                        • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.tpnet.pl 02.09.09, 12:52
                          Na Ceneo i Skąpcu też piszecie?
                          • Gość: . Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.spray.net.pl 03.09.09, 12:35
                            Nie wiem czy ci sie czlowieku w domu nudzi, czy placa ci za antyreklame. Jesli
                            nie masz nic madrego do powiedzenia w tym watku to nie mow. Forum jest po to,
                            zeby wymieniac poglady a nie mieszac ludzi z blotem i oskarzac o wszystko co
                            dzieje sie w internecie
                            • Gość:   Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 217.98.20.* 03.09.09, 12:40
                              Co wymianą poglądów, kilku śmiesznych klakierów zachwalających
                              Netgeara?
                              • Gość: anonim Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.chello.pl 13.10.09, 11:06
                                Temat: "Jaki router pod aster i 3 kompy", nie "Jaki router pod aster i 3 kompy,
                                byle nie NetGear".

Ludzie piszą o takim sprzęcie, o jakim słyszeli lub mieli w rękach. Tak samo w
                                temacie o urządzeniach wskazujących dla graczy (czyt. myszkach) przeważać będzie
                                Logitech.

Miałem netgeara, radził sobie dobrze, nigdy go nie restartowałem. Mam TP-Linka,
                                chodzi jakby miał coś wspólnego z naszą TP - rozłącza się :P
                                • Gość: mefi Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.acn.waw.pl 14.10.09, 10:08
                                  To coś jak z moim Belkinem - ciągle rozłacza, jak cały Aster;)
                                  • kluchucha Re: Jaki router pod aster i 3 kompy 14.10.09, 13:44
                                    ja w tej chwili w domu mam linksysa, ale w pracy śmiga tp-link i jest
                                    niezawodny, choć dużo tańszy od linka. rozejrzyj się po sklepach
                                    internetowych, z tego co widziałam, to Delta Opti ma tp-linki w
                                    ofercie, już za trochę ponad stówkę można coś znaleźć przyzwoitego. ale
                                    ale, skoro macie aż tyle komputerów, to jak rozumiem, liczycie się z
                                    tym, że prędkość łącza będzie rozłożona na Was wszystkich?
                                    • Gość: marcin Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.acn.waw.pl 15.10.09, 10:53
                                      TP-Linki nie zrywają połaczenia przypadkiem? Kumpel ma TL-WR543G i jęczy, że mu ciągle wifi rozłącza. Ja obecnie korzystam z netgear WGR614 mając aster i nic złego się nie dzieje. Miałem wcześniej belkin N F5D8233qs4 (prosty do zapamiętania model;) ) i siał jakieś zakłócenia na sieć przez co połączenie też ciągle szalało.
                                      • Gość: 802.11n Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 217.98.20.* 15.10.09, 11:24
                                        Nie zrywają. A netgeary chodzą 4-6 miesięcy i jak muchy.

Sabat naganiaczy z Netgeara trwa.
                                        • Gość: 802.11n Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 217.98.20.* 15.10.09, 11:24
                                          Gość portalu: 802.11n napisał(a):

> Nie zrywają. A netgeary chodzą 4-6 miesięcy i jak muchy.

Chodzą 4-6 miesięcy, a potem padają jak muchy. Tak miało być.
                                          • Gość: marcin Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: *.acn.waw.pl 15.10.09, 11:51
                                            rozumiem, że jak ktoś teraz napisze że woli warke od tyskiego stanie się od razu naganiaczem warki? brawo.
    • Gość: Klientka aster Re: Jaki router pod aster i 3 kompy IP: 85.222.87.* 14.10.09, 13:47
      Gdybym miała wybierać teraz tv z internetem to nigdy nie
      zdecydowałabym się na Aster. Ta firma była bardzo dobra ładnych parę
      lat temu. Potem była nienajgorsza, a teraz szkoda słów jaki tam mają
      bałagan i jak spadła jakość usług.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka