weltreisen 19.04.08, 11:51 mam wykupiony lot i hotel do RIU palace riviera maya. czy ktoś może mi pomóc jak dostać się z lotniska Cancun do hotelu plus powrót? dziękuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojito Re: transfer z/do hotelu 19.04.08, 20:06 Witaj, po wyladowaniu w Cancun, odebraniu bagazu i odprawie granicznej przejdziesz do sredniej wielkosci hali lotniska. Hala jest dobrze oznaczona w kilku jezykach. Bez trudu znajdziesz informacje. Twoj hotel na pewno bedzie mial swoj autobus (colectivo) kursujacy pomiedzy lotniskiem i Playa del Carmen. W hali mozesz zauwazyc kierowcow z tablicami nazw hoteli. Mozesz tez sprawdzic przed wejsciem do budynku lotniska czy mikrobus hotelowy stoi juz na zewnatrz. Wjazd i wyjazd z lotniska jest tylko jeden (ksztalt litery "U") tak, ze nie ma obawy, ze sie zawieruszysz :). Cena nie powinna przekraczac USD 35-40. Transfer z lotniska do hotelu mozesz wykupic juz teraz on-linie. Z lotniska do Playa del Carmen jest okolo 60 km. Powrotna droga bedzie juz zupelnie latwa poniewaz transport na lotnisko zapewni (odplatnie) hotel. Saludos, m. Odpowiedz Link
mknes Re: transfer z/do hotelu 20.04.08, 01:47 a czy oprócz cloectivo z lotniska do Playa del Carmen kursują też autobusy? Odpowiedz Link
mojito Cancun - Playa del Carmen. 20.04.08, 04:55 Tak. Autobusy linii lokalnych i linii ADO uzupelniaja opcje taksowkowa i "colectivo". Przystanek autobusowy znajduje sie na prawo po wyjsciu z budynku lotniska przy koncu wiaty (zadaszenia). Cena biletu w jedna strone - okolo 70 peso. Miedzy lotniskiem Cancun i Playa del Carmen jezdza rowniez nonstop w ciagu dnia male autobusy linii Playa Express. Nie zabieraja jednak pasazerow z wiekszym bagazem. Dworzec autobusowy w Playa del Carmen miesci sie na Quinta Avenida (Piata Aleja) i Juarez Avenida (vis a vis McDonalda). W poblizu jest przeprawa promowa do Cozumel. Odpowiedz Link
mknes Re: Cancun - Playa del Carmen. 20.04.08, 20:28 bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. Odpowiedz Link