Dodaj do ulubionych

TABLETKI ANTY

IP: *.polarnet.gliwice.pl 25.02.04, 19:32
Czy to prawda, ze pigulki antykoncepcyjne jako estrogeny maja dzialanie
tluszczogenne, a co za tym idzie powoduja przyrost tkanki tluszczowej w
organizmie? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • blodymarry Re: TABLETKI ANTY 25.02.04, 22:29
      Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi się, że to jest sprawa indywidualna.
      Tzn. zależy od reakcji Twojego organizmu i od rodzaju tabletek. Ja osobiście po
      tabletkach nie tyję, za to rosnie mi biust :). Ale miałam koleżanki które
      różnie reagowały, jedne tyły, inne bolała głowa, miały mdłości, a jeszcze inne
      nie odczuwały różnicy. Najlepiej jakbyś poprosiła swojego ginekologa o
      zrobienie badania hormonalnego i poprosiła go o dobranie odpowiednich dla
      Ciebie tabletek. Pozdrawiam
      • dordulka Re: TABLETKI ANTY 26.02.04, 02:02
        Nie ma potrzeby robienia badan hormonalnych przed wlaczeniem antykoncepcji. Nic nie wniosa, niczemu nie zapobiegna, jezeli twoj cykl jest unormowany. Pigulki dobiera sie inaczej.
        www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/tabletka_wybor.htm
        Poczytajcie i przestancie w kolko pisac o lekarzach, ktorzy nie zlecaja wam poziomu hormonow. To staje sie nudne.
        • blodymarry Re: TABLETKI ANTY 26.02.04, 13:57

> Nie ma potrzeby robienia badan hormonalnych przed wlaczeniem antykoncepcji.
          Nic
          > nie wniosa, niczemu nie zapobiegna, jezeli twoj cykl jest unormowany.

Fakt zasugerowałam się moim własnym przypadkiem, a mialam zaburzenia hormonalne

Pigulki
          > dobiera sie inaczej.
          > www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/tabletka_wybor.htm
          > Poczytajcie i przestancie w kolko pisac o lekarzach, ktorzy nie zlecaja wam
          poz
          > iomu hormonow. To staje sie nudne.

Skoro pisanie o lekarzach tak Cię nudzi, to poto proszę co pisze na stonce
          którą podałaś: "Przed rozpoczęciem stosowania tabletki należy:

- określić fenotyp kobiety, pozwalający nam wnioskować o jej typie hormonalnym
          - przeprowadzić pełne badanie ginekologiczne wraz z badaniem sutków i pobraniem
          cytologii
          - zmierzyć ciśnienie tętnicze krwi
          - ocenić na podstawie badań laboratoryjnych funkcjonowanie układu krzepnięcia i
          wątroby
          - ocenić poziom cholesterolu wraz z jego frakcjami."

Brawo! Badanie ginekologiczne, cytologię itp. przeprowadzasz sama?? Zdolna
          jesteś

• dordulka Re: TABLETKI ANTY 26.02.04, 18:03
            Pisalam TYLKO o badaniach hormonalnych, reszta rozumie sie sama przez sie. Od lekarza, ktory nie przeprowadza wymienionych przez Ciebie badan ( pelne ginekolog., cytologia, sutki, lipidy, ukl. krzepniecia, proby watrobowe) przed wdrozeniem antykoncepcji hormonalnej, ucieklabym jak najpredzej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka