Dodaj do ulubionych

Kardio a fintess

15.10.14, 14:54
Czy ćwiczenia typu zumby, bieganie, skakanie przed TV z Mel B czy Chodakowską można uznać za ćwiczenia karfio, które są zalecane do odcuhdzania i poprawy kondycji?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Kardio a fintess 15.10.14, 15:32
      tak
    • poblazliwie_patrzaca Re: Kardio a fintess 15.10.14, 19:50
      wpływ kardio na odchudzanie jest mocno dyskusyjny.
      • nchyb Re: Kardio a fintess 16.10.14, 08:49
        możemy więc podyskutować o otyłych biegaczach itp... ;)

podawaj przykłady...
        • poblazliwie_patrzaca Re: Kardio a fintess 16.10.14, 09:27
          tylko trening z obciążeniem kszałtuje pięknie sylwetkę. Godziny spędzone na aerobach są godzinami zmarnowanymi :D , a w każdym razie pożytek z nich nie jest wielki.
          • nchyb Re: Kardio a fintess 16.10.14, 09:46
            mit
            najlepsze i najbardziej efektywne jest połączenie kardio z treningiem siłowym
            mięśnie rozpychające się pod tłuszczem nie sprawią, że figura będzie zgrabna
            trzeba spalić tłuszcz, by ukazać wyrzeźbioną sylwetkę...
        • rosemary84 Re: Kardio a fintess 16.10.14, 16:48
          nchyb napisała:

> możemy więc podyskutować o otyłych biegaczach itp... ;)
          >
          > podawaj przykłady...

otyłych jakoś szczególnie nie znam, ale znam przykład osoby która po 2 latach biegania nadal pozostaje na granicy normalnej wagi i nadwagi- to jestem ja ;) i wcale nie chodzi o wagę mięśni ;) nadal mam sporo tłuszczyku na sobie i wiele czynników składa się na tą kwestię, ale nie ma sensu roztrząsać ;)
          ale to nie to, że bieganie nic nie daje- gdybym nie biegała to zapewne turlałabym się już jak kulka ;)
          • nchyb Re: Kardio a fintess 16.10.14, 20:37
            > gdybym nie biegała to zapewne turlałabym się już jak kulka ;)

no właśnie, co by bło, gdyby nie to kardio... ;)

a na serio, moze tu winą jest dieta? zdecydowanie więcej dla figury czyni odpowiednie odżywianie,, ruch to mniej niż poowa sukcesu, a połączenie dopiero daje pełnię :)
            • rosemary84 Re: Kardio a fintess 18.10.14, 09:40
              dieta, historia głupich odchudzań odciśnięta na metabolizmie, wiek ;) mam świadomośc tego co jest nie tak, nie szukam przyczyn i jakoś nie napinam się na odchudzanie ;) po prostu pisze, żeby ludzie mieli świadomosć, że to, że zaczną ćwiczyć/biegać nie oznacza od razu, że będą chudli w oczach i będą mogli jeść co chcą ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka