Dodaj do ulubionych

nordic walking a brzuch

IP: *.eaw.com.pl 26.10.14, 19:30
Witam. Mam pytanie. Pod koniec sierpnia zaczęłam regularną przygodę z kijkami. Przez ponad mc chodziłam prawie codziennie poza weekendem godzinę dziennie. Około 1h, średnia szybkość to 8min/1km. Dla mnie to szybko, zresztą do teraz chodzę ten dystans w tym tempie.Czasem zamiast kijków ćwiczyłam około godziny na siłowni(orbitrek, outdoor fitness ) Do treningu dołączyłam dietę(nie będę rozpisywać ale jest to bardzo zdrowa, zbilansowana dieta). Schudłam bardzo ładnie i spokojnie. Został mi brzuch, nie skóra,tylko odstający brzuch. Mam 168cm i ważę 58 kg. Wkurza mnie to bo mam ładne ciało, fajnie wyczuwalne mięśnie i ten brzuch!. Chcę dołożyć do kijków(teraz chodzę około3 razy w tyg. dla podtrzymania efektu i zwyczajnie zdrowia) jakieś ćwiczenia na brzuch(nie wiem, czytałam o Mel B) szukam czegoś co mi pomoże zgubić ten tłuszcz. Inne aeroby odpadają bo biegać nie mam siły, rower nic tu nie pomoże a pływam baaardzo średnio. Nie lubię grupowych zajęć, monotonnych. Z kijkami jak już pójdę to wrócić muszę;) Zresztą pod tym pozostałym tłuszczem mam naprawdę fajny, twardy brzuch;) więc wiem, że te mięśnie pracują. Cóż począć?
Obserwuj wątek
    • sandriks Re: nordic walking a brzuch 27.10.14, 16:29
      ćwiczyć na brzuch i robić sobie masaże, wklepywac kremy ujędrniające, systematyczne działanie powinno pomóc :)
    • badencja Re: nordic walking a brzuch 29.10.14, 15:29
      cóz, tłuszcz na brzuchu ogólnie bardzo trudno jest spalić na tyle, żeby było widać mięśnie. aby to osiągnąć to tkankę tłuszczową trzeba zredukowac poniżej 20% a to nie jest łatwe, ale jeśli piszesz, że ten brzuch odstaje to mimo wszystko wydaje mi się, że to może być jeszcze wina niedostatecznie silnych mięśni brzucha
      • Gość: majanna Re: nordic walking a brzuch IP: *.eaw.com.pl 29.10.14, 17:26
        Dziękuję Wam. Cóż, będę walczyć. Jak się nie uda to przynajmniej nie będę mogła powiedzieć, że nie próbowałam') pozdrawiam
        • yoyka Re: nordic walking a brzuch 06.11.14, 18:48
          dajesz, nie marudź, na pewno ci się uda :):)))))
    • nchyb Re: nordic walking a brzuch 06.11.14, 20:31
      Samanta, ta twoja spamowa reklama w każdym wątku jest już męcząca...
      • nchyb Re: nordic walking a brzuch 13.11.14, 11:31
        proszę o usunięcie tego mojego postu, bo po usunięciu spamu wygląda on tak samotnie śmiesznie :)
    • aszuelka Re: nordic walking a brzuch 13.11.14, 16:41
      U mnie nordic walking na brzuch nie bardzo pomagał w ogóle. Dopiero bieganie pomogło mi spalić trochę opony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka