Dodaj do ulubionych

z czym Citrosept w pierws\zej fazie?

IP: *.chello.pl 06.05.02, 08:56
zacznę od cytatu z Joggera:
"Jeśli ani nie uzyskujesz zabarwienia paska, ani nie tracisz wagi, możesz mieć
albo silny opór metaboliczny przed utratą wagi (spadek spoczynkowej przemiany
materii), albo ukryte węglowodany. Niekoniecznie ich źródłem musi być to, co
jesz. Przyczyną może być samoodżywianie organizmu, np. drożdżami - Candida
Albicans w przewodzie pokarmowym. Może pomóc przetrzebienie ich Citroseptem".

i oto problem: z czym pić Citrosept w pierwszej fazie? dodany do wody jest
obrzydliwy i powoduje u mnie odruch wymiotny. Producent radzi pić go z sokiem
owocowym (najlepiej grejpfrutowym). Ale w pierwszej fazie?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: z czym Citrosept w pierws\zej fazie? 06.05.02, 14:09
      Sok odradzam, bo szklanka to ze 20g węglowodanów. Spróbuj ze szczyptą cukru
      (1g). Taka ilość to tyle co nic.
    • Gość: Mika Re: z czym Citrosept w pierws\zej fazie? IP: *.mpips.gov.pl 06.05.02, 15:36
      Z herbatką z melisy, całowicie usuwa gorycz citroseptu
    • Gość: kleo Re: z czym Citrosept w pierws\zej fazie? IP: *.retsat1.com.pl 06.05.02, 16:53
      Witam, moglibyscie napisac kilka slow o pelnej kuracji ciroseptem....z urywkow
      waszych wypowiedzi wnioskuje ze byc moze powinnam ja zastosowac, z gory
      dziekuje za wskazowki, pozdrawaim:)
    • Gość: grubasek citrosept IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 00:19
      mam citrosept ale nie wiem jak go stosować przy odchudzaniu... ulotkę wcieło...
      czy ktoś z was wie ile kropli dziennie i o jakiej porze dnia ???
      • Gość: izabelsk Re: citrosept IP: 5.1R2D* / *.cro.cvx.blueyonder.co.uk 07.05.02, 00:53
        3xdziennie po 20 kropli.
        ak ja uzywalam .

izabelski
        • Gość: agata Mika, dzięki IP: *.chello.pl 08.05.02, 15:27
          sposób z melisa jest świetny, rzeczywiście prawie nie czuć w niej goryczy
          citroseptu
          • _enola Citrosept w soku pomaranczowym 09.05.02, 20:25
            Nie probowalam melisy, ale doskonale sprawdza sie sok pomaranczowy
            (grejpfrutowy sam w sobie jest dla mnie za gorzki). A jeszcze lepszy sposob
            opatentowany przeze mnie przed siedmiu laty: dwa kubki, w jednym citrosept
            rozpuszczony w jednym porzadniastym lyku (soku pomaranczowego ;)), a drugi
            caly z czyms cos do popicia (czyli np. tez sok pomaranczowy ;)). Najpierw
            szybko lyknac ohyde z pierwszego kubka, i za moment popic tym z drugiego.
            A najlepszym sposobem, tylko nie wiem, czy mozliwym w Polsce (moze w aptekach
            na sztuki?), jest napelnienie nim kapsulki, takiej otwieranej, do lekarstw,
            vegicaps lub zelatynowej. W jednej takiej kapsulce wielkosci 0 miesci sie ok.
            15 kropli. I kapsulka jest bez smaku. Ale lepiej popic czyms mimo wszystko,
            zeby gdzies po drodze nie utknela.

Aha, i nie zapominajcie i jogurtach z bakteriami acidophilus lub bifidus. Co
            prawda badania wykazaly madrosc Citroseptu (ekstraktu z pestek i membran
            grejpfruta) w niezwalczaniu pozytecznych bakterii, a tylko szkodliwych +
            grzybow i wirusow, ale np. leczenie candidy moze jednak doprowadzic do
            wyniszczenia flory bakteryjnej. Wtedy jogurt ja odnawia.

Pozdrawiam, Enola
            • _enola Citrosept bez soku pomaranczowego? 09.05.02, 20:28
              Aha, nie zajarzylam, ze chodzi wam o odchudzanie i liczenie kalorii... Sok
              rzeczywiscie bedzie mial za duzo cukru. Ale moze mozna popitke zrobic z
              czegokolwiek, nawet zwyklej wody. Wazne jest, zeby szybko splukac gorycz czym
              ludzkim, by nie zwymiotowac ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka