Dodaj do ulubionych

"Zgrzeszyłam" na diecie K.

IP: 213.17.165.* 11.06.02, 13:28
właśnie jestem 4 dzień na diecie K. Czuję się bardzo dobrze. Ale zgrzeszyłam bo
wypiłam Red Bulla.
Jogger - czy to oznacza, że muszę zacząc od nowa? Czy mogę kontynuować - zdaję
sobie sprawę, że efekt będzie słabsz....
dzięki za odp
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 14:35
      nie boj :) nie Ty jedna nie trzymasz tej diety 100%-owo. ktostam pisal ze wypil
      cole light, inni pili kawe, mnie zdarzylo sie zjesc plasterek ciasta albo
      lyzeczke masla orzechowego.. pilnuj sie nadal i nie daj sie zbic z tropu :)
      • Gość: mung25 Re: IP: 213.17.165.* 11.06.02, 15:33
        bardzo dziekuję za wsparcie
        swoją drogą to też uważam, że nic się nie stało.
        pozdrawiam
        • jogger Re: 11.06.02, 17:39
          Jednorazowa dawka węglowodanów jest natychmiast zamieniana w glikogen i tylko w
          minimalnym stopniu zakłóca proces spalania tłuszczu (bo w pełni glikogen
          odbudowuje się przez ok. 2 dni).
          • Gość: mung25 pyt. do Joggera IP: *.sgh.waw.pl 11.06.02, 20:51
            Mam pyt., czy jeśli strasznie kiepsko czuje sie rano, tzn jestem
            bardzoosłabiona, czy to oznacza, że w tym momencie mam jakieś objawy
            niedocukkrzenia?
            Chyba za dużą wagę przywiązujędo śnidań...
            • Gość: kasia Re: pyt. do Joggera IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 09:44
              trudno zebys nie byla oslabiona jezeli kolacje jesz wczesnym wieczorem a
              nastepny posilek dopiero za kilkanascie godzin. to jest chyba wliczone w ta
              diete, a lyzka otrab chyba drastycznie Twojego samopoczucia nie poprawi
              • Gość: mung25 Re: pyt. do Joggera IP: 213.17.165.* 12.06.02, 10:06
                mozliwe, że masz rację. Znam jednak ludzi, którzy jedzą wcześnie kolację i w
                ogóle nie jedzą śniadań. Ich pierwszy posiłek jest ok. 12.00.
                dieta K. nie jsest aż tak bardzo rygorystyczna (dużo mięsa i bez ograniczeń
                zielone warzywa)Dziwi mnie to, że jestem 5 dzień na diecie i rano odczuwam
                straszliwe ssanie!!! Później po lunchu jest ok. i spokojnie wytzrymuję do
                obiad, jak i tęz póxnym wieczorem czuję się nieżle.
                pzdr
                • jogger Re: pyt. do Joggera 12.06.02, 12:26
                  Z niedocukrzeniem jest tak: pewien minimalny poziom glukozy we krwi jest
                  niezbędny do prawidłowego funkcjonowania mózgu. Gdy ten poziom jest zbyt niski,
                  organizm uruchamia operację resyntezy glukozy z glukogenu mięśniowego bądź z
                  aminokwasów, pochodzących z pożywienia bądź z katabolizmu (rozkładu) mięśni.
                  Odbywa się to w wątrobie. Albo ta resynteza (glukoneogeneza) jest zaburzona
                  (problem z watrobą), albo mamy hiperinsulinemię (trzustka produkuje zbyt dużo
                  insuliny w odpowiedzi na pojawienie się glukozy we krwi i tempo resyntezy jest
                  zbyt wolne). Rano, gdy nasz mózg 'budzi się', rośnie zapotrzebowanie na
                  glukozę. Błonnik zawarty w płatkach i otrębach owsianych powoduje b. wolne
                  uwalnianie glukozy i zapobiega huśtawce glukoza - insulina. Dużo tego dla mózgu
                  nie potrzeba, gdyż zakładamy, że źródłem energii dla organizmu jest nasz
                  tłuszcz.
                  • Gość: mung25 Re: pyt. do Joggera IP: 213.17.165.* 12.06.02, 14:39
                    capito
                    dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka