Gość: beeyonce IP: *.biuro.elektra.un.pl / 192.168.1.* 11.08.02, 16:29 Jaki jest najlepszy styl pływania by schudnac z brzucha ,a jaki z ud? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WMI Re: PŁYWANIE IP: 195.112.95.* 14.08.02, 15:24 Gość portalu: beeyonce napisał(a): > Jaki jest najlepszy styl pływania by schudnac z brzucha ,a jaki z ud? Nie da sie. Jeszcze nikt nie wymyslil cwiczenia, ktore pozwalaloby spalic tluszcz z okreslonej czesci ciala. W tym przypadku jedynym rozwiazaniem jest odsysanie tluszczu. Co do plywania natomias, to jest to swietny, znakomity sposob na wyszczuplenie sylwetki, ale ... pierwsza zasada to no pain, no gain, czyli bez wysilki nie ma efektow. Nalezy zapomniec o stylu klasycznym, bo jest to raczej spacer i mlocic kraulem. Mozna zastosowac wspomaganie w postaci deseczki wyporowej miedzy nogami, mozna tez kupic klapki na dlonie. Klapki zmieniaja styl treningu na nieco bardziej oporowy niz aerobowy, deseczka natomias pomaga nie utonac. Minimalny dystans to jeden kilometr conajmniej dwa razy na tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: PŁYWANIE IP: *.geac.com.pl / 10.1.10.* 16.08.02, 10:30 nie zgadzam się że żabka to spacer ... i tylko kraul.. jeśli juz tak ...to należy zaproponować 1000m motylkiem (delfinem) ... o własnych siłąch ciężko wyjść potem ;-)) fenomen pływania polega na tym, że angażuje wszystko i jest świetnym uzupełnieniem siłowni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: PŁYWANIE IP: 195.112.95.* 16.08.02, 16:15 No dobra, kazda forma ruchu jest lepsza niz lezenie przed telewizorem. Styl klasyczny tez ma jakies tam zalety, ale trzeba zasuwac tak, zeby sie spocic. Ja chodze na basen dwa razy w tygodniu, i moj program wyglada mniej wiecej tak: 300 kraulem 100 klasycznym 200 kraulem 100 klasycznym 200 kraulem 50 klasycznym 50 kraulem na maksymalnej predkosci. Plywanie traktuje jako uzupelnienie silowni, bardzo dobre na spalanie tluszczu. Ale, chodza ze mna tez zabkowi spacerowicze, co nawet glowy nie zanuzaja i jeszcze w czasie plywania prowadza dyskusje nad wyzszoscia tego czy owego. Jezeli trening ma do czegos doprowadzic, to musi byc ciezki. Jezeli chce sie zmienic sylwetke, zwiekszyc mase miesniowa i zmniejszyc zawartosc tluszczu w organizmie, to sie trzeba spocic. No pain, no gain. Gość portalu: k napisał(a): > nie zgadzam się że żabka to spacer ... i tylko kraul.. jeśli juz tak ...to > należy zaproponować 1000m motylkiem (delfinem) ... o własnych siłąch ciężko > wyjść potem ;-)) > fenomen pływania polega na tym, że angażuje wszystko i jest świetnym > uzupełnieniem siłowni.. Odpowiedz Link Zgłoś
barbra99 Re: PŁYWANIE 23.08.02, 17:18 polecam deska w rączki i lecimy na nóżkach do delfina. po tygodniu człowiek przestaje się topić, ale mieśnie brzucha za to ze stali! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: PŁYWANIE IP: *.geac.com.pl / 10.1.10.* 26.08.02, 10:18 zatem zgadzamy się że bez wysiłku ani rusz czy to basen czy siłownia; ja tylko nie prowadzę rankingu wyższości klasyka nad dowolnym; moje 30 min. poranne jest to jakieś 1200-1300m podzielone w mniarę równo na czteru style i w zależności jeżeli chcę popracować nad rękoma to deska w nogi i ruszam a jeżeli mam 45 min to biorę płetwy i wówczas przewaga to praca nóg a innym razem są to ćwiczenia techniczne; ważne by 45 min było naprawdę wykorzystane jak najlepiej.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś