Dodaj do ulubionych

pytanie do jo joggera

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 11:38
Obserwuj wątek
    • Gość: iwaszka Re: pytanie do jo joggera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 11:44
      jestes specjalista wiec moze udzielisz pewnych informacji(mam nadzieje)
      Chodze na silownie od miesiaca i chcialabym sie dowiedziec, co mozna pic zeby
      zwiekszyc wytrzymalosc organizmu.
      Jakies witaminki czy co. Ja czasami mam zawroty glowy i zupelnie nie wiem od
      czego. Nie odchudzam sie nie jestem na zadnej diecie.
      Przy wzroscie 177 waze 62kg. Te zawroty glowy mialam juz wczesniej oczywiscie.
      Moze jak bede pic jakies witaminki albo napoje energetyzujace to mi przejdzie?
      A moze brakuje mi witamin?
      I jescze jedno pytanko, strasznie mnie boli kregoslup na odcinku ledzwiowo-
      krzyzowym, mozesz cos poradzic?
      Z gory dziekuje.
      Pozdrawiam.
      • jogger Re: pytanie do jo joggera 13.09.02, 15:13
        Zawroty głowy mogą być spowodowane przez lekkie niedocukrzenie (obniżony poziom
        glukozy we krwi). W ciągu dnia występuje wtedy, gdy jemy obfite posiłki w
        dużych odstępach czasu, bądź podjadamy słodycze na czczo. Idąc na siłownię z
        pustym żołądkiem też łatwo dojść do niedocukrzenia po ok. pół godzinie ćwiczeń.
        Powinno się zjeść posiłek bogaty w białko i węglowodany złożone na ok. 2 godz
        przed treningiem (typowy posiłek to pierś kurczaka i ryż parboiled).
        Bóle w okolicach krzyża to rezultat słabych mięśni - prostowników kręgosłupa,
        gdy zaczyna się ostro ćwiczyć brzuszki. Na każdej siłowni są przyrządy do
        wzmacniania tych mięśni. Oczywiście zacznij ćwiczyć na nich ostrożnie i z
        minimalnym obciążeniem. Potem człowiek chodzi prosto, jakby kij połknął, i nic
        nie boli, bo mięśnie utrzymują kręgosłup w pionie.
        • Gość: iwaszka Re: pytanie do jo joggera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 16:34
          dziekuje za odpowiedz, gdybys jescze mi polecil cos do picia.....
          • jogger Re: pytanie do jo joggera 15.09.02, 18:08
            Najlepsza jest oczywiście woda mineralna, Nałęczowianka ma b. dobre proporcje
            minerałów, wspomagających ukł. krążenia. W dzień pij yer-vitę, i 2-3 razy
            dziennie łyżeczkę nalewki z miłorzębu japońskiego (poprawia krążenie mózgowe,
            więc jest nie od rzeczy przy zawrotach głowy - także przy migrenach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka