24.09.02, 09:54
Moją boloczką wg innych nałogiem są słodycze. Mogę nic nie jeść oprócz nich,
waga się trzyma oki - zatem pytanko: czy to prawda ze chrom jest dobry na
to , żeby nie jeść słodyczy lub ograniczyć ich zjadana ilość. Słyszałam że
efekt uboczny to wzmożony apetyt na inne dobra??
Obserwuj wątek
    • b_a_c_h_a Re: słodycze 24.09.02, 11:10
      w moim przypadku efekt uboczny to wypadanie wlosow :(
      • as2008 Re: słodycze 24.09.02, 13:56
        na wypadanie włosów polecam wyciąg ze skrzypu polnego , i jeszcze paznokcie sa
        po tym ładniejsze ,a mi poprawia się przemiana materii (musli, sliwki i woda na
        czczo nie działają)
        • b_a_c_h_a Re: słodycze 25.09.02, 08:16
          > na wypadanie włosów polecam wyciąg ze skrzypu polnego , i jeszcze paznokcie
          sa po tym ładniejsze ,a mi poprawia się przemiana materii (musli, sliwki i woda
          na czczo nie działają)

chrom przestalam brac po miesiacu bo z przerazeniem patrzylam ile wlosow
          zostaje na grzebieniu po kazdym myciu glowy
          no i zaczelam lykac wyciag ze skrzypu polnego - rzeczywiscie widac male, nowe,
          odrastajace wloski :)
    • Gość: Marta Re: słodycze IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.09.02, 20:27
      Chrom działa.Nie chce sie jeść słodyczy, innych potraw też tak sobie.nie
      myślisz o jedzeniu, jak to zwykle podczas diet bywa
      • Gość: mung25 Re: słodycze IP: 213.17.165.* 25.09.02, 14:54
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Chrom działa.Nie chce sie jeść słodyczy, innych potraw też tak sobie.nie
        > myślisz o jedzeniu, jak to zwykle podczas diet bywa

Chrom nie działa!!! Jadłam przez półtora mies chrom i od momentu łyknięcia
        pierwszej tabletki wpadłam w totalny kocioł: koniecznie około godziny 14
        musiałam zjeść coś słodkiego bez względu na to czy byłam głodna czy nie. W moim
        przypadku przyjmowanie chromu spowodowało ogromną chcicę na słodycze. Zaczęły
        miwłosy wypadać. Chromu nie polecam, wywalanie kasy. Trzeba po prostu
        powiedzieć słodyczom nie, albo starać się stopniowo odzwyczajać. Ja teraz
        jestem na "odwykówce" i bardzo dobrze się czuję.
        pozdrawiam
        • jogger Re: słodycze 26.09.02, 18:19
          Żeby powstał GTF, oprócz chromu potrzebna jest wit. PP. Jeśli jej brak w
          diecie, to sam chrom może nie pomóc. Podałem niedawno skład amerykańskiego
          stack'a stymulującego wytwarzanie GTF'u. Oprócz chromu i PP była tam inulina
          (Topinulin), lecytyna, B6 i cynk (Zincteral).
          • Gość: as2008 Re: słodycze IP: *.bresa.com.pl 27.09.02, 09:56
            Jogger , nie mam pojęcia o czym piszesz. Co to za GFT ?? Ja nie stosuję żadnej
            diety, chcialam ograniczyć ilość spożywanych słodyczy poprostu. Z gadżetów
            wcinam tylko skrzyp, wapno na codzień i l-karnityne z chromem przed fitnesem.
            Ostatnio też zasmakowalam w puerhu-ku.

• jogger Re: słodycze 27.09.02, 14:00
              Glucose Tolerance Factor - jest to subst. podobna do hormonu która stymuluje
              przyswajanie glukozy z krwi przez komórki i zapobiega pośrednio skokowym
              wzrostom apetytu na słodycze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka