adachris 12.12.05, 20:43 robie sporo brzuszkow od dluzszego czasu,ale nic nie chce drgnac w cm....co robic???nie jestem grubaskiem:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: brzuszek!!! 12.12.05, 21:53 zmieniac cwiczenia - robic rozne brzuszki, w roznym tempie, bo miesnie sie szybko przyzwyczajaja i trzeba je 'oszukiwac';) a poza tym to dokladnie wykonywac cwiczenia, mocno skurczac i rozkurczac miesnie brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregq Re: brzuszek!!! IP: *.futuremedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 23:08 Zacznij robić ćwiczenia aerobowe, przecież chcesz spalić tłuszcz, prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 wiecej czytac 13.12.05, 06:08 www.exrx.net/WeightTraining/Myths.html Potrzbujesz kardio a nie brzuszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: wiecej czytac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:10 A ja myślę, że potzebujesz i cardio i brzuszków. Dzięki pół godzinnemu treningowi fitness (bieganie, rowerek itp.) spalasz kalorię i znacznie podnosisz metabolizm. Potem dokładasz do tego ćwiczenie siłowe: brzuszki i wzmagasz spalanie kalorii jeszcze bardziej w tym konkretnym miejscu, które Cię interesuje. W sumie ok. godzinki dziennie. Sam robiłbym tak, tyle że kontuzja kręgosłupa uniemożliwia mi robienie brzuszków :( Aha, jeśli chcesz spalać tłuszcz (kalorie), to potrzebujesz także niskotłuszczową dietę, bo Ci z tego, że spalisz w ciągu tych ćwiczeń ileś tam kalorii, jeśli potem szybko uzupełnisz je w pożywieniu? Wtedy organizm zamiast "ciągnąć" energię z tkanki tłuszczowej pociągnie ją z posiłku. Takze to nie takie proste. Ale szczegółów na temat diety niskotłusczowej to już szukaj w sieci albo w książkach, bo trochę na ten temat trzeba wiedzieć - musisz dbać o odpowiednią ilość białka, węglowodanów, tłuszczu, błonnika w pożywieniu. Co do ilości samychh kalorii, to oblicz sobie, ile normalnie w ciągu dnia spożywasz kalorii i przechodząc na dietę obetnij to o 1000 Kcal, ale nie zejdź poniżej 1000 Kcal, bo to już minimum (najczęściej diety wynoszą 1200 Kcal). Nie spożywaj pustych kalorii, jakie pochodzą ze słodyczy itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: wiecej czytac 16.12.05, 13:06 Pompki na zmiane z brzuszkami. I brzuszki skośne. i pamietaj !! pompka to mistrzowstwo świata w pobudzaniu ilosci mieśni do pracy!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: wiecej czytac 16.12.05, 13:32 Jeśli masz w miarę wyrobione mięśnie brzucha, spróbuj A6W, to weiderowskie brzuszki robione aerobowo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: wiecej czytac IP: 207.148.162.* 16.12.05, 15:57 >Potem dokładasz do tego ćwiczenie siłowe: brzuszki i wzmagasz spalanie kalorii jeszcze bardziej w tym konkretnym miejscu, które Cię interesuje. < A jak to wlasciwie moze sie dziac? Widzialas kiedys bokserow wg ciezszych? Oni robia brzuchy setkami (i nie sa to 'crunches' a pomimo to wiekszosc z nich ma sadlo. Poza tym brzuchy to nie sa cwiczenia czysto silowe a raczej wytrzymalosciowe (d. liczba powtorzen), no chyba ze robisz np. brzuchy na pionowej lawce (wiszac glowa w dol) lub wznosy PROSTYCH nog do pozycji pionowej (nikt nie jest wstanie zrobic d. liczby takich cwiczen) - BTW polecam te cwiczenia o wiele lepsze na roziniecie PRAWDZIWYCH miesni brzucha. Pzdr Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scept89 powtorka z rozrywki IP: *.ljcrf.edu 17.12.05, 02:13 Po pierwsze przepraszam za "wiecej czytac". Kota mi co prawda nie zabilo ale widac rozdraznienie przeklada sie na niepotrzebna arogancje. Po drugie to juz okladalismy sie tymi argumentami poprzednio: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=30349999&a=30399897 Powodzenia w odbrzuszaniu Odpowiedz Link Zgłoś