Gość: Viva IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.10.02, 23:09 czy ktos uzywal tego? czy sa jakies skutki uboczne, no i przede wszystkim czy rzeczywiscie traci sie zbedny tluszcz?? Czekam na wiesci :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madie Re: L-Karnityna IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 15:18 hej! Ja stosuje L-karnityne od jakis 3m-cy pol godziny przed treningiem (900mg)- kupuje w ampulkach w aptece i jestem bardzo zadowolona z efektow-chodze dwa razy w tygodniu na TBC i zdecydowanie widze roznice-tkanka tluszczowa na brzuchu widocznie mi sie zmniejszyla.Goraco polecam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: L-Karnityna IP: *.acn.pl / 10.129.129.* 03.11.02, 00:05 Mysle ze to jest malo warte. Z tego co czytalem to karnityna w czasie badan pomagala spalac tluszcz dopiero od 13 gramow na dobe !!! Mysle ze madie chudnie bardziej dzieki ciezkiemu treningowi i diecie niz karnitynie .Zreszta jesli masz duzo kasy to nie zaszkodzi, jesli nie to odradzam. Ja juz ja probowalem w roznych ilosciach ale raczej bez rezultatu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Re: L-Karnityna IP: *.torun.dialup.inetia.pl 03.11.02, 13:16 Pogrzeb w starych wątkach - było tego mnóstwo. Ja polecam L-kę z jednego względu, który naprawdę trudno przecenić. Jesli już wydasz na nią porządną kasę, to będzie to solidna motywacja, żeby regularnie trenować. Co do faktycznego wpływu to jest tak, że na pewno nie szkodzi, ale być może pomaga, z tym że nikomu nie udało się tego jednoznacznie potwierdzić. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madie Re: L-Karnityna IP: 212.127.78.* 04.11.02, 08:20 Hejka!Wiesz, faktycznie nie wiem czy to L-karnityna czy czy naprawde ciezki trning i dieta-staram sie unikac weglowodanow i chyba mozna moja diete okreslic jako bialkowa-raczej nie "przeginam"-trzymam sie jej scisle-a trening jesli sie orientujesz to wiesz ze TBC jest jednym z ciezszych wersji aerobiku-obciazenia itp.Ale moze to i sugestia ale wydawalo mi sie ze nawet przy takim treningu- lacze go rowniez z silownia schudnac pomogla mi L-karnityna,ale jak jest naprawde nie mam pojecia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: L-Karnityna IP: *.acn.pl / 10.129.129.* 05.11.02, 00:05 Gość portalu: madie napisał(a): > Hejka!Wiesz, faktycznie nie wiem czy to L-karnityna czy czy naprawde ciezki > trning i dieta-staram sie unikac weglowodanow i chyba mozna moja diete okreslic > > jako bialkowa-raczej nie "przeginam"-trzymam sie jej scisle-a trening jesli sie > > orientujesz to wiesz ze TBC jest jednym z ciezszych wersji aerobiku- obciazenia > itp.Ale moze to i sugestia ale wydawalo mi sie ze nawet przy takim treningu- > lacze go rowniez z silownia schudnac pomogla mi L-karnityna,ale jak jest > naprawde nie mam pojecia.Pozdrawiam czyli mialem racje ze najskuteczniejszy jest trening i dieta :-))) co do wspomnianego tutaj cla to odradzam , z tego co wiem niedawno bylo podejrzane o rakotworczość, a w naszych sklepach raczej chca sie pozbyc zapasow, bo to sie bardzo kiepsko sprzedaje. Bralem CLA raz i absolutne zero efektów. Naprawde wypalaja tylko fat burnery oparte o ECA ale one maja mase nieprzyjemnych efektow ubocznych.A co do LK nie dajcie sie łapac na reklamy, napewno nie pomaga w dawkach w jakich znajduje sie w np. Plussszu. pzdr. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: L-Karnityna IP: *.ipt.aol.com 03.11.02, 17:53 a ja ci powiem tak ,nie wiem czy L- karnityna spala tluszcz, ale ja przytylam bedac w stanach 9 kg, dlatego kupilam sobie l- karnityne w plynie jeszcze podczas pobytu i chodzac na silownie w Polsce przez 7 miesiecy schudlam 11 kg, co najwazniejsze nie stosowalam zadnej diety, nie jadlam tylko slodyczy, nie pilam slodkich napoi i jadlam wiecej warzyw, podczas brania zauwazylam jedno, kiedy biore mam naprawde wiecej sily, zeby dobrze cwiczyc. Wazne jest na jakiej jakosci L-kar. trafisz, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: L-Karnityna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 18:42 kiedys bardzo wierzylem w L-Karni ale szczerze mowiac nie jestem do konca przekonany. Mysle ze sa skuteczniejsze wspomagacze i lepsze jako Fat-burny. Jest pewnien efekt wzrostu energi po karnitynie ale w czasie miesiecy intensywnego wysilku i brania karni, moja waga stala w miejscu. Dodam ze znaczaca spadla gdy wzialem sie ostro za siebie i nie mialem zadnego pojecia o suplementach. To bylo jakies -10 kg w 6 miesiecy. Od tego czasu waga jest stala. ANie uzywam L-K ale widze ze nawet gdy troche nie cwicze i subiektywnie wiecej jem waga jest stala lub nawet drgnie w dol o 1 kg. Mysle ze to dzieki CLA (pojawilo sie teraz w aptekach jako Cealin dla kobiet). Jest tanie i skuteczne CLA Hi-tecu: 60 kaps/35 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viva Re: L-Karnityna IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.11.02, 10:28 czy mozesz napisac cos wiecej co to jest CLA/Cealin i jakie jest jego dzialanie. Nie spotkalam sie z tym do tej pory. Dzieki, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: CLA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 14:32 cla to conjugated linoleic acid czyli sprzezony kwas linolowy. To taka specjalna forma kwasu z olejow roslinnych (slonecznikowy lub z pestek winogron). Nazwy handlowe to takze Tonalin albo Cealin. Jest bardzo wiele opracowan naukowych i doswiadczen ktore wykazuja znaczne przyspeiszenie spalania tkanki tluszczowej przy uzyciu cla. Producenci podaja takze ze cla dziala "inteligentnie" czyli spala tluszcz a wzmacnia miesnie :) Skuteczne stosowanie cla to przyjmowanie ok. 3 g/dziennie. Ten cealin ktory jest w aptekach, jako fat-burner dla kobiet jest dosyc drogi. ok. 60 pare zl za 60 kaps. i nie wiem czy gramowych. Wiem na pewno ze CLA firmy Hi-tec to kaspulki gramowe, a jest ich 60 i za 35 zł. zapytaj o cla joggera albo wpisz "conjugated linoleic acid" do google :) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: CLA 05.11.02, 18:29 Brałem to CLA i nie zauważyłem żadnych rezultatów. Większość producentów odżywek już dawno zrezygnowała z tego produktu. L-karnityna z kolei sama nie spala tłuszczu, ale transportuje kwasy tłuszczowe do wnętrza komórek, więc wspomaga wysiłek tlenowy (aerobowy), dostarczając więcej energii podczas treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: L-Karnityna IP: *.ipt.aol.com 05.11.02, 18:31 napisz mi prosze q, gdzie to mozna kupic w stanach, podaj pelna nazwe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: L-Karnityna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 21:17 w usa to nie wiem bo jestem z Polski:) wspisujac do google to haslo wyskakuje okolo 13000 linkow a wikszosc z nich to sklepy wysylkowe w stanach takze wont be problem to find one. nazwy handlowe to CLA, TONALIN, CEALIN take care Odpowiedz Link Zgłoś