Dodaj do ulubionych

L-Karnityna

IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.10.02, 23:09
czy ktos uzywal tego? czy sa jakies skutki uboczne, no i przede wszystkim czy
rzeczywiscie traci sie zbedny tluszcz?? Czekam na wiesci :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: madie Re: L-Karnityna IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 15:18
      hej!
      Ja stosuje L-karnityne od jakis 3m-cy pol godziny przed treningiem (900mg)-
      kupuje w ampulkach w aptece i jestem bardzo zadowolona z efektow-chodze dwa
      razy w tygodniu na TBC i zdecydowanie widze roznice-tkanka tluszczowa na
      brzuchu widocznie mi sie zmniejszyla.Goraco polecam.Pozdrawiam
    • Gość: kris Re: L-Karnityna IP: *.acn.pl / 10.129.129.* 03.11.02, 00:05
      Mysle ze to jest malo warte. Z tego co czytalem to karnityna w czasie badan
      pomagala spalac tluszcz dopiero od 13 gramow na dobe !!! Mysle ze madie chudnie
      bardziej dzieki ciezkiemu treningowi i diecie niz karnitynie .Zreszta jesli
      masz duzo kasy to nie zaszkodzi, jesli nie to odradzam. Ja juz ja probowalem w
      roznych ilosciach ale raczej bez rezultatu.
      pzdr
      • Gość: Yorick Re: L-Karnityna IP: *.torun.dialup.inetia.pl 03.11.02, 13:16
        Pogrzeb w starych wątkach - było tego mnóstwo.

Ja polecam L-kę z jednego względu, który naprawdę trudno przecenić. Jesli już
        wydasz na nią porządną kasę, to będzie to solidna motywacja, żeby regularnie
        trenować. Co do faktycznego wpływu to jest tak, że na pewno nie szkodzi, ale
        być może pomaga, z tym że nikomu nie udało się tego jednoznacznie potwierdzić.
        pzdrv
      • Gość: madie Re: L-Karnityna IP: 212.127.78.* 04.11.02, 08:20
        Hejka!Wiesz, faktycznie nie wiem czy to L-karnityna czy czy naprawde ciezki
        trning i dieta-staram sie unikac weglowodanow i chyba mozna moja diete okreslic
        jako bialkowa-raczej nie "przeginam"-trzymam sie jej scisle-a trening jesli sie
        orientujesz to wiesz ze TBC jest jednym z ciezszych wersji aerobiku-obciazenia
        itp.Ale moze to i sugestia ale wydawalo mi sie ze nawet przy takim treningu-
        lacze go rowniez z silownia schudnac pomogla mi L-karnityna,ale jak jest
        naprawde nie mam pojecia.Pozdrawiam
        • Gość: kris Re: L-Karnityna IP: *.acn.pl / 10.129.129.* 05.11.02, 00:05
          Gość portalu: madie napisał(a):

> Hejka!Wiesz, faktycznie nie wiem czy to L-karnityna czy czy naprawde ciezki
          > trning i dieta-staram sie unikac weglowodanow i chyba mozna moja diete
          okreslic
          >
          > jako bialkowa-raczej nie "przeginam"-trzymam sie jej scisle-a trening jesli
          sie
          >
          > orientujesz to wiesz ze TBC jest jednym z ciezszych wersji aerobiku-
          obciazenia
          > itp.Ale moze to i sugestia ale wydawalo mi sie ze nawet przy takim treningu-
          > lacze go rowniez z silownia schudnac pomogla mi L-karnityna,ale jak jest
          > naprawde nie mam pojecia.Pozdrawiam
          czyli mialem racje ze najskuteczniejszy jest trening i dieta :-)))
          co do wspomnianego tutaj cla to odradzam , z tego co wiem niedawno bylo
          podejrzane o rakotworczość, a w naszych sklepach raczej chca sie pozbyc
          zapasow, bo to sie bardzo kiepsko sprzedaje. Bralem CLA raz i absolutne zero
          efektów. Naprawde wypalaja tylko fat burnery oparte o ECA ale one maja mase
          nieprzyjemnych efektow ubocznych.A co do LK nie dajcie sie łapac na reklamy,
          napewno nie pomaga w dawkach w jakich znajduje sie w np. Plussszu.
          pzdr.
          pzdr
    • Gość: monika Re: L-Karnityna IP: *.ipt.aol.com 03.11.02, 17:53
      a ja ci powiem tak ,nie wiem czy L- karnityna spala tluszcz, ale ja przytylam
      bedac w stanach 9 kg, dlatego kupilam sobie l- karnityne w plynie jeszcze
      podczas pobytu i chodzac na silownie w Polsce przez 7 miesiecy schudlam 11 kg,
      co najwazniejsze nie stosowalam zadnej diety, nie jadlam tylko slodyczy, nie
      pilam slodkich napoi i jadlam wiecej warzyw, podczas brania zauwazylam jedno,
      kiedy biore mam naprawde wiecej sily, zeby dobrze cwiczyc. Wazne jest na
      jakiej jakosci L-kar. trafisz, powodzenia
      • Gość: q Re: L-Karnityna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 18:42
        kiedys bardzo wierzylem w L-Karni ale szczerze mowiac nie
        jestem do konca przekonany. Mysle ze sa skuteczniejsze
        wspomagacze i lepsze jako Fat-burny.
        Jest pewnien efekt wzrostu energi po karnitynie ale w
        czasie miesiecy intensywnego wysilku i brania karni, moja
        waga stala w miejscu. Dodam ze znaczaca spadla gdy
        wzialem sie ostro za siebie i nie mialem zadnego pojecia
        o suplementach. To bylo jakies -10 kg w 6 miesiecy. Od
        tego czasu waga jest stala. ANie uzywam L-K ale widze ze
        nawet gdy troche nie cwicze i subiektywnie wiecej jem
        waga jest stala lub nawet drgnie w dol o 1 kg. Mysle ze
        to dzieki CLA (pojawilo sie teraz w aptekach jako Cealin
        dla kobiet). Jest tanie i skuteczne CLA Hi-tecu: 60
        kaps/35 zl
        • Gość: Viva Re: L-Karnityna IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.11.02, 10:28
          czy mozesz napisac cos wiecej co to jest CLA/Cealin i jakie jest jego dzialanie.
          Nie spotkalam sie z tym do tej pory.
          Dzieki, pozdrawiam.
          • Gość: q Re: CLA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 14:32
            cla to conjugated linoleic acid czyli sprzezony kwas linolowy. To taka specjalna forma kwasu z olejow
            roslinnych (slonecznikowy lub z pestek winogron). Nazwy handlowe to takze Tonalin albo Cealin.
            Jest bardzo wiele opracowan naukowych i doswiadczen ktore wykazuja znaczne przyspeiszenie spalania
            tkanki tluszczowej przy uzyciu cla. Producenci podaja takze ze cla dziala "inteligentnie" czyli spala tluszcz a
            wzmacnia miesnie :)
            Skuteczne stosowanie cla to przyjmowanie ok. 3 g/dziennie. Ten cealin ktory jest w aptekach, jako
            fat-burner dla kobiet jest dosyc drogi. ok. 60 pare zl za 60 kaps. i nie wiem czy gramowych. Wiem na
            pewno ze CLA firmy Hi-tec to kaspulki gramowe, a jest ich 60 i za 35 zł. zapytaj o cla joggera albo wpisz
            "conjugated linoleic acid" do google :)
            • jogger Re: CLA 05.11.02, 18:29
              Brałem to CLA i nie zauważyłem żadnych rezultatów. Większość producentów
              odżywek już dawno zrezygnowała z tego produktu. L-karnityna z kolei sama nie
              spala tłuszczu, ale transportuje kwasy tłuszczowe do wnętrza komórek, więc
              wspomaga wysiłek tlenowy (aerobowy), dostarczając więcej energii podczas
              treningu.
    • Gość: monika Re: L-Karnityna IP: *.ipt.aol.com 05.11.02, 18:31
      napisz mi prosze q, gdzie to mozna kupic w stanach, podaj pelna nazwe
      pozdrawiam
      • Gość: q Re: L-Karnityna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 21:17
        w usa to nie wiem bo jestem z Polski:)
        wspisujac do google to haslo wyskakuje okolo 13000 linkow a wikszosc z nich to
        sklepy wysylkowe w stanach takze wont be problem to find one.

nazwy handlowe to CLA, TONALIN, CEALIN

take care
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka