Dodaj do ulubionych

jak to jest z plywaniem??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:26
chce bardzo szybko pozbyc sie paru kilo. czy chodzenie codziennie na basen i
godzinne plywanie zabka pomoze mi w tym, czy polecalibyscie jakis lepszy
sposob??
Obserwuj wątek
    • scept89 plywanie i biegi narciarskie 10.01.06, 20:26
      Pomoc zdecydowanie pomoze choc cudow nie uczyni:
      - 1kg loju == 9000kcal
      - 1 godzina intensywnych cwiczen == 500-800kcal

www.nutristrategy.com/activitylist3.htm
      Zobacz "breaststroke".

Jesli chcesz sie zatluc cwiczeniami to biegi na nartach pod gore spalaja chyba
      najwiecej kalorii. Tyle ze po paru godzinach czlapania dzien nastepny bedzie
      zapewne dniem pelnym bolu... No ale moze na basen dopelzniesz ;-)
      • nawad Re: plywanie i biegi narciarskie 10.01.06, 22:03
        scept89 napisał:

> Pomoc zdecydowanie pomoze choc cudow nie uczyni:
        > - 1kg loju == 9000kcal

Czyli jak chcę sie pozbyć 1kg "łoju" to muszę spalić 9000kcal ale nie "wogóle"
        tylko "na minus" ?
        Tzn jeśli moje dzienne zapotrzebowanie to 3000kcal a ja "obywam" się przyjęciem
        i spaleniem 2500 kcal dziennie to "łojenie" 1 kg potrwa 9000/500 = 18 dni ?
        Matematycznie myślę chyba OK, ale czy matematka ma w tym przypadku przelożenie
        na rzeczywistosc "łojenia" ?
        • Gość: scept89 przeliczniki IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 10.01.06, 23:22
          nawad napisał:
          >Tzn jeśli moje dzienne zapotrzebowanie to 3000kcal a ja "obywam" się przyjęciem
          > i spaleniem 2500 kcal dziennie to "łojenie" 1 kg potrwa 9000/500 = 18 dni ?

Jesli chodzi o _czysty tluszcz_ to tak. W praktyce w wyniku treningow mozesz
          nawet zwiekszyc calkowita mase ciala (tluszcz zastepowany ciezszymi miesniam) cz
          tez leciec powyzej 1kg wagi calkowitej na tydzien (katabolizm/przebudowa miesni
          ???). Innym znowu waga stoi przez czas jakis zanim zacznie spadac...
          Istotne dla wygladu sa obwody, a te dadza sie na ogol zmienic w 3-4 tygodnie od
          momentu zsuniecia sie z kanapy na rower.

Dodatkowo normy kaloryczne w pokarmach sa dosc rozmyte -> jesli sie nie myle to
          mierzy sie energie uwolniona przy calkowitym spaleniu w kalorymetrze a nie ile
          uzytecznej energii organizm zdola ze 100g ciezkostrawnego pokarmu wydusic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka