mp23 15.01.06, 22:11 czy moge prosić osoby, które chodzą/chodziły do tego klubu na zajęcia aerobiku o opinię na temat tego klubu z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 16.01.06, 09:18 siłownia czy zajęcia w grupach Cię interesują? Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Klub Aplauz w Warszawie 16.01.06, 11:08 w zasadzie i siłownia i zajęcia w grupie Odpowiedz Link Zgłoś
anastasia27 Re: Klub Aplauz w Warszawie 16.01.06, 15:06 Chodzę tam drugi rok na aerobic. Plus jest taki, że sale są klimatyzowane (niestety to jeszcze nie wszędzie standard) i nie ma tłoku, bo zapisują tylko określoną maksymalną liczbę osób. Minusem jest to, że jak opuścisz zajęcia to nie możesz ich w żaden sposób odrobić, więc niestety powinnaś życie dopasować do fitnessu a nie na odwrót. Nie jest bardzo drogo, dla Ciebie plusem będzie to, że nie musisz płacić dodatkowo za siłownię jak chodzisz na aerobic, ale o szczegóły musisz się dowiedzieć na miejscu, bo ja z siłowni nie korzystam. Moim zdaniem zajęcia są zróżnicowane i każdy znajdzie coś dla siebie, bo są trzy sale, gdzie jednocześnie trwają zajęcia. Opinie o instruktorach są jak zwykle zróżnicowane, bo są fani różnych osób, jak wszędzie. O jeszcze sauna też jest gratis w damskiej szatni. Jest czysto. Nie podoba mi się tylko to, że sprzęt muzyczny w sali na pierwszym piętrze się często zacina. Zajęcia też zwykle nie zaczynają się punktualnie, tylko zwykle z 10 minutowym poślizgiem, ale instruktorzy przedłużają je, żeby było co namniej 50 minut, więc kolejna grupa też zaczyna z poślizgiem, ale to drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 08:47 zgodzę się z poprzedniczką niewątpliwy plus to różnorodnośc instruktorów, każdy ma swój własny styl i można coś dla siebie wybrać. Zajęcia jakie są znajdziesz na stronce to nie będę zachwalać. W siłowni przydałoby się troszkę nowego sprzętu, ale intstruktorzy ok, pokażą jak ćwiczyć, zaplanują trening i dietę; interesują się każdym a nie tylko wybraną grupą. Sauna obok pryszniców, w niej czyste deski i nowy piec. Szatnia dość przestrzenna, szafki niezbyt nowe ale nic to. Ogólnie bardzo polecam. Chodziłam wcześniej do klubów piękniejszych i lepiej wyposażonych ale zmieniłam na Aplauz i tu zostanę. Głównie dla instruktorów. Dodatkową atrakcją jest aktywnośc klubu jeśli chodzi o imprezy dodatkowe: konwencje (często tematyczne z przebierankami), wycieczki rowerowe latem, wiosną zeszłego roku próba ustanowienia rekordu Guinessa. Tutaj nie czuję się anonimową klientką a to też dla mnie plus. Kończę bo powiedzą, że reklama pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 11:59 a czy dalej sa na silowni Darek Karpinski i Piotrek Jablonski ?? Jesli tak to zaluje ze tak daleko mam do aplauza Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 12:24 Darek jest, jak ma na nazwisko nie wiem, Piotrka nie kojarzę Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 13:11 obydwaj to wielkie chlopiska i medalisci mistrzostw Polski w kulturystyce Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 13:16 www.aplauz.pl zobacz sobie na obrazku, Darek faktycznie mały nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Jest bardzo fajna atmosfera i dużo dobrych zajęc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:49 Są karnety open, co przy tej liczbie różnych zajęc i godzin daje prawdziwa przyjemnośc z korzystania. Z instruktorek polecam Magdę i Dankę. Niestety w szatni i w łazience jest brudno i zimno. Do sauny radzę nie chodzic, bo w pomieszczeniu z prysznicem po prostu hula wiatr i przeziębiebnie gwarantowane. Podobnie jak w przypadku Cosmo jest to jakieś rozwiązanie z braku porządnego klubu na Bemowie... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Jest bardzo fajna atmosfera i dużo dobrych za 20.01.06, 08:26 Nie ma karnetów open W szatni nie jest brudno, chyba że masz na myśli podłogę (pogoda jaka jest wiadomo), można by wprowadzić ochraniacze Pod prysznicami nie jest brudno Wiatr, który tam wieje to wyciąg. Ponieważ są problemy z kanalizacją, pomimo mycia zapach niekonieczny się utrzymuje, włączany jest wyciąg. W saunie nowy piec i czyste pólki. Sauna mała więc też nie polecam, będę miała luźniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Jak nie ma, jak mam i korzystam???!!! :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:39 Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Jak nie ma, jak mam i korzystam???!!! :-)))) 02.02.06, 10:01 strasznie mnie intryguje ten karnet open, www.aplauz.pl/index.php?id=cennik tutaj nie widzę i na pytanie też obsługa twierdzi, że brak Jeśli możesz to napisz mi ile płacisz, jak nie tu to na priv pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Zresztą widzę, że są między nami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:36 ...spore różnice w rozumieniu pojęc ;-))) "Wyciąg" ma bowiem w Aplauzie tę dziwna własciwośc, że wieje ze szpar w oknach ;-))) (no a temu, że na 20m kw. łazienki jest jeden cherlawy kaloryferek, to chyba nie zaprzeczysz?) Sauna natomiast jest dla mnie duża. Nigdy nie widziałam wiekszej, za to mniejsze - owszem, w wielu miejscach :-))). Mówimy o saunie damskiej? ;-))) (a właśnie to kolejna słabośc Aplauzu - dzielona sauna ;-((() Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Zresztą widzę, że są między nami... 23.01.06, 09:16 o saunie damskiej mówimy ja jestem zadowolona, ale preferuję saunę suchą (czyli mam co lubię),)rozmiarem mnie zaskoczyłaś(że za duża), wielkość ok 2,20 x 2,20 (tak sądze po rozmiarze pólek, nie mierzyłam), znajdują się 4 półki. Większa jest np w Olimpusie (albo kiedyś była - ostatnio tam byłam w saunie jeszcze przed remontem). A co do koedukacji, co kto lubi i co ma na celu. o wyciągu pod sufitem pisałam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Nie "za duża" tylko duża :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:04 Ja lubię patrzec na gołych facetów, myslisz, że ktoś może nie lubic? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 24.01.06, 09:52 no też lubię, ale jak już troszkę poćwiczą :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 09:31 bylam wczoraj na zajęciach Fat Burning, moje wrażenia: - brak szatni :(, wkładanie płaszcza do szafki mało mi się podobało - dlaczego w klubie jest wszędzie ciemno? - instruktorka nie miała mikrofonu, przy głośnej muzyce nie było jej zupełnie słychać - instruktorka ucina sobie pogawędkę podczas ćwiczeń z osobą ćwiczącą (znajomą) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 09:56 włączniki do światła na ścianie klub musi Ci się podobać żeby w nim ćwiczyć, trzeba go lubić. Ja robię sobie miesięczną przerwę, moje wymagania spełnia tam tylko jeden instruktor, który ostatnio przesadził z gwiazdorstwem. Za miesiąc zobaczę, czy tam wrócę, czy poszukam sobie czegoś nowego (albo wrócę do Olimpusa - choć tam niestety dużo drożej). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimi.25 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 12:25 ojej, a czym sie objawiala ta przesada z gwiazdorstwem ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 12:50 notorycznym spóxnianiem np , ogólnie go uwielbiam więc o reszcie nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:13 - instruktorka ucina sobie pogawędkę podczas ćwiczeń z osobą ćwiczącą (znajomą) A w tym akurat co jest złego? Czy na zajęciach nie wolno prowadzić rozmów??? Boże uchowaj od sztywniackjch klubów, gdzie cwiczy się z namaszczeniem zamiast radości i swobody. Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski Re: Zresztą widzę, że są między nami... 02.02.06, 14:53 > kolejna słabośc Aplauzu - dzielona sauna ;-((() a w jakich klubach sauna jest wspolna ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Wspólna sauna 02.02.06, 15:43 przed remontem w Olimpusie, teraz nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa W Fitnesslandzie na przykład. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:10 Odpowiedz Link Zgłoś