Gość: inka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 17:49 Ile tak dziennie powinnam poswiecac czasu na jazde na rowerku stacjonarnym aby mozna bylo zobaczyc efekty?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_koz Re: ile czasu na rowerek? 15.04.06, 21:45 ja kiedys mialam rowerek domowy i jezdzilam nawet na nim to robilam 45 minut codziennie plus kwadrans na rozciaganie i po miesiacu widzialam roznice. ale trudno mi ocenic czy to tylko tego rowera byla zasluga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ile czasu na rowerek? IP: *.man.poznan.pl 25.04.06, 10:59 Jeżdżę od dwóch lat regularnie 4 razy w tygodniu, każdorazowo po 30 - 50 km (1,5 - 2,5 godz.). Nie chudnę, ani nie tyję. Mięśnie ud, brzucha i pupy - idealne. Mam porządny rower (Kettler). Żeby czas szybciej mijał, najlepiej oglądac ciekawy film, słuchac muzyki, można pouczyc się także języka obcego. W pozostałe dwa dni - biegam (po 10 km). Jeden dzien - odpoczywam. Mam 48 lat - cale życie waże ok 50 kg ( + - 3 kg). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: ile czasu na rowerek? IP: *.ptr.terago.ca 25.04.06, 16:37 Tak jak zawsze radzil Jogger: co najmniej 30 min. na granicy zadyszki. Osobiscie uwazam ze powinno sie cwiczyc b. intensywnie, ale to moja opinia. A efekty to sprawa indywidualna. Bez ujemnego bilansu kalorycznego moze nie byc zadnych efektow. Pzdr P.S. Poza tym wiosna, nie lepiej na zewnatrz ? Skutek gwarantowany! Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: ile czasu na rowerek? 27.04.06, 08:21 Ja staram sie jezdzic 2-3 razy w tygodniu po 1godz. Jest tez czasami tak ze tylko raz w tyg. wsiade na rowerek. I musze powiedziec ze ja efekty widze, moze nie po wadze, bo waga moja stoi w miejscu ale po wygladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ile czasu na rowerek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 10:06 A ja jeżdzę ale na normalnym, na dworze super pogoda,szkoda nie wykorzystać. Jadę jak mam ochotę, niekiedy codzinnie, niekiedy 2 razy w tyg. Jeżdzę przeważnie godzinę. Ale widzę super efekty, nogi wysmukliły się, cellulitis znika,ciało gładsze, znikają mi pajączki, nogi mam naprawdę zgrabniejsze. Ale na wadze nie ma różnicy, dlatego nie ważę się wogóle, widzę po ubraniach:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastkaa77 Re: ile czasu na rowerek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:41 ja jezdzę codziennie wieczorem (najlepiej w czasie faktow i wiadomosci) po ok 40 minut, czasami 35 czasami 55. efekty są. tluszczu na tylku mam juz zdecydowanie mniej, sprawnośc fizyczna tez się poprawila. no i umięśnily mi się nogi. poza tym codziennie rano biegam, w weekendy na basen chodzę. zdarza mi się jesc troche slodyczy czy troche wiecej chleba z czyms (nie bialego) ale waga mi nie skacze w gorę. i najwazniejsze po 18 staram się nie jesc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś