Gość: M IP: *.c29.msk.pl 26.05.06, 21:45 Ciekawi mnie, jak wygląda moja sprawność. Chodzi mi o podciąganie podchwytem i ilość brzuszków w 30 s (jak w testach na przyszłych policjantów). Moje wyniki to odpowiednio 15 i 21. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jackk3 Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.ptr.terago.ca 26.05.06, 22:25 Podchwytem to nawet male dzieci moga robic. A na powaznie sproboj nachwytem SZEROKIM! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.c29.msk.pl 27.05.06, 18:33 10 Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 26.05.06, 23:00 Szczegolnie sie tym nie interesuje :) Ja jestem na siłoni to robie na poczatek 4 serie po 50 brzuszków a na wychodne drugi raz to samo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.c29.msk.pl 27.05.06, 18:37 Chodziło mi o ilość powtórzeń w ciągu 30 s - ale przyznaję, że jesteś lepszy, bo 4 serii po 50 brzuszków raczej bym nie zrobił. Przy 6 Weidera dochodzę do 3 serii po 14 powtórzeń. Niemniej jednak moja kondycja chyba nie jest taka zła (?). Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 27.05.06, 18:54 Jakos nigdy nie mierzylem tego, nie wpadło mi do glowy zeby tak liczyc :) Nie, napewno nie jest zle - trening czyni mistrza :) Mi szczegolnie zalezało zrzucic brzuch i nie zaleznie od tego co robilem - jaka partie miesni to zawsze do tego katowałem brzuch. Sam jakies 3 miesiace temu moglem zrobic max 4 serie po 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.c29.msk.pl 27.05.06, 20:33 Ja akurat jestem doć chudy - w związku z tym wolałbym trochę przybrać na wadzę i wyćwiczyć sobie klatę (brzuch mam płaski, więc ujdzie) - kiedyś czytałem o jednym gościu, który przesadził z ćwiczeniem brzucha tak, że ten był bardziej wysunięty niż klatka piersiowa. Ja chcę uniknąć takiej sytuacji i skupić się na górnych partiach (a brzuch okazjonalnie). Chociaż brzuch pewnie wyćwiczyć łatwiej niż klatkę czy bicepsy (przynajmniej w domu). Może zacząć robić pompki - masz jakieś sugestie co do sposobu wykonania w celu wyćwiczenia klatki piersiowej i bicepsów? (W pompkach jestem dość cienki, ale praktyka czyni mistrza). Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 27.05.06, 21:40 Wiesz raczej pompki to darowałbym sobie. W domu mam drazek i dwie hantle - drazek wisi czasem jak przechodze pokoju do pokoju to sie pare razy podciagne;D a hantle leza bezczynnie. Wszystko co robie to tylko siłownia. Probowalem w domu juz dosyc dawno i jakos mi nie wychodzi, szybko sie zniechecalem. Chodze tak 3 razy w tyg, i nawet sie nie zastanawiam czy mi sie chce czy nie - poprostu pakuje torbe i ide ;] Dodatkowym mobilizatorem sa swietne dziewczyny ktore przychodza na fitness. Przyjemne z pozytecznym :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.c29.msk.pl 05.06.06, 20:36 Na siłownię szkoda mi kasy - zastanawiam się, czy Mass XXl by mi pomogło (do prawidłowej wagi brakuje mi 6 kg). Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 05.06.06, 23:41 Ja kase na siłownie traktuje jako inwestycje w dobry wyglad . Tylko nie tak ze wydasz ostatnie grosze i nie bedziesz chodzil badz pojdziesz raz w tygodniu bo to szkoda tych zielonych i czasu. Ja mam karnecik wiec sie oplaca :) W tamtym tygodniu bylem 5 razy i chyba zbankrutowałbym jak musialbym placic za wejscie za kazdym razem. Jednak polecam silownie ale to tylko wypali jak masz duzo zaparcia i wiary ze to cos da. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska jak robić te brzuszki na 30s? 06.06.06, 23:25 Nie wiem ile zrobię w 30 s (czy to mają być ciągle napięte mięśnie, czy łopatki wracają do ziemi??? Chętnie policzę, jak napiszecie. Ale dziennie robię 800-1000 brzuszków. (z tego połowa na dolne i skośne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: jak robić te brzuszki na 30s? IP: *.c29.msk.pl 07.06.06, 16:19 Dobra jesteś - nogi ugięte w kolanach (stopy pod jakimiś drabinkami), ręce na karku, skłon od podłoża do kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: A co powiesz o Mass XXL? 07.06.06, 00:33 Co do tego Mass XXL powinienes sie zapytac Joggera, ja niestety sam nie znam sie zbyt dobrze na tym. Przez chwile wlasnie sie zastanawialem nad białkami ale nie wiem czy to dobry pomysl i czy to nie wywalanie kasy w bloto ;) narazie dam sobie spokoj ladowaniem tego w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: A co powiesz o Mass XXL? IP: *.c29.msk.pl 07.06.06, 16:20 Dzięki - mam nadzieję, że Jogger przeczyta ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: A co powiesz o Mass XXL? 07.06.06, 16:51 Masówka jest akurat na masę, ale biorąc dowolnego gainera trzeba naprawdę ostro pakować, żeby nadwyżka kalorii nie szła niepotrzebnie w tłuszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: A co powiesz o Mass XXL? IP: *.c29.msk.pl 07.06.06, 17:30 A czy sam gainer mi pomoże? Dodam, że jestem b. chudy i mam szybką przemianę materii. Pozostałe dane: 21 lat, 182 cm i ważę 57 kg. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: A co powiesz o Mass XXL? 07.06.06, 22:49 ja ci powiem co ci pomoze : nadwyzka kalorii, najlepiej wprowadzana do organizmu posilkami co okolo 2,5-3 godziny i trening silowy. z czego wezmiesz te kalorie, to juz w zasadzie twoja sprawa i spora dowolnosc(moze byc i mass xxl). jasne, ze pasuje takze zadbac o odpowiednia ilosc bialka w diecie, ale to sprawa do doczytania we wlasnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czopper ładuj massa IP: *.aster.pl 08.06.06, 19:07 przy takiej wadzei szybkiej przemianie nie grozi ci odtłuszczenie ,smiało ładuj massa + dieta + trening. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ładuj massa IP: *.c29.msk.pl 09.06.06, 22:02 A czy sam gainer coś da? Spożywam za mało kalorii, więc gainer Mass XXL powinnien dać organizmowi źródło do budowy masy. A co z ćwiczeniami? Mam drążek i 1 ciężarek. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: ładuj massa 11.06.06, 18:22 Jogger a kreatyna w czym moze mi pomoc i co sadzisz o braniu tego specyfiku? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: ładuj massa 12.06.06, 16:20 > Jogger a kreatyna w czym moze mi pomoc i co sadzisz o braniu tego specyfiku? Zwiększa wchłanianie wody przez mięśnie i przez to je zwiększa. Choć po odstawieniu ta zwiększona masa spada, to jednak sprzyja w trakcie ćwiczeń lepszemu 'dopakowaniu' mięśni, więc więcej włókien pęka -> odbudowuje się zwiększając prawdziwą masę Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: ładuj massa 12.06.06, 23:09 A jakies konkretne firmy i produkty proponujesz czy to raczej obojetne? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: ładuj massa 12.06.06, 16:16 Gość portalu: M napisał(a): > A czy sam gainer coś da? Masa mięśniowa powstaje w wyniku ciężkich ćwiczeń, gdzie w trakcie treningu włókna mieśniowe są niszczone, a potem się odbudowują większe i silniejsze > A co z ćwiczeniami? Mam drążek i 1 ciężarek. Lekkie ćwiczenia są dobre na chudnięcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieka jestem Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.range86-137.btcentralplus.com 07.06.06, 19:37 podciagam sie 0 razy a brzuszkow robie w 30 sec moze z 10... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:55 Podciagam sie tylko 20x razy. Brzuszki? Sprobuj to:Siad plaski na podlodze.Dlonie na podlodze obok tulowia. Nastepnie poziomka. Nastepnie z poziomki wycisniecie do stania na rekach i przejscie na rekach 15 m. Aby nie zaniedbac nog na dzien dobry robie 300 przysiadow non stop na jednej nodze bez podparcia. Jest to mozliwe.Uwazam,ze jestem srednio sprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.ptr.terago.ca 13.06.06, 00:21 Chcialbym to wszystko zobaczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 13.06.06, 17:38 hehehe, srednio sprawnie to ty fantazjujesz - a jak nie to chetnie zobacze dowody i zwroce honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) fajnie Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:01 uu to duzo. Ja to wogule nie podciongam bzuszków... :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Husky,... 13.06.06, 01:39 Husky, a czy faktycznie na tym brzuchu schudłeś? Tj. bardziej, niż w innych partiach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Husky,... 14.06.06, 13:37 Czy sam fakt ze przed cwiczeniami na silowni nosilem rozmiar spodni 34 a teraz 30 jest na mnie za duzy? :) Wiadomo co producent to inna rozmiarowka ale dajmy na to ze 3 numery poszlo w dol... Oczywiscie samymi brzuszkami czlowiek nie zyje ;) Wiec aeroby i dieta wymagana. Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Husky,... 17.06.06, 03:03 Dzięki. Chodziło mi o 'miejscowość' spalania tłuszczu, bo eksperci utrzymują, że jest to zjawisko niemozliwe/minimalne. Oczywiście jeśli najwięcej tłuszczu mamy na brzuchu, to najbardziej będziemy chudnąć stamtąd. Chodzi mi więc konkretnie o przewagę (bądź jej brak) robienie brzuszków względem aerobów w celu zgubienia 'brzucha'. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amra24 Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.eranet.pl 13.06.06, 17:05 3 miesiace temu robilam sobie taki sam test,tzn musialam zrobic jak najwiecej brzuszkow w czasie 30 s.Wyszlo mi 31 brzuszkow:)) Nie chwalac sie,wynik raczej mam bardzo dobry:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czopper Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: *.aster.pl 14.06.06, 10:19 40 brzuszkow i 12 podc. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 14.06.06, 13:43 I jeszcze pytanie do Joggera co sie bardziej oplaca brac? Kreatyny czy odzywki białkowe. Na suple.us widzialem zestawy promocyjne w ktorych byly zestawione te dwie rzeczy - co sadze ze najlepiej byłoby brac dwie na raz ;) Ale tak na sam poczatek co jest lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 16.06.06, 17:30 huskyman napisał: > I jeszcze pytanie do Joggera co sie bardziej oplaca brac? Kreatyny czy odzywki > białkowe. Na suple.us widzialem zestawy promocyjne w ktorych byly zestawione te > dwie rzeczy - co sadze ze najlepiej byłoby brac dwie na raz ;) Ale tak na sam > poczatek co jest lepsze? > Białko jest zawsze potrzebne, kreatyna - przy robieniu masy, bierzemy je nie razem, lecz w odstępie min. 30 minut żeby ze sobą nie konkurowały w dostępie do mięśni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 16.06.06, 17:56 ciekawa teoria o dostepie do miesni. moglbys czyms ja poprzec, czy to taka obiegowa opinia? i co powiesz o badaniach wykazujacych poprawiony transport kratyny przyjmowanej w weglowodanami i bialkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 17.06.06, 03:00 No dobrze. Ale czy mógłbyś zacytować te badania? Bo o transporcie przy insulin spike (skok insuliny spowodowany dawką prostych węglowodanów) wiedzą wszyscy, a konkurencja kreatyny z białkiem lub tłuszczem też zdaje się być niepodważalna. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 17.06.06, 16:04 Czy przy braniu kreatyny pomoze cos picie np. DEXTRO JUICE tzn. kompleks dekstrozy z tauryną??? Co do kreatyny to chyba zakupie z Oplimpu, ale białka jeszcze nie mam upatrzonego. To jakas roznica jesli bedzie to z innej firmy niz kretka? Sam nie wiem na co sie zdecydowac. Olimp ma tego tez troche i juz zammieszalo mi w glowie co byłoby odpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 18.06.06, 14:42 IMO (ale nie jestem fachowcem) ważny jest tylko insulin spike, więc zwykła glukoza powinna spokojnie dać radę, a dekstroza to chwyt marketingowy. Pij tak jak radzi Jogger: kreatyna z glukozą natychmiast po treningu, a 20 min później białko serwatokwe z kolejną porcją glukozy. Kreatyna - nie wiem, czy jest różnica w jakości; białko - kupuj jak najtańsze, byle nie miało dużo tłuszczów ani węgli (a niektóre potrafią mieć tego nawet po 5%). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi 18.06.06, 15:20 w tej chwili brak czasu na poszukiwanie tych badan - przykro mi, ale nie jestem w stanie z pamieci ich zacytowac. nie ma to wiekszego znaczenia , czy wrzuci sie kreatyne do koktajlu z bialkiem i weglami, czy z samymi weglami. jak tylko bede dysponowal chwila czasu poszukam i przytocze te badania. co do jakosci : kreatyna olimpa poddana mikrorozdrobnieniu w cenie 500g za 40 zl jest niezla inwestycja, mi starcza na 3 miesiace ciaglego uzywania, a potem kupuje nastepne takie pudelko (dodam, ze waze ponad 100kg). bialko polecam z ostrowii (www.ostrowia.pl) tanie, a bardzo sobie chwale (a zjadlem juz kilkanascie kg tego towaru). oczywiscie jesli koszta sa dla ciebie malo znaczace, to kup jakies bialko treca czy innej firmy, w ktorej sporo placi sie za ladne opakowanie i pogodna twarz sprzedawcy w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark i jeszcze... 18.06.06, 15:28 nie warto ladowac pieniedzy w dextroze, kup najtansza glukoze w sklepie spozywczym (nie aptece, bo zaplacisz sporo $$). bialko i kreatyna nie musza byc z tej samej firmy, na poczotek kup monohydrat, no i wreszcie olimp - to zadne mecyje, zarowno pod wzgledem jakosci jak i ceny. warto wybierac najlepsze produkty z oferty roznych firm i nie wsluchiwac sie w reklamy w magazynach z cyklu "mega-muly" oraz zapewnienia sprzedawcow o ogromnej skutecznosci (pewnie jakas ich czesc ma pojecie o czym mowi i nawet moze byc uczciwa, ale wyjatki tylko potwierdzaja regule). wez ze soba znajomego/znajoma, ktory ma pojecie o sprawie i niech doradzi. pojecie o sprawie uzyskuje sie po kilku latach cwiczen i stosowania suplementow. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: i jeszcze... 18.06.06, 21:29 Poczytalem i poszperalem troche po necie i narazie z kreatyna dam sobie spokoj(na moj staz to ponoc jeszcze za wczesnie brac kretke, wiec poczekam jakis czas) Kupie na sam poczatek to z ostrowi bo tez na jej temat troszke sie oczytalem. Jaki smak najbardziej polecasz? Btw Jogger polecal mi kiedys VOLU-MASS 5.0 co to jest wogole ten MATRIX białkowy? Czym sie rozni od produktu Ostrowi pomijajac to ze jest z USA i ma troszke wieksza marże?;] Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: i jeszcze... 18.06.06, 21:36 ostrowia - wg mnie najlepsza jest o smaku naturalnym. matrix ma chyba sporo bialek roslinnych = g*wno (wybacz skroty, ale czasu mam malo). kupuj ostrowie i tyle. stosuj po treningu, poza tym jedz normalne zarcie. lepszy jest kotlet i jajko niz prochy. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: i jeszcze... 18.06.06, 23:56 Ok , wlasnie zakupilem 1,6kg tej Ostrowi teraz tylko czekac na paczke ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: i jeszcze... 22.06.06, 17:30 Matrix to mieszanka drogiego izolatu (95% białka) z koncentratem (70-80% białka). Istotna jest nie cena, tylko przyswajalność, tj. ile się wchłania, a ile wychodzi 'drugą stroną' często z dodatkowymi efektami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: i jeszcze... 22.06.06, 17:42 przyswajalnosc - zgadza sie. niestety (a moze stety) udzielam rad z wlasnego doswiadczenia, a moje doswiadczenie wskazuje, ze milosnicy wysublimowanych suplementow to zwykle wysuszone typy marzace o wielkiej posturze uzyskanej dzieki suplom, natomiast typy o wielkiej posturze to ci kolesie, ktorzy potrafia JESC (slowo zrec byloby bardziej na miejscu), majac przyswajalnosc i inne rownania kwantowe pod koniec listy priorytetow. oczywiscie masz racje co do izolatow itepe, ale wole zobaczyc zawodnika jedzacego mase teoretycznie "gorszego" bialka niz odrobine "super-chruper" preparatu. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: i jeszcze... 22.06.06, 23:54 Zamowilem bananowy i truskawkowy smak. Calkiem nie zle to smakuje musze przyznac ;) spodziewalem sie czegos gorszego po tym co wszyscy o tej Ostrowi pisali na roznych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportmaniak Re: Ile razy się podciągacie i ile brzuszków robi IP: 80.51.199.* 21.06.06, 13:00 Mój rekord to 16 podciągnięć nachwytem. Brzuszków nie robię :) , wiec nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś